G4Media.ro

Locuinţele pentru tineri ale Primăriei Sectorului 1 de lângă Piaţa Victoriei, cu…

G4Media

Locuinţele pentru tineri ale Primăriei Sectorului 1 de lângă Piaţa Victoriei, cu chirii de 100 de euro pe lună, înţesate de pile / Şi consiliera fostului primar Daniel Tudorache stă acolo

Primăria Sectorului 1 vrea să schimbe criteriile de alocare a locuinţelor pentru tineri din strada munţii Tatra, lângă Piaţa Victoriei. Acum, printre chiriaşi sunt şi persoane cu legături de partid, precum o consilieră a fostului primar PSD Daniel Tudorache, sau persoane care aveau mai mult de 40 de ani în momentul semnării contractelor de închiriere ori care au venituri şi conturi frumuşele.

Locuinţele pentru tineri ale Primăriei Sectorului 1 sunt situate în două imobile de 4 etaje, în spatele blocurilor mari din Piaţa Victoriei, şi au parcare cu barieră (foto sus)

În curte pot fi zărite autoturisme scumpe precum un Mercedes şi un Range Rover, cu permis de parcare de la Consiliul Local al Sectorului 1.

În imobile sunt garsoniere de 40-50 de metri pătraţi, iar chiria se ridică la 10 lei/m2/lună, adică maxim 100 de euro pe lună pentru o locuinţă “în buricul târgului”, în condiţiile în care o garsonieră asemănătoare poate fi găsită în zonă, pe piaţa liberă, cu cel puţin 250-300 de euro.

Principala schimbare adusă de noul proiect de hotărâre de Consiliu Local se referă la reducerea vârstei eligibile de la 40 la 35 de ani. Bneficiarii trebuie să aibă venituri mai mici decât salariul mediu net pe economie.

Cu toate acestea, printre cei 58 de beneficiari ai acestor locuinţe centrale cu chirii modice se numără persoane care, în momentul închirierii, aveau peste 40 de ani. O spune chiar un raport de audit din aprilie 2020 al fostei administraţii locale PSD.

În raportul consultat de G4media.ro se arată că echipa de control “a constatat că în 2018, 20 de contracte de închiriere au fost prelungite (până în anul 2021), fără a se ţine cont de Criteriile pentru repartizarea locuinţelor din fondurile PS1 pentru tinerii în vârstă de până la 40 de ani, în regim de închiriere, aprobate prin HCL nr. 293/25.06.2009, mai exact fără a se ţine cont de vârsta chiriaşilor la data semnării Actului Adiţional”.

Spre exemplu, Cati-Carmen Musceleanu avea deja 42 de ani în 2018, la data semnării prelungirii contractului de închiriere cu încă 3 ani. Contractul iniţial de închiriere a fost semnat în 2013. La acea dată, Cati-Carmen Musceleanu era viceprimar la Sectorul 1 din partea PSD. Ea a părăsit locuinţa (vezi foto) luna trecută, pe fondul dezvăluirilor de presă, deşi contractul îi expira în septembrie 2021.

În imobil au rămas însă chiriaşi de lux precum Ancuţa Felicia Dunca (foto jos), actual consilier la biroul parlamentar al fostului primar, Dan Tudorache, şi ex consilier juridic la Primăria Sector 1 și Poliția Locală Sector 1. Potrivit declaraţiilor de avere, ea a candidat în 2016 din partea PSD pentru un post de deputat, dar fără succes. Contractul ei de închiriere expiră la sfârşitul anului.

Paul Iulian Olteanu a fost consilier local din partea PNL între 2012 şi 2016. Potrivit declarațiilor de avere, în 2017 era șeful Administrației Piețelor din Sector 1, pe vremea primarului PSD Daniel Tudorache. Contractului de închiriere al acestuia expiră în septembrie 2021.

Chiar şi Daniel Ionel Moţoc, fiul fostului viceprimar PSD, ex-director al Direcţiei Administraţie Publică Locală de pe vremea lui Daniel Tudorache, Vasile Moţoc, a locuit cu chirie în imobilul primăriei din strada munţii Tatra.

Pe lista chiriaşilor din locuinţele pentru tineri este şi Pavel Marian Ginel, fost candidat la Consiliul local al Sectorului 1 din partea PNL şi actual consilier parlamentar la Autoritatea Electorală Permanentă.

Nicoleta Irina Uruioc a lucrat la cabinetul de primar al lui Andrei Chiliman, potrivit declaraţiilor sale de avere. Ea are contract de închiriere semnat în 2012 până în septembrie 2021.

Cristina Dobroslav este consilier superior în Primăria Sectorului 1. Potrivit declaraţiilor de avere, a avut un venit anual net de 46.000 de lei, are un Audi și conturi de 55.000 de euro. Potrivit raportului de audit din aprilie anul trecut, în 2018, în momentul semnării contractului de închiriere, Cristina Dobroslav avea 41 de ani. Ea locuieşte în imobil din 2006.

Florența Simona Constantinescu este inspector de resurse umane la Sectorul 1. Are peste 60.000 de lei în conturi.

Ioana Vochin a fost consilier juridic la Administrația Piețelor, angajată la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” și e actual Director General Adjunct la Direcția de Utilități Publice. Are peste 110.000 de lei în conturi și venituri anuale nete de peste 65.000 de lei, conform declarației de avere.

Proiectul de hotărâre prin care se modifică criteriile pe baza cărora pot di alocate locuinţele pentru tineri intră la vot în şedinţa de joi a Consiliului local Sector 1 Bucureşti.

Notă: Alex Costache este jurnalist şi la Ştirile TVR.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. E plina tara de „cotloane” de astea in care se ascund carcalaci PSD si PNL… De 31 de ani, ei fac legea.

  • Gheu cetari, bucurestenii nu au apa calda.

   Toate sectoarele au probleme !

   Nici o stiruta / stirea despre acest lucru ?!

   Traisca sa traiasca dikakatura (sic) PDL USR UDMR !

   Avarie uriaşă în Bucureşti, sute de mii de oameni fără apă caldă

   Aproape întreaga Capitală a rămas fără apă caldă, la această oră, din cauza avariei la reţeaua primară.

   Este pentru prima dată, după mulţi ani, când vorbim despre o averie la reţeaua principală care asigură încălzirea, dar şi distribuţia apei calde.

   Este o avarie la nivelul întregii Capitale.

   Reţeaua principală pocneşte de la un capăt la altul.

   Angajaţii companiei
   Termoenergetica intervin zi şi noapte, sunt ture care lucrează 24 de ore din 24, însă sunt depăşiţi de situaţia din teren.

  • X-link,o dai cotita,bati campii .Te faci ca nu intelegi……Aici este vorba de clica PSD-ului,de nasii ,finii,nepotii amantele lor si clientela politica care finanteaza partidul stat.

 2. Ce jeguri de oameni .

 3. Sunt mai multi smekeri de la primarie acolo, tin apartamentele doar pt futut

 4. Este rezultatul cazului clasic – nu dau din banii lor.
  Exista 2 tipuri de bani – banii tăi sau banii altuia.
  Există 2 moduri de ai cheltui – pentru tine sau pentru altul.
  Acum sa facem cele 4 combinații și să vedem când ești cel mai interesat și când ești cel mai dezinteresat de modul cum ii cheltuiești.

  Banii tai pentru tine – ești cel mai interesat.
  Banii tai pentru altul – un pic mai puțin interesat.
  Banii altuia pentru tine – destul de dezinteresat.
  Banii altuia pentru altul – cel mai deinteresat.

  Atât timp cât statul/politicienii o sa tot aibă la îndemână cheltuirea banilor altora, o sa tot vedem situații de genul.
  Evident nu se va putea niciodată ajunge la situația unde statul sa nu mai aibă banii altora de cheltuit, însă trebuie redusa influenta –

  – sistem de pensii bazat exclusiv pe cotizație, deci doar pilonul 2
  – privatizarea găurilor negre de bani: Tarom, posta romana, CFR, etc.
  – și multe altele

 5. Asteptam explicatiile cu injuraturile de rigoare ale expertului in pupat si acoperit funduletul psdistilor, domnul eugen. Stim deja ca nu e vina lui danut diamant, dar asa ne place cum linge neica eugen dosul stapanului său…

 6. Vedeti ca jumatate din tara se caca in curte si nu este deservita de ambulante pe motiv de noroi, in vreme ce bogatii sunt dusi de SMURD cu elicopterul, iar beizadelele lor fac „sport” sau „sustin” „sportivii” la Baza Ciresarii, Stadionul Arcul de triumf, Cluj Arena samd.

  E necesar ca 5-10% din populatie sa fie in categoria Mulgatori, ca sa poti umple un stadion UEFA categoria 4 sau un Katerini cu persoane nemuncite.

 7. Pomana statului

 8. Il stiu pe unu de la primarie, tine apartamentul doar pt bombardeala…e golaneala pe fata in romanistan

 9. Bine, ma!
  Cine voiai sa stea acolo? Fraierii?
  Pai daca era, pentru ei se gasea si pe soseaua Odaii.

 10. Stau ieftin neamurile pisdistilor pe taxele fraierilor care i-au votat, adica poulimea cum le place socialistilor de dambovita sa-si dezmierde sclavii electori.

 11. Ghiciţi voi, dragi tineri fraieri din Sectorul 1, cum s-a făcut împărţeala la garsoniere ieftine pe banii statului şoferilor de Range Rover aleşi pe sprânceană!

  a) pe şpagă,
  b) pe şpăgi,
  c) pe mită,
  d) pe şperţ,
  e) pe bacşiş,
  f) pe ciubuc,
  g) pe mâzdă,
  h) pe sfănţuială,
  i) pe peşcheş,
  j) pe ochi frumoşi, craci frumoşi, sâni frumoşi,
  k) pe corupţie.

  DNA SĂ VINĂ SĂ VĂ IA!

 12. Sunt curios de ce nu mai posteaza nimic @eugen.

 13. SIIJ a vazut doar imaginile aparatului de propaganda al infractorilor Ghita, Voiculescu, Pacuraru, Mitrea, etc, si nu a vazut atrocitatile si ilegalitatile pesedistilor.

 14. Acum comentam ce comentam, dar pe langa articol, nu a fost precizat ca totul a fost amestecat cu un circ mediatic unde toată lumea cășună pe cei de acolo, nu se face articol despre cum exista amenințări scrise pe un perete din fata locuințelor, in schimb asta exista…

  • Pai bine, mai, Aneto, cine o fi de vina ca s-a ajuns la circ mediatic? Noi, pagubitii? Sau ei, privilegiatii? Cine i-a pus sa dea spaga sau sa apeleze la pile (dupa caz) ca sa ocupe o lucuinta care nu le era destinata? Hai, lasa Aneto textul asta de victima, pentru ca singurele victime aici sunt oamenii corecti care platesc taxe si impozite ca sa stea niste imbuibati in niste locuinte pentru tinerii saraci!

 15. Ia sa verificati si alocarea locuintelor de serviciu din ministerul justitiei sa vedeti acolo ce alocari preferentiale si fara nici o baza legala.

 16. Să vedeţi acolo ce căsoaie primesc moca sclavii interlopilor, securiştilor şi multinaţionalelor. Nemernicia este recompensată baban în Rumînistan. Şi fraierii plătesc aristocraţia unor incompetenţi.

 17. Merita facuta o plimbare si in cartierele ANL, cum ar fi cel de vile de pe str. Fabrica de Caramida. Mai toate masinile au ceva ecuson in parbriz iar complexul e inchis cu bariera si paza, ca sa fie ferit de ochii curiosi.

 18. Eu am probl. grave de sanatate, de 14 ani fac naveta la 400 km.ptr.a ma trata im Buc…acum chiar am nevoie de locuinta ptr.ca trebuie sa fiu sub obs.medicala…va rog sa ajutati oamenii cu probl.la pretul acesta…dorm bolnavii,insotitorii pe unde apuca chiar nu aveti ochi sa ii vedeți ? Pana-n pandemie îi mai acceptau sa doarma prim curtea spitalelor,acum nici atât…