G4Media.ro

Ludovic Orban: Deschiderea restaurantelor în spaţii închise este o măsură prematură care…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Buna seara!Nazdravanul ăsta ne spune că restaurantele au un flux mai mare decât mall-urile,că mall-urile sunt doar spații deschise,deci nu prezintă risc major și,dacă a întins un deget cu terasele,patronatele din horeca îi vor toată mâna pentru doar 1%din PIB!!Ia să vândă cei din Horeca doar măști și echipamente medicale pentru a avea profit și,așa vor primi și bani prin imm invest și, îl vor face fericit si pe Catu,pentru că îi vor crește încasările la buget!Ce mod de exprimare pentru un premier!!!Unii contribuabili…cam nazdravani!!!

  2. Cel mai sigur restaurant e biroul de la guvern al Ludovicului. Ati vazut ca nu s-a infectat nimeni desi sticlele nu pastrau distantarea sociala pe langa Ludovic. Asadar, Cabinetul cu Betivi poate intra in regim HORECA. Era si o camerista pe acolo cu masca sub gusa, majordomul pt carat valize avea manusi…

  3. Cel mai sigur restaurant e biroul de la guvern al Ludovicului. Ati vazut ca nu s-a infectat nimeni desi sticlele nu pastrau distantarea sociala pe langa Ludovic. Asadar, Cabinetul cu Betivi poate intra in regim HORECA. Era si o camerista pe acolo cu masca sub gusa, majordomul pt carat valize avea manusi…

  4. Sa le transmita careva patronatelor ca Bulgaria a instituit din nou stare de urgenta dupa ce au deschis restaurantele si a crescut numarul de noi cazuri. 78 de noi cazuri in ultimele 24 de ore ai astia au inchis la loc, la noi acelasi numar de cazuri ca in starea de urgenta dar se vrea relaxare totala 😅😅😅

  5. Buna seara!SAPROS!!!Daca au reușit să deschidă un restaurant,citesc și singuri!!!Este activitatea comercială care necesită cea mai mare atenție din punct de vedere al siguranței sănătății și multă legislație!Dar,privind recomandarea ta,as vrea să citești și despre deschiderea restaurantelor din Danemarca,Cehia,Croația,etc.sa nu mai discutam despre Suedia!!Dar,spre deosebire de Romania,la ei granitele au ramas inchise…nu pleaca nimeni la sparanghel iar,cei care chiar vor la sparanghel ,cand se intorc sunt bagati automat in carantină!Este adevarat,in alte conditii decat cele manageriate de tataru!!!Din Danemarca,de exemplu,nu ai voie sa iesi pana la 31 august!!!Deci,noi nu trebuie sa combatem opozitia interna doar de dragul principiului ci,ar trebui sa ne inspiram la alte popoare cum reușesc să se regăsească și să rămână în normalitate!!Suntem prea saraci sa avem principii dar,cu burta goală!Dacă nu ramanem sanatosi psihic,nu ne va ajuta cu nimic !!Detentia este buna cand este urmata de reeducare dar,in conditiile actuale…provoaca doar frustrare!!!

    • Serios? De ce compari Romania cu oricare din statele enumerate de tine? Suntem la ani lumina de oricare dintre ele, poate Croatia e mai usor de ajuns din urma.
      Bulgarii sunt mai apropiati de noi ca gandire si coruptie daca e sa comparam tari. Am dat exemplul Bulgariei deoarece unele patronate fac scandal ca mentinandu-se restrictiile se promoveaza turismul in afara tarii.
      Reeducarea se face voit, se face apel la responsabilitatea individuala, dar dupa cum se poate observa, aceasta lipseste aproape cu desavarsire

  6. Numai ca patronilor din HoReCa (sau mai corect celor care fac scandal de parca ar realiza 20% din PIB, nu 4% sau ar plati f.bine angajatii lor, nu cu salariul minim pe economie), deci patronilor astora care striga din greu ba pt terase. ba pt vacante, acum si pt restaurante, nu le pasa de fapt de sanatatea clientului lor si de faptul ca acesta ar trebui sa intre in incinte inchise fara masca.

    De ce nu striga atit de tare ca HoReCa cei din industria spectacolelor? Pt ca acestia isi dau seama ca viata s-a schimbat, sint mai inventivi si incearca si sa se adapteze la noua realitate. Si numai pt asta si ar trebui sa li se acorde mai multa atentie si oferi solutii.

    Asa cum noi ca indivizi trebuie sa ne adaptam unei noi realitati, asa trebuie sa o faca si adevaratii afaceristi din HoReCa. Altfel vor risca ca multi clienti sa nu intre in restaurantul lor. Ce fel de afaceristi sint aceia incremeniti in trecut???

    • Problema e că ni se impune să ne adaptăm unei realități augmentate, cu pericole umflate cu pompa, exagerate înadins. La cît de agresiv ni s-a tot repetat obsesiv că e acest virus și cît de ușor se răspîndește, ar fi trebuit să avem cel puțin de 3-4 ori mai mulți infectați și decedați. Dar, ce să vezi, pînă acum realitatea contrazice profețiile apocaliptice.

  7. Buna ziua!Obraznicia nazdravanului cu aportul la PIB a depășit orice limită!!De aceea a desființat ministerul Turismului și a menținut ministerul tineretului și sportului???Care este aportul acestui minister la PIB dacă,tot va roade GRIJA de aportul din turism???Sălile de fitness au depășit turismul și de aceea li se permite funcționarea???Si să caute evaziunea în codul fiscal în articolele care permite celor cu căsuțe de vacanță și care au 5 camere peste uzul personal să închirieze pe baza de declarație!!Este segmentul din economie cel mai taxat și impozitat,deci cel mai controlat!!!Dar ,este și segmentul economic în care concurența neloială făcută de persoanele fizice nu este verificată de niciuna din institutiile abilitate ale statului:Anaf,MAI,primării!!!Nu plătesc autorizații și nici clienții nu solicită bonuri fiscale sau facturi,pentru că negociază prețul!!!Unii comentează că au timp,nu pentru că au habar!!!

  8. Se uita cineva la multimea de pe strada? Piete, usile bancilor, casa de pensii, inmatriculari, impozite locale….aglomerari de oameni fara masti, fara distantare….
    Nici o regula nu este respectata.
    Cred ca cei ce ar merge la restaurant ar fi mult mai putin expusi decat cei ce trec pe strada pe langa oameni irespomsabili