G4Media.ro

Ludovic Orban: ”Este perfect legitimă întrebarea dacă nu cumva Guvernul a lăsat…

sursa foto: Facebook/ Ludovic Orban

Ludovic Orban: ”Este perfect legitimă întrebarea dacă nu cumva Guvernul a lăsat în mod intenţionat inflaţia să crească pentru a obţine venituri mai mari la buget”

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afirmă că Guvernul a „pierdut lupta cu inflaţia”, subliniind că după analiza măsurilor guvernamentale se pune întrebarea „dacă nu cumva Executivul a lăsat în mod intenţionat inflaţia să crească” pentru a obţine venituri mai mari la buget, transmite Agerpres.ro.

„Inflaţia pe anul 2022 anunţată de INS este de 16,4%. În realitate, creşterea de preţuri resimţită de oameni este mai mare. Cheltuielile unei familii au crescut cu cel puţin 25%. Pentru că cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat la produsele şi serviciile care fac parte din cheltuielile lunare ale unei gospodării. Cheltuielile cu energia electrică, gazul natural şi termia au crescut cu aproape 40%. Tarifele la serviciile de apă, canalizare, salubritate au fost majorate cu peste 21%. Mărfurile alimentare au crescut cu peste 22%. Preţul la carburanţi a crescut cu peste 35%. Pentru cei care au credite cu dobândă variabilă, ratele la credit au crescut cu peste 30%. Oricâte bilanţuri festiviste va prezenta în continuare Guvernul pentru anul 2022, realitatea tristă este că Guvernul a pierdut lupta cu inflaţia. Deşi, analizând măsurile guvernamentale, este perfect legitimă întrebarea dacă nu cumva Guvernul a lăsat în mod intenţionat inflaţia să crească pentru a obţine venituri mai mari la buget”, a scris Ludovic Orban, vineri, pe Facebook.

El subliniază că „Guvernul, lăsând inflaţia să crească la un asemenea nivel, a provocat reducerea puterii de cumpărare a veniturilor şi a condamnat la înrăutăţirea condiţiilor de viaţă pe aproape toţi cetăţenii români”.

„Nu doar pentru anul 2023, ci pe termen mediu, pentru că recuperarea puterii de cumpărare va fi foarte lentă, pentru că va fi încetinită de reducerea creşterii economice şi de perspectiva de menţinere a unei inflaţii cu două cifre şi pe anul 2023”, afirmă Orban.

El spune că misiunea unui guvern este să adopte politici economice care să ducă la creşterea calităţii vieţii, la creşterea veniturilor cetăţenilor.

„Guvernul coaliţiei mamut a eşuat lamentabil la acest capitol, provocând cea mai mare scădere a nivelului de trai din ultimii 12 ani”, conchide fostul premier.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Si nici macar nu am ajuns la fundul prapastiei, mai avem de coborat!
  Sa vezi cand ajunge euro 6 ron…

 2. Nu ”a lăsat în mod intenționat să crească” ci ”au crescut în mod intenționat” deoarece producători de energie sînt de stat în proporție de 80%.

 3. Taci ispravitule!!!
  Fix la fel ai facut si tu in 2020 cand ai liberalizat Preturile la Energie, atunci a inceput calvarul Facturilor la Energie!!!
  Gasiti pe internet Declaratiile Premierului de atunci Ludovic Orban dupa sedinta de guvern care a decis liberalizarea Preturilor la Energie pentru consumatorii casnici incepand cu 1 Iulie 2020 iar Factruile Romanilor au explodat!!
  O j…..e!!!

  • Privește mai departe decât propriul tău buric.Toata UE a liberalizat prețul la energia electrică. La fel o să urlați si când se va liberaliza prețurile la mașinile electrice si energia consumată la încărcarea lor.

 4. scopul scuza mijloacele dar nici asta nu-i strain de practicile astea

 5. Creste inflatia datorita Preturilor mari la Gaze si Petrol , si daca se vinde in Decembrie , cresc si Preturile , pentru a se Obtine un Profit mai Mare ! Daca nu s-ar vinde , nu ar creste Preturilor , si nu ar fi Inflatie . Ar fi Inflatie doar pe Cresterea Preturilor la Gaze , Petrol si Energie .