G4Media.ro

Lucian Bode explică ordinul privind obligativitatea purtării măștii în aer liber: Dacă…

Lucian Bode explică ordinul privind obligativitatea purtării măștii în aer liber: Dacă mergi singur pe stradă nu trebuie să porţi mască / Poţi mânca un covrig, fără mască? Categoric da, dacă eşti singur şi nu sunt şi alţi oameni în jur

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, la Antena 3, că ordinul dat recent spune foarte clar că este obligatoriu să porţi masca în toate spaţiile deschise unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 6 la mia locuitori, fiind vorba de spaţiile aglomerate. El a explicat că, dacă eşti singur pe stradă, poţi să nu porţi masca, la fel și când mănânci un covrig pe stradă.

„Este obligatorie purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile deschise. Am spus aşa, că se exceptează de la această obligativitate persoanele care desfăşoară activităţi individuale sau împreună cu membrii familiei, cei care desfăşoară activităţi sportive, recreative şi de asemenea am spus că dăm posibilitatea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi a comitetului Bucureşti să vină cu alte excepţii dacă DSP-urile judeţene avizează astfel de excepţii”, a afirmat Bode, citat de News.ro.

El a menţionat că este vorba despre spaţiile deschise. „Nu se referă acest ordin la spaţiile închise”, a arătat Bode.

Întrebat despre faptul că la nivelul Bucureştiului nu s-a convocat încă şedinţa Comitetului, pentru că aşteaptă lămuriri privind excepţiile de la purtarea măştii în aer liber, ministrul de Interne a spus: „Eu cred că ordinul comun e extrem de clar. Dacă au nevoie de alte explicaţii, le dăm şi la Bucureşti şi peste tot unde incidenţa este peste 6 la mie”.

Ministrul a ţinut să precizeze că vorbim despre activităţi individuale, nu unde sunt şi alţi oameni.

Dacă circulăm pe stradă, singur, este normal să nu purtăm mască, dar dacă sunt şi alţii în jurul tău e obligatoriu să porţi mască. Nu poţi să faci activităţi sportive individuale, cu mască, sau dacă te plimbi singur, dar dacă sunt şi alţii în jur, este obligatoriu să porţi masca”, a explicat ministrul de Interne.

Ministrul a fost întrebat dacă o persoană poate mânca un covrig, pe stradă, fără mască, el răspunzând: ”Categoric da, dacă eşţi singur şi nu sunt şi alţi oameni în jurul tău”.

Poliţistul nu-ti poate da amendă dacă eşti singur pe stradă şi nu porţi mască. Dacă eşti în zona aglomerată şi nu porţi mască, are toate pârghiile să îi sancţioneze pe cei care nu respectă legea”, a adăugat acesta.

Lucian Bode a mai precizat că acest ordin nu face referire la vârstă persoanelor.

”În acest ordin vorbim despre activităţi, individuale, sportive, recreative, indiferent că sunt copii, maturi. Nu vorbim de vârstă”, a punctat ministrul.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Numai covrigi au in cap

  • E dretul tau sa nu porti masca daca nu vrei, cum la fel este dreptul tau sa nu-ti asumi legile acestei tari. Este dreptul tau sa traiesti liber doar daca vrei, si sa nu fi dictat si manipulat politic.

 2. Acest guvern nu are puteri depline pt asa ceva…sa nu mai vorbesc ca nici înainte nu aveau niciun temei legal, nefiind trecute prin parlament.

 3. Adică dacă eu vreau să mănânc un covrig , trebuie sa mă ascund de restul lumii , eventual pe o străduță care nu e circulata . Ba ești prost ? Pai ce zici tu e cam imposibil . Ia vezi corporatiștii in fiecare dimineață cum ies de la metrou și își cumpără covrigi și apoi mănâncă pe drum. Pai cum dracu crezi că poți găsi un loc fara sa fie circulat ? Mai ales când vrei să mănânci covrigul , că na acasă nu ai avut timp : dus copiii la școală , grădiniță și alte activități care îți ocupa tot timpul , ca mai apoi sa ajungi la munca ca sa iei salariul din care 43% se duce către Stat.

  • O data in viata sunt de acrd cu tine,dubioaso

  • Dacă zice Bode, multilateralul, de pe bancheta din spate, că el, la fel ca Turcan, le știe pe toate

 4. > Poliţistul nu-ti poate da amendă dacă eşti singur pe stradă şi nu porţi mască.

  Ei nu zau. Da’ de unde o sa-si echilibreze Catu bugetul? Esti in stare sa dai niste norme clare, nu declaratii la televizor?

 5. uuf, alti psd-isti la guvernare 🙂

 6. Rahat. De aceea merge treaba în România cum merge. Pentru că toate regulile sunt interpretabile. Trebuie sa fie simplu: infectari peste 6%? masca obligatorie. Ca esti singur, ca esti destept, ca esti prost, etc, porti masca. Gata

 7. Dupa cum se vede exista un concurs intre membri guvernului…care e mai prost….momentan ,chiar daca incearca din rasputeri,nici un ministru nu il depaseste pe Supermen Cîtu…..dar dupa cum se vede la Bode intrecere e stransa….

 8. Dar poti manca covrig cu masca?