G4Media.ro

Ludovic Orban anunţă o ordonanță de urgență privind anticipatele: E necesară adaptarea…

Ludovic Orban anunţă o ordonanță de urgență privind anticipatele: E necesară adaptarea legislaţiei pentru prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă pentru a avea prevederi clare în cazul alegerilor anticipate.

„Există un astfel de proiect, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă a existat această discuţie şi a rezultat necesitatea reglementării situaţiei în care se ajunge la alegerile parlamentare anticipate. La ora actuală, în legislaţia din România nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate. Se ştie clar că există prevederi constituţionale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate din momentul dizolvării Parlamentului, este de 90 de zile. Ca atare, este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate”, a declarat Orban, întrebat dacă pe lista suplimentară a şedinţei de Guvern se va regăsi şi un proiect de ordonanţă de urgenţă referitoare la chestiuni organizatorice privind alegerile anticipate.

Premierul a explicat că este necesară o adaptare a termenelor datorită termenului limită de 90 de zile care este stipulat în mod expres în prevederile constituţionale.

„Nu cunosc conţinutul final al ordonanţei. Ştiu numai faza intermediară pe care am discutat-o, veţi primi toate informaţiile legate de acest act normativ în momentul în care el va fi aprobat de Guvern”, a precizat Orban.

Întrebat dacă OUG privind anticipatele va fi adoptată în şedinţa de marţi, el a spus: „Paza bună trece primejdia rea”.

„Noi trebuie să fim pregătiţi să reglementăm situaţia care poate apărea în mod evident. Sigur că eu nu mă aştept ca PSD să adune voturile necesare la moţiunea de cenzură, dar v-am zis: paza bună trece primejdia rea şi este bine să fim pregătiţi, pentru că, vă spun limpede, în cazul în care va exista o majoritate pentru moţiunea de cenzură, în ceea ce priveşte PNL, decizia noastră este clară luată, ca să nu mai votăm învestirea niciunuia dintre cele două guverne pentru a declanşa alegeri anticipate. Asta le spun şi parlamentarilor, ca să ştie”, a mai declarat Orban.

Întrebat, de asemenea, dacă va fi adoptată o ordonanţă privind alegerea primarilor în două tururi, Orban a spus că pentru aceasta s-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului.

„Cum să dăm ordonanţă de urgenţă când am angajat răspunderea pe un proiect de lege privind algerea primarilor în două tururi?”, a susţinut Orban.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Bufoane, ce ne poți spune de înțelegerea cu psd-u! Haide fi sincer măcar o singură dată în viață. După ce ați înghițit PDL-ul, te pomenești că veți înghiți și psd-ul, nu ar fi nimic surprinzător, având în vedere că nu ați schițat nicio undă de greață, nici atunci, dar nici acuma după racolările de traseiști, ce să vezi, tot psdiști! Ți-aș arde o înjurătură, doar că nu mă lasă conștiința, bre, urmașul brătienilor!

  2. Sica mandolină nu are altă treabă , că vb numai despre anticipate și locale în două tururi, parcă nu te dădeau banii afară din casă ??? De alocații nu ai ? Puneți mâna și guvernați lăsați prostiile , alegeri la termen și locale într-un singur tur.

  3. jivine psdiste, stați liniștite, nu adoptă Ludovic nicio OUG pentru alegeri în două tururi, rămâne așa cum v-ați înțeles, ori cum vi s-a ordonat dinspre servicii!

  4. Orbane,faceti tot ce puteti pentru anticipate si votul in 2 tururi, aveti sondaje uriase si poporul
    vrea sa scape de ciuma rosie foarte rapid.Dar nu uitati si de promisiunile facute cu gura plina in campania alegerilor prezidentiale: FARA TRASEISM SI NEPOTISM ! Orbane, daca te ți de treaba,ai unica sansa acum (impreuna cu presedintele Iohannis), sa intri in istorie,fiind acel premier care a eliminat ciuma rosie din administratie definitiv, dupa 30 de ani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.