G4Media.ro

Lucian Bode: Masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Intenţionăm să…

Lucian Bode: Masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Intenţionăm să venim cu o completare – o creştere a numărului de participanţi la evenimente private

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, luni, că masca de protecție va rămâne obligatorie în spațiile închise și după 1 august, însă, o relaxare luată în calcul de autorități este creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private.

„Portul măştii la interior este o măsură obligatorie. O să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua începând cu 1 august: masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Structurile noastre aplică în continuare, în fiecare zi, sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară. Transmit şi pe această cale un mesaj cât se poate de clar către populaţie: vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară. Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă în alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat. Noi suntem în etapa în care am relaxat parte din măsuri gradual, aşa cum le-am şi introdus”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a mai spus că este luată în calcul măsura de relaxare ce prevede creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private, începând de la 1 august.

„Intenţionăm ca, de la 1 august, să venim cu o completare, nu cu măsuri de completare neapărat noi, ci o creştere a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură. Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul acesta al nostru, al structurilor statului, trebuie să aibă un partener, cetăţenii, şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară. Cel mai important element din acest parteneriat este vaccinarea. Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes, astfel încât să nu fim nevoiţi, Doamne fereşte, să revenim, aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţii”, a declarat Bode.

Prim-ministrul Florin Cîțu afirmase marți, 20 iulie, că începând de la 1 august vor exista relaxări în legătură cu măsurile luate în contextul pandemic actual, care vor viza în special evenimentele care se desfășoară în aer liber.

„Nu scăpăm de mască în interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult de evenimente în aer liber. Dar ora nu se schimbă, tot ora 2,00 noaptea va rămâne. (…) Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem pe ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente. Eu zic că suntem într-o situaţie foarte bună”, a precizat Cîţu.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Cel mai de kkt ministru,cârpa de șters la k*u*r * a ciumei roșii! Citu se dovedește mână în mână cu ciuma roșie fiindcă nu aruncă afară papagalul ăsta!

  2. Hai sa desfiintam un perete la mall sa fie deschis.

  3. SE POARTA SI PE CONTRASENS ?

  4. Bode=PSD

  5. Cel mai militian dintre toti paznicii de la guvern!….de ce dreaq i-l mai tin pa asta?!

  6. Nici un tâmpit de la ei nu face specificarea:parangheliile bombardierilor și celorlalți din tagma lor se vor face la restaurante,în locații amenajate astfel încât să nu deranjeze odihnă și liniștea cetățeanului!!!nu în palatele lor,în vecinătatea caselor,a locurilor de habitat,de unde răsună răcnete că de animale tăiate, atât ziua cât și noaptea, bașii,ca la Untold,neversea,etc.atunci nu mai sunt discriminați???asta în timp ce poliția se face că nu-i vede,nu-i aude!!!ba mai spun celor care-i deranjează că au dreptul la așa ceva!!! Asta o știai ministre de kkt??? dacă nu crezi,fă o verificare pe pielea ta!!!nici măcar nu suntem lăsați în pace să le facem banii de ajutoare lor, și vouă astronomicele salarii!!!mi-e scârbă!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.