G4Media.ro

Ludovic Orban: Decizia PSD de a ataca la CCR legea transportului intrajudețean…

Ludovic Orban: Decizia PSD de a ataca la CCR legea transportului intrajudețean loveşte în plin tocmai familiile cu niveluri de venituri mai scăzute

Premierul Ludovic Orban consideră că decizia PSD de a sesiza Curtea Constituţională pe legile pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea – cea privind vechimea profesională necesară pentru intrarea în magistratură şi cea referitoare la transportul intrajudeţean – este una ”proastă” şi nu reprezintă ”o acţiune social-democrată”, transmite Agerpres.

„E o acţiune care loveşte în plin tocmai familiile cu niveluri de venituri mai scăzute, pentru că, prin atacarea la Curtea Constituţională, se tergiversează soluţionarea situaţiei copiilor care nu se pot deplasa la şcoală şi practic se interzice sau se restrânge grav accesul fiecărui copil la serviciile de educaţie oferite de statul român”, a spus Ludovic Orban la Digi24, potrivit Agerpres.

Reacţia acestuia vine după ce preşedintele interimar al formaţiunii social-democrate, Marcel Ciolacu, a anunţat că PSD va depune, luni, la Curtea Constituţională, două sesizări cu privire la proiectele pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în această săptămână – şi anume actul normativ privind vechimea profesională necesară pentru intrarea în magistratură şi cel referitor la unele măsuri în domeniul transportului de persoane.

„La ora actuală, în România foarte mulţi copii nu pot să se mai ducă la şcoală din cauza faptului că, prin ordonanţa 51, serviciul de transport judeţean a fost transformat din serviciu public în serviciu comercial şi elevii nu mai beneficiază de facilităţile la care aveau dreptul în conformitate cu legea şi foarte mulţi copii din familii vulnerabile, cu venituri mici, nu-şi mai permit să plătească contravaloarea biletului integrală”, a mai spus Orban, duminică, la Digi 24.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sa nu-mi zici ca te miri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Cd făceați voi contestații la Ccr pt fiecare lege nu era nicio problema?!
    La muncă și nu va mai vaicariti atata!Ati vrut la guvernare poftiți si munciti si demonstrații ca sunteti capabili de ceva bun

  3. Pai hotariri din astea le iau numai pesedake. Le-a crescut tensiunea cind vad ca salariile si pensiile merg au de gind sa mareasca cu 87 de lei salariul au de gind sa mareascs pensiile acum si asta cu autobuzele la copii sarmani! Discotecarul urla la luna ca in ciuda sabotajelor care le-au facut treaba merge si chiar bine. Acum isi cauta sprijin la fratia ccr.

  4. Așa , așa, cum „a demonstrat’ mafia PRO-PSD-ALDE, se văd rezultatele, foarte bune.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.