G4Media.ro

Londra și Parisul anunță o „consolidare” a cooperării lor împotriva imigrației ilegale

Londra și Parisul anunță o „consolidare” a cooperării lor împotriva imigrației ilegale

Întărirea forţelor de ordine de-a lungul coastelor franceze, desfăşurarea de tehnologii de supraveghere, promisiunea unei investiții financiare din partea britanicilor: Franța și Regatul Unit au convenit marți, 20 iulie, asupra mai multor măsuri pentru a lupta mai bine împotriva imigrației ilegale, notează Le Figaro, citată de Rador.

Aceste măsuri sunt anunțate în timp ce cel puțin 430 de migranți au traversat Canalul luni pentru a ajunge în Regatul Unit, potrivit Ministerului de Interne britanic, un nou record într-o singură zi. În plus, deputații britanici examinează săptămâna aceasta un proiect de lege pentru a-și întări sistemul de azil.

Miniștrii de Interne britanic și francez, Priti Patel și Gerald Darmanin, au vorbit marți seara prin videoconferință.

Potrivit unei declarații comune, aceștia „au aprobat întărirea acțiunii lor comune și cooperarea lor pentru a lupta împotriva imigrației ilegale la frontiera lor comună, concentrându-și eforturile asupra fenomenului traversărilor maritime cu ajutorul unor bărci improvizate”.

Ei au decis să „întărească prezența forţelor de ordine de-a lungul coastelor franceze, asigurând dublarea numărului de polițiști și jandarmi desfășurați la fața locului”. De asemenea, ei intenționează să „desfășoare tehnologii și vehicule de supraveghere pentru a îmbunătăți în continuare acoperirea coastelor franceze și a preveni astfel încercările de trecere, în special prin dezvoltarea supravegherii aeriene”.

Declarația menționează, de asemenea, „investiții în echipamente pentru consolidarea securității frontierelor la nivelul principalelor infrastructuri de transport de-a lungul coastelor Canalului Mânecii”, pentru a lupta împotriva imigrației ilegale pe cale rutieră. „Regatul Unit s-a angajat la o investiție financiară de 62,7 milioane de euro în 2021-22 pentru a sprijini Franța” și a dezvolta mijloacele de luptă împotriva imigrației neregulate, indică această declarație comună.

Acest text menționează stabilirea, „pe termen lung”, a unei „frontiere inteligente” de-a lungul litoralului, cu o tehnologie de supraveghere „pentru a detecta mai bine tentativele de trecere”.

Marea Britanie și Franța „susțin ideea unui acord de readmisie între Marea Britanie și Uniunea Europeană, care va aduce avantaje reciproce în ceea ce privește descurajarea migrației ilegale, protejarea persoanelor vulnerabile și lupta împotriva organizațiilor criminale”. „Confruntată cu fluxuri migratorii fără precedent la frontierele sudice”, Franța „îşi subliniază angajamentul ferm de a îmbunătăți controlul tuturor frontierelor sale”.

Deputații britanici discută săptămâna aceasta proiectul de lege privind reforma azilului. Acesta prevede să mărească la patru ani, de la șase luni în prezent, pedeapsa cu închisoarea suportată de migranții care doresc să intre ilegal în țară și să aducă la închisoare pe viață – de la 14 ani de închisoare în prezent – maximumul prevăzut pentru contrabandiști.

sursa: Le Figaro (traducerea: Rador\ Rodezia Costea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Adicatelea Wilkommenskultur ist Kaput?

  2. raul e ireversibil.

  3. Deci practic ar face ORICE, dar nu ce trebuie, adică deportare instantanee.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.