G4Media.ro

Londra cere Moscovei ”să înceteze să mai fure” cerealele Ucrainei / Britanicii…

Londra cere Moscovei ”să înceteze să mai fure” cerealele Ucrainei / Britanicii resping cerința de ridicare a sancţiunilor, cerută de Rusia, în vederea evitării unei crize alimentare mondiale

Ministrul britanic al Apărării Ben Wallace îndeamnă miercuri Rusia ”să înceteze să mai fure” cerealele produse de către Ucraina şi să lase această ţară să le exporte, respingând totodată o ridicare a sancţiunilor, cerută de către Moscova, în vederea evitării unei crize alimentare mondiale, relatează news.ro, conform AFP.

”Îndemn Rusia să facă ceea ce este drept, într-un spirit de umanitate, şi să lase cerealele să iasă din Ucraina”, îndeamnă ministrul britanic al Apărării la Madrid, într-o conferinţă de presă comună cu omoloaga sa spaniolă Margarita Robles.

”Să nu vorbim despre sancţiuni, să vorbim despre ceea ce este drept pentru naţunile din întreaga lume”, subliniază el.

Un oficial rus de rang înalt a cerut miercuri o ridicare a sancţiunilor impuse Moscovei – ca o condiţie în vederea evtării unei crize aimentare mondiale cauzată de blocarea exportului cerealelor ucrainene de la începutul invaziei Ucrainei.

”Rezolvarea problemei alimentare presupune o abordare coordonată, implicând ridicarea sancţiunilor impuse exporturilor ruse şi tranzacţiilor financiare”, a declarat un adjunct al ministrului rus de Externe, Andrei Rudenko, citat de agenţiile ruse de presă.

Rudenko a cerut, de asemenea, ”deminarea de către Kiev” a porturilor de la Marea Neagră, pentru ca navele să poată exporta cerealele.

În acest sens, diplomatul rus a anunţat că Rusia este ”pregătită să asigure un culoar umanitar” vapoarelor.

Ucraina, cunoscută prin pământurile sale negre fertile, era înantea invaziei ruse al patrulea exportator mondial de porumb şi era pe cale să devină al treilea exportator de grâu.

Însă războiul a dat peste cap producţia agricolă ucraineană, iar Kievul şi Occidentul acuză Rusia de împiedicarea exportului cerealelor pe la Marea Neagră, provocând riscul unei grave crize alimentare mondiale.

Armata rusă a acuzat marţi seara Occidentul de faptul că încearcă ”să scoată cât mai rapid posibil cerealele din Ucraina (…), fără să-i fie frică de ceea ce se va întâmpla în ţară după epuizarea rezervelor de cereale”, relatează news.ro

Sursa foto: Twitter / Ministry of Defence

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Comentariile-ngrijania mamii voastre de cerșetori leGheBistoizi!

 2. concluzia e ca UE, UK si SUA infometeaza Africa si Asia intentionat
  si mai arunca si 50 miliarde euro pe arme i loc sa cumpere mancare

 3. furatul si alcoolismul rusilor se opresc doar la cimitir…🤮🤮🤮🤮🤮

 4. Le putem numi sancțiuni.

 5. Uite cine vorbeste:)))cānd englejii au Fost in India pt 200 de ani sí au furat la greu aur sí diamante!!!

  • Nimeni nu manca aur si diamante, mon cher, si inca 200 de ani, nici pe insula, nici pe plan mondial.

 6. Ciordiles de la Ivan !! Asezonat cu niscaiva violuri, tortura!!! Rețetă rusească tradițională de zacuscă?!!!!

 7. A cere rușilor să nu mai fure si să nu mai violeze bebeluși este o jignire la care Putin va răspunde cu arma nucleară!

 8. Britanicii tipa in calitatea lor de lachei principali ai SUA, in rest nu ii baga nimeni in seama, sunt zero barat fara stapanii americani, le distrug astia insulita aia intr-un minut!

  • Ma rș dra cu, putinist spu rcat.

  • Marea Britanie n-are ce alege din Rusia intr-o confruntare directă. În acest moment, și Polonia dacă trece granița în Ucraina, șterge pe jos cu Rusia pe acolo. Așa mai mânca_kaka aiurea pe forumul ăsta că râde lumea de tine..