G4Media.ro

Lucrările pentru a opri infiltrarea apelor pârâului Corund în subteranul Salinei Praid…

Sursa foto: Salina Praid

Lucrările pentru a opri infiltrarea apelor pârâului Corund în subteranul Salinei Praid continuă / S-a intervenit zi şi noapte în ultimele zile / Pârâul a fost deviat, iar albia a fost închisă pentru a se evita pătrunderea apei pe sectorul afectat

Specialiştii continuă lucrările pentru a opri infiltrarea apelor pârâului Corund în subteranul Salinei Praid, iar în ultimele trei zile s-a intervenit zi şi noapte. Pârâul a fost deviat, iar albia a fost închisă pentru a se evita pătrunderea apei pe sectorul afectat, transmite News.ro.

”Colegii de la Apele Române Mureş şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureş continuă lucrările de intervenţie pe pârâul Corund, în zona localităţii Praid, din judeţul Harghita. Timp de mai multe zile, aici s-a lucrat şi pe timpul nopţii, inclusiv sâmbătă şi duminică, pentru punerea în siguranţă a obiectivului. Pârâul Corund a fost deviat, iar în aval, albia a fost închisă pentru a se evita pătrunderea apei pe sectorul afectat”, au transmis, luni, oficialii Apele Române, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestora, zona de infiltrare a apei a fost izolată.

”Digul de dirijare a apei a fost finalizat ca şi bypass-ul a cărei funcţionare a fost verificată în cursul zilei de ieri. Pe parcursul ultimelor trei zile, peste 45 de colegi au participat la aceste lucrări pentru a asigura punerea în siguranţă a zonei şi a preveni eventuale infiltraţii”, a mai transmis sursa citată.

Specialiştii Apele Române au precizat că lucrările provizorii executate funcţionează în parametrii optimi, la debitele actuale.

Salina Praid îşi sistează temporar activitatea, atât de extracţie, cât şi de vizitare, după ce ape dintr-un pârâu s-au infiltrat în subteran, în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă.

”Astfel, pe fondul precipitaţiilor abundente din perioada 17-19.04.2024, care continuă şi în prezent, s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund. Drept urmare conducerea Societăţii Naţională a Sării S.A a luat decizia de a stopa activitatea de extracţie, dar şi vizitarea Salinei Praid până la remedierea situaţiei, pentru protecţia angajaţilor şi a turiştilor. Societatea Naţională a Sării, prin specialiştii săi, face toate demersurile necesare pentru redeschiderea activităţii la Salina Praid în cel mai scurt timp posibil”, a transmis, miercuri, Ministerul Economiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...