G4Media.ro

Ludovic Orban anunță că va depune plângere pentru cei care l-au agresat…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ludovic Orban anunță că va depune plângere pentru cei care l-au agresat la protestul AUR / ”Nu o fac din ranchiună personală. O fac pentru că violența nu poate fi tolerată în societate”

Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban a anunțat vineri că va depune luni plângere la poliția împotriva celor care l-au agresat în fața Palatului Permanentului, miercuri dimineață.

”Luni dimineața voi depune plângere la poliție contra celor care m-au agresat. Nu o fac din ranchiună personală. O fac pentru că violența nu poate fi tolerată în societate. Pentru că nu pot accepta ca, prin nepedepsirea celor care au fost violenți, să fie încurajată proliferarea acestor comportamente antisociale. Orice om ar putea deveni victima unor astfel de agresiuni”, a scris Orban pe pagina sa de Facebook.

Politicianul a anunțat miercuri dimineață că a fost agresat „de protestatari AUR” în timp ce voia să intre în Parlament.

„Am fost scuipat, înjurat, lovit, au intervenit jandarmii, deși eu nu am solicitat lucrul acesta, dar au intervenit din cauza violenței. Protestatari AUR, cea mai mare parte ai protestatarilor sunt membri AUR, care au și fost asmuțiți împotriva mea”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

„Când am plecat de la poarta unde nu mi s-a permis accesul ca deputat, a trebuit să traversez Izvorul. Pur și simplu am fost agresat fără niciun fel de motiv când mă deplasam. Această agresiune a fost produsă de oameni din AUR care au fost asmuțiți împotriva mea”, a mai declarat deputatul Forța Dreptei.

Tot miercuri dimineață, Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, a declarat pentru G4Media că o femeie care apare pe o listă cu colaboratorii partidului extremist AUR a fost prinsă miercuri la controlul obligatoriu de la intrarea în sediul Parlamentului cu patru gloanțe. Numele femeii este Elena Ariadna Cîrligeanu, a declarat Simonis. Potrivit unui comunicat AUR, ea figurează că membru al  Biroului Național de Conducere al partidului.

Partidul extremist AUR cere printr-un comunicat de presă ca ”autoritățile competente” să clarifice de urgență incidentul petrecut la Parlament în care a fost implicată Elena Ariadna Cîrligeanu, pe care comunicatul AUR o identifică drept ”colaboratoare a partidului”.

”Erau brelocuri, suveniruri. Au scos o invenţie, că băgăm armament”, a declarat George Simion, care a protestat miercuri în fața Parlamentului împreună cu mai mulți simpatizanți împotriva unor proiecte legislative.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Intr-o societate fara educatie, asa apar astfel de evenimente. Din pacate, hotii din politica, mai ales cei din PSD si mai nou AUR, profita de pe urma unor amarati care sunt cumparati pe 100 de lei. Adusi cu autocarele, tot felul de copilasi de etnie, tot felul de batrani de nu puteau sa mearga pe jos etc.

  2. Haj mo, beșau?