G4Media.ro

Ludovic Orban anunță că a depus în Parlament proiectul de lege privind…

Sursa: gov.ro

Ludovic Orban anunță că a depus în Parlament proiectul de lege privind anularea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Liderul noii formațiuni Forța Dreptei, Ludovic Orban, anunță că a fost depus în Parlament un proiect  care vizează modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor. Concret, inițiativa are ca obiectiv anularea pensiilor speciale pentru parlamentari.

„În urma hotărârii scandaloase a Curții ( ne ) Constituționale de declarare ca neconstituțională a legii 7 din 2021, lege prin care se desființaseră indemnizațiile speciale pentru parlamentari, am spus clar că nu renunțăm la obiectivul nostru și, împreună cu colegii mei deputați și senatori din Forța Dreptei, am elaborat și înaintat spre dezbaterea celor două camere acest nou proiect de lege. Vom urmări ca, imediat după publicarea hotărârii CCR în Monitorul Oficial, proiectul să urmeze parcursul regulamentar, astfel încât să nu mai permită chițibușarilor din CCR să găsească vreo chichiță procedurală pentru a îl declara ca neconstituțional”, a transmis Ludovic Orban.

Fostul liberal arată că adoptarea proiectului va depinde de modul în care se poziționează parlamentarii din coaliția de guvernare, dar că presiunea opiniei publice îi va determina să voteze favorabil.

”Am convingerea că presiunea opiniei publice va fi atât de mare încât parlamentarii din opoziție nu își vor permite să respingă proiectul”, este de părere Orban.

El a mai transmis că împreună cu colegii săi din Forța Dreptei sunt pregătite și alte proiecte de lege pentru desființarea altor categorii de pensii speciale, astfel încât „pensiile să fie calculate pe baza singurului principiu corect, moral: principiul contributivității”.

Sursa: gov.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Astia se ingramadesc toti acum,care mai de care sa vedem ca isi dau interesul doar doar mai primesc voturi! Prost sa fie cel ce le mai da vreun vot vreodata

 2. Acuma kaghebistul Dorneanu și gașca lui o să spună că e neconstituțională pentru că s-a tărăgănat prea mult.

 3. Trece de Ccr? De ce se refera numai la parlamentari , cum era în campanie electorală?

 4. Și în plus grosul pensiilor speciale va fi la primari(3000/mandat) și viceprimari(1500/mandat), a căror aplicare a fost amânată de doi ani încoace dacă nu mă înșel, din rațiuni bugetare. Dar odată intrate în funcțiune atunci să vedeți gaură la buget!

 5. Și iar și în plus conform deciziei CCR legate de pensiile speciale ale judecătorilor, pentru a fi constituțională anularea pensiilor trebuie să se aplice doar celor care ajung în funcția remunerată că atare după intrarea în vigoare a legii, pentru că nu odată angajat CCR consideră pensia specială un drept câștigat. Și probabil că și în cazul unor astfel de legi vor hotărî că există diferențe între membrii aceleiași profesii, sau că nu are pălărie:p. Practic pentru încă 5-7 ani când ar fi poate o mică șansă să fie aduși profesioniști în CCR, NU EXISTĂ NICI O ȘANSĂ SA FIE ANULATĂ VREO PENSIE SPECIALĂ, restul e can-can

 6. Aici a dovedit USR irealism politic, aș fi făcut orice să rămân la guvernare și poate să numesc măcar un om capabil. Trebuia să fie cel mai important obiectiv al lor, Asha fi schimbat miniștrii la sănătate și justiție până nu mai aveam membrii, le-aș fi zis să tacă naibii din gură, aș fi fost măcar până la numiri de acord cu toate PNDL-urile, m-aș fi prefăcut hoț, doar să numesc măcar o persoană la CCR. Știu trebuia sânge și gândire rece și e greu la un partid nou dar asta ar fi fost lucru care ar fi ajutat cel mai mult țara.

  • Nu că zic eu dar în 2024 o să-ți trebuiască multă gândire și sânge rece ca să mai votezi cu USR-ul. Rece o să tot ai, în case și spitale unde sunt primari USR.

  • Cap ai,măcar aparent,dar mintea ți-a plecat în turneu cu caprele!

  • Cap ai,măcar aparent,dar mintea ți-a plecat în turneu cu caprele!

 7. @Dane, ți-a spus cineva, vreodată, că gândești prea profund? Eu zic să te consolezi cu faptul că USR-ul ajută țară prin primarii de la București, Sectorul 1, Timișoara, Brașov și Bacău. Trist o să fie din 2024 când acești primari nu or să mai fie votați, românii fiind sătui de atâta ajutor din partea USR-ului, adică frig în case și spitale, dușuri scoțiene, gunoaie și șobolani pe străzi, știi ce zic. La asta nu te-ai gândit, este?

  • Pentru tine zicala :” câinele moare de drum lung și pr….ul de grija altuia” este cât se poate de adevărată . Tu și motz sunteți : motzz mirositor. Fara neuroni .

 8. Evident ca nu se vor anula, USRistii vor spune ca proiectul lor va fi mai smecher, ala ca al lui și uite cum nu o sa voteze nimeni nimic, vă fi circ și pensiile tot acolo vor fi.

  • Ba vor vota toți, ideea era ca nu contează cine votează, poa’ sa voteze tot parlamentul, 100% pentru anularea unor sau tuturor pensiilor speciale, la configurația actuala a CCR nu va fi anulata nici măcar una. Singura întrebare care se pune este care sunt pămpălăi ori demagogi(precum Rares Bogdan) sa se pronunțe ca proiectul lor de lege chiar va anula ceva pensii speciale. Pur si simplu nu exista nici o posibilitate, CCR va întoarce orice lege. Asta trebuie sa ii fie spus poporului cinstit, nu exista om pe tot pământul asta sa facă o lege care anulează pensii speciale si sa treacă de CCR. Poporul trebuie sa-si ia gândul de la asta, nu se poate! Parlamentul poa’ sa voteze orice, daca CCR nu vrea, nu se poate; si CCR nu vrea. Trist dar este un non subiect bun doar pentru televiziunile de știri sa tina poporul in bezna mintii sa nu se gândească la altele mai sau foarte importante, cum ar fi când si cine va propune următorii judecători la CCR.

 9. USR – ul este singurul partid european, reformator al politicilor comuniste, de gașcă. Partidele sunt pline de târfe, analfabeti, profitori care ajunsi la vârf uită de cetățean. Le este teamă de USR, deoarece nu pot fura….

 10. Orice pensie nu trebuie calculată decât conform contributivității. Atât ai contribuit, atâta pensie pupi. Simplu, democratic,constituțional.