G4Media.ro

Lucian Bode: Până la sfârșitul anului începem lucrările la cele trei tronsoane…

Lucian Bode: Până la sfârșitul anului începem lucrările la cele trei tronsoane ale autostrăzii de centură a Bucureștiului

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că până la sfârşitul anului vor începe lucrările pentru toate cele trei tronsoane de 52 de kilometri ale autostrăzii de centură a Bucureştiului, inelul de sud, transmite Agerpres.

Bode a mai precizat că, în această săptămână, Comisia Europeană a aprobat finanţarea a 85% din valoarea proiectului „Construcţia varianta ocolitoare Bacău”.

„Pe Tronsonul 2 astăzi s-a semnat autorizaţia de construire, mâine vom emite ordinul de începere pentru diferenţa de 14,6 km. Aşadar, lucrările pe Tronsonul 2, pe întreaga secţiune 2, pe cele două tronsoane, se pot derula conform contractului. În ceea ce priveşte Tronsonul 1, aici avem autorizat proiectul depus. El va fi evaluat în CT-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi vom emite ordinul de începere a lucrărilor undeva la mijlocul lunii noiembrie, cel mai târziu la sfârşitul lunii în noiembrie acest an. Pentru Tronsonul 3 proiectul tehnic înregistrat întârzie, el trebuia să fie depus în luna mai, a primit acea extensie de şase luni, a depăşit acea extensie, am aplicat penalitatea de un milion către antreprenor, aşteptăm în următoarele două, trei săptămâni să se predea documentaţia şi să îşi urmeze cursul de avizare, astfel încât noi ne propunem ca până la sfârşitul anului să dăm ordinul de începere şi pentru Tronsonul numărul 3, pentru toate cele trei tronsoane, vorbesc de 52 de km – Autostrada de Centură a Bucureştiului, inelul de sud”, a spus Bode în şedinţa de guvern.

Ministrul s-a referit şi la decizia Comisiei Europene de aprobare a finanţării pentru proiectul privind construcţia variantei ocolitoare a Bacăului.

„Iar despre vestea bună la care sunt convins că faceţi referire, este vorba despre decizia Comisiei Europene din această săptămână, care a aprobat contribuţia financiară la proiectul major Construcţia varianta ocolitoare Bacău. Valoarea totală eligibilă aprobată este de aproximativ 143 de milioane de euro, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă. Aşa cum ştiţi, pe 25 noiembrie anul trecut am transmis Comisiei Europene cererea de finanţare pentru acest proiect. Serviciile Comisiei au solicitat informaţii şi clarificări suplimentare, iar autorităţile române au transmis întocmai şi la timp toate datele solicitate, legate de obiectivele specifice din documentaţia de mediu, detalii de execuţie, de soluţii tehnice, costuri şi aşa mai departe”, i-a transmis Lucian Bode premierului Ludovic Orban.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Nici macar centuristele nu mai au pe ce lucra, n-ati fost in stare o autostrada sa faceti, desi ati castigat referendumu de 3 ani! Placuta usereu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.