G4Media.ro

Lucian Șova: Proiectul Centurii Capitalei a fost trimis la Bruxelles pentru finanțare…

Lucian Șova: Proiectul Centurii Capitalei a fost trimis la Bruxelles pentru finanțare europeană/ Siegfrid Mureșan a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că a mințit când a spus că dosarul este gata

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Șova, a anunțat că a fost trimis la Bruxelles proiectul Centurii Capitalei în vederea obținerii de finanțare europeană. Comisarul european, Corina Crețu, a criticat la jumătatea lunii noiembrie faptul că marile proiecte, între care și centura Capitalei, încă n-au fost transmite la Bruxelles pentru finanțare din bani europeni și că Guvernul preferă în schimb varianta parteneriatului public privat, care nu este încurajată de UE.

”A fost trimis de săptămâna trecută, în sensul de recepționat de Bruxelles. Când a fost transmisă afirmația că a fost trimis proiectul, practic interpretarea corectă este că a început încărcarea proiectului în sistemul electronic al Comisiei Europene (…) Proiectul e acolo că nu merge cu camionul”, declarat Șova,  la Antena 3.

Astfel, proiectul de infrastructură integrată a Zonei Orbitale București va putea obține finanțare de la UE în valoarea de un  miliard de euro.

”Proiectul extrem de complex a fost armonizat abia anul trecut și făcut de așa manieră încât Comisia să-l accepte. Centura nouă, centura veche la nivel de autostradă, vestitele pasaje, deci toate lucrările care vor trebui să înconjoare Bucureștiul. E componentă de un  miliard de euro”, a mai spus Șova.

Europarlamentarul PNL, Siegfrid Mureșan, a declarat, joi, că prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a mințit când a declarat că este gata dosarul privind modernizarea din fonduri europene a centurii Bucureștiului la nivel de autostradă și că va fi transmis Comisiei Europene în data de 15 octombrie a.c.

Dovada, susține Mureșan, o reprezintă răspunsul oficial al Comisiei Europene care confirmă că Guvernul României nu a depus până în acest moment dosarul de finanțare.

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, declara acum două luni că dosarul privind modernizarea din fonduri europene a centurii Bucureștiului la nivel de autostradă este deja gata și va fi transmis Comisiei Europene în data de 15 octombrie. Prim-ministrul Dăncilă a mințit. Comisia Europeană a răspuns la o interpelare scrisă pe care i-am adresat-o în care spune că nu s-a depus nicio cerere de finanțare până în prezent pentru centura Bucureștiului, proiectul fiind încă în curs de elaborare”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.

Pe data de 15 noiembrie, comisarul european Corina Crețu a criticat într-un interviu pentru România TV faptul că ministerul transporturilor ar fi anunțat că mai multe proiecte au fost aprobate spre finanțare, însă ele nici măcar n-ar fi ajuns la Comisie.

„Să spui că s-a aprobat M6 când nici acum nu e aprobat şi s-au dat cred că trei comunicate de presă de către Ministerul Transportului că e aprobat… Nici acum nu e aprobat M6! Centura Bucureştiului (…) Să spui în guvern, televizat, în direct, că Centura Bucureştiului e la Comisie? Nu e primită Centura Bucureştiului la Comisie. Noi nu avem sub analiză decât acest M6, care este sub analiză… metroul de la Gara de Nord la aeroport”, a spus comisarul, citat de Adevărul.ro.

Foto: Captură Antena 3

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Doi oameni, chiar de la Bruxelles, din care unul, Corina Crețu, este implicată direct, susțin ca proiectul centurii capitalei nu e transmis. Șova insistă că e deja pe masa comisiei dar încă nu-l văd ăia.
  Îl întreb pe tov. Șova, este nevoie să închiriem o fadromă să urgenteze încărcarea proiectului în sistemul electronic al Comisiei Europene?

 2. Acesti politicieni se mint unii pe altii cu o marlanie de nedescris.

 3. „””Comisarul european, Corina Crețu, a criticat la jumătatea lunii noiembrie faptul că marile proiecte, între care și centura Capitalei, încă n-au fost transmite la Bruxelles „””
  Sitva zice că a fost transmis săptămână trecută..
  Deci, Corina Crețu avea dreptate…”săptămâna trecută” a lui Șova a fost DUPA mijlocul lui noiembrie al Corinei Crețu ..

  • Daca într-adevăr la trimis, in sfârșit, se pare că urechiala dnei Crețu a fost bună, critică constructivă..
   Posibil că proiectul sa fi fost gata de ceva timp dar a fost ținut multa vreme la sertar în așteptarea găsirii unor „combinații” și soluții prin care sa-și poata lua și ei „partea” (PPP, etc)..
   După critici , i-au dat drumul…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.