G4Media.ro

Ludovic Orban despre Autostrada Unirii: Pentru noi e o prioritate, vom cere…

Ludovic Orban despre Autostrada Unirii: Pentru noi e o prioritate, vom cere finanțarea ei din fonduri europene

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că Autostrada Unirii, Iași – Târgu Mureș, este o prioritate pentru guvernul PNL, la fel ca și autostrada Pitești – Sibiu și Centura Bucureștiului, și că va cere finanțarea acesteia din fonduri europene.

Întrebat de ce guvernul nu a inclus Autostrada Unirii pe lista proiectelor din Programul operațional infrastructură mare, Orban a spus că ”nimeni nu poate ști azi câți bani vom avea pentru și care e lista proiectelor finanțate în viitorul buget UE. Pentru noi, autostrada Unirii, ca și centura București, ca și autostrada Sibiu – Pitești reprezintă o prioritate, e inclusă în Masterplan și vom susține finanțarea din fonduri Europene. Cred că avem argumente suficient de serioase pentru a obține finanțarea, ca și pentru autostrada Tg Mureș – Borș”, a spus Orban.

Deputatul USR, Cătălin Drulă, membru în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților, a anunțat miercuri că autostrada Unirii, care ar trebui să lege Târgu Mureș de Iași și Ungheni, nu este prinsă în proiectul de Program Operațional pentru infrastructură mare al României pentru viitorul buget UE (2021 – 2027).

În replică, Cătălin Urtoi, vicepreședintele asociaţiei “Împreună pentru A8“ și consilier onorific al ministrului Transporturilor, Lucian Bode, a criticat dur neincluderea autostrăzii Unirii în lista proiectelor de infrastructură care ar urma să beneficieze de finanțare europeană în viitorul buget UE.

Sursa foto: Asociația ”Împreună pentru A8”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Fapte! De bla bla bla suntem satui Sica Mandolina!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.