G4Media.ro

Ludovic Orban: Am demarat procedura de revocare a Avocatului Poporului / Comisiile…

Ludovic Orban: Am demarat procedura de revocare a Avocatului Poporului / Comisiile juridice vor prezenta un raport în termen de două săptămâni

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat marţi că a fost demarată procedura de revocare a Avocatului Poporului, urmând ca un raport al comisiilor juridice să fie transmis plenului în termen de două săptămâni.

„Am demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului. Este o procedură care în legislatura trecută a fost demarată de grupurile parlamentare ale PNL. Solicitarea grupurilor parlamentare, formulată în legislatura trecută, nu a fost trimisă spre comisiile juridice comune, a spus Orban.

El susține că birourile permanente reunite au refuzat să deruleze, în sesiunea trecută, „procedurile din Legea Avocatului Poporului şi procedurile regulamentare”.

El a explicat că, pe lângă sesizarea PNL, a mai fost depusă o solicitare de deputatul PNL Florin Roman, susţinută şi de grupurile parlamentare ale USR PLUS şi ale PNL.

„Urmează ca, într-un termen de două săptămâni, cel mult, comisiile juridice să analizeze această solicitare, să prezinte un raport care să fie transmis plenului”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a explicat că solicitarea de revocare urmează o procedură distinctă și trebuie reformulată în această sesiune parlamentară.

Sursa foto: Senat.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. G4, am fi mai liniștiți dacă nu am citi articole referitoare la intențiile lui Orban și Cîțu!

 2. Ludovic Orban e demnul urmas al infractorului Liviu Dragnea. Un paduche cocolosit si cocotat de sistemul care a distrus Romania si pe cetatenii ei, un lingau plin de sine si o sluga obedienta!
  Amintiti-va de episodul mai mult decat penibil cand o ridica in slavi pe Elena Udrea! Atunci il pupa in cur pe Basescu.

 3. o deductie: daca Avocatului Poporului urmareste incalcari sau posibile abuzuri in legi Comisiile juridice ce urmaresc? Eu cred ca „decat” sa dea legi ca sa nu para ca stau degeaba.
  E un joc stupid… le convine de minune sa fie un Avocat al Poporului „docil” si atat.

  Cand Avocatul poporului va fi votat odata cu presedintele tarii de catre popor si nu v-a putea fi revocat decat de popor atunci mai vorbim.
  Si hai cu identitatea digitiala si votul online.

  pana atunci Romania va fi exact cum a fost.

 4. Mi-nchipui că e tare mândru de cacareaza scoasă!

 5. No, sa vedem cum NYT, Reuters, Politico, The Guardian, Le Monde, Comisia Europeana si toata gasca cum va agita apele cand se incalca normele statului de drept…
  Sau nu?

 6. Ludovice, hai băiete, jos cu specialele! Dă-o în morții ei de comisie! Ce rahat trebuie să facă respectiva comisie? să analizeze și să spună cum va fi vremea peste o lună? Vreți să le anulați ca anul trecut, astfel încât legea să fie declarată neconstituțională? Haideți, fi-r-ați să fiți, uite ce se dă ciuma roșie de ceasul morții să le anuleze, când era la butoane, nici că-i păsa, dar acuma din opoziție … că bine și tare mai latră! deci, Ludovice, bagă-ți comisia în fund și treceți la treabă, lua-v-ar azilul! Când aud de comisii înfințate, inevitabil gândul îmi zboară la celebrele comisii ale lui ciordache, fi-i-ar lumea de amar și jale!

 7. ciolacu si-a luat avocat?!
  l-a pus sa-i jure credinta?!
  in ce dosar?!

  si elena ceausescu a avut avocat,gratis,
  pe tata lu oreste teodorescu…baia de sange a inceput inaintea executiei,verbal….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.