G4Media.ro

Livrările cu vehicule autonome devin o realitate în California

Livrările cu vehicule autonome devin o realitate în California

California dovedește încă o dată că este fruntaşă în ceea ce priveşte dezvoltarea tehnologiei care vizează viitorul automobilului, în acest caz conducerea autonomă, care a fost reglementată pentru prima dată în 2012. În ultimele zile, de fapt, Departamentul californian pentru Vehicule cu motor a acordat companiei Nuro permisul de a efectua în tot statul livrări comerciale cu vehicule autonome. Serviciul va începe în două comitate din zona Bay, lângă sediul Nuro din Mountain, mai întâi cu o flotă de Toyota Prius modificate și apoi cu vehiculele electrice R2, care au fost proiectate tocmai în acest scop. Acest pas înainte este rezultatul unei călătorii în trei pași care permite companiilor să treacă de la testarea cu şofer, la cea fără și, în cele din urmă, la distribuția comercială.

Vehiculul autonom R2 a fost conceput special pentru această utilizare, cu specificații tehnice care prioritizează ceea ce este în afară – persoanele cu care împărțim drumurile – faţă de ceea ce este în interior. Măsoară 2,74 metri lungime, 1,86 înălțime și 1,10 lățime. Motorul electric este alimentat de o baterie litiu-ion de 31 kWh; autonomia nu este declarată, dar o putem estima la peste 300 km, având în vedere masa de 1.150 kg și viteza maximă de 25 mile pe oră (aproximativ 40 km / h). La urma urmei, R2 trebuie să funcționeze exclusiv în zonele urbane și are o capacitate de încărcare de aproximativ 190 kg. Mărfurile care urmează să fie livrate sunt încărcate în părţile laterale ale vehiculului, care pot fi accesate prin două semi-uși cu deschidere verticală. În curând vor fi montate şi ecrane laterale pentru publicitatea personalizată bazată pe informații privind mediul înconjurător.

Întregul sistem de conducere autonomă al Nuro R2 se bazează pe o interacțiune complexă între hardware și software. Lista senzorilor utilizați este lungă: o cameră 360 °, o cameră termică, un lidar, două radare (unul cu rază lungă de acțiune și unul scurt), senzori de perimetru cu ultrasunete pentru parcare și un microfon (pentru a asculta sirenele). Restul echipamentului include un circuit de frânare dublu (unul fiind de urgență), lumini și indicatoare de direcție, un generator de sunet pentru avertizarea pietonilor și un ecran tactil extern pentru a interacționa cu clienții sau cu poliția. Potrivit companiei Nuro, în următorii ani livrările fără șofer vor avea un mare impact asupra vieții californienilor, uşurându-le viața de zi cu zi.

Sursa: La Stampa / Articol de Alessandro Vai / Traducerea Cătălina Păunel (Rador)

Foto: Vehicul autonom Nuro R2 / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Viitorul suna bine cel putin pentru California.

    • Pentru ei da, sună bine viitoru’, da’ pentru noi e nașpa: o sa rămîie pe drumuri zeci de mii de ,,șoferi” angajați pe salarii babane la Parlament+Guvern+autorități locale+concentrate+deconcentrate+etc… 😭

  2. Cacalifornia nimeni nu-i, dacă a ajuns și Musk să-și ia catrafusele și s-o-tindă în Texasul vecin.Sub înțeleapta conducere a partidului împreună cu secretarii săi geali, primari și guvernatori socialiști în zbor spre comunism, Frisco, Miami, Lost Angels sânt pline de homeleși și excremente iar populimea-și vinde casele, (care le mai are) și o-ntinde pe rupte. Troacă automată au, n-o-ncurcă mai nimeni în trafic înafară de gropi sau vreun belemist mai întreprinzător, andrisanți au mai puțini.Mai trebuie s-o-nve5e să nu calce-n ccat ca s-ajungă mirosind mai agreabil în Beverly Feels enlighted.

  3. Cacalifornia nimeni nu-i, dacă a ajuns și Musk să-și ia catrafusele și s-o-tindă în Texasul vecin.Sub înțeleapta conducere a partidului împreună cu secretarii săi geali, primari și guvernatori socialiști în zbor spre comunism, Frisco, Miami, Lost Angels sânt pline de homeleși și excremente iar populimea-și vinde casele, (care le mai are) și o-ntinde pe rupte. Troacă automată au, n-o-ncurcă mai nimeni în trafic înafară de gropi sau vreun belemist mai întreprinzător, andrisanți au mai puțini.Mai trebuie s-o-nve5e să nu calce-n ccat ca s-ajungă mirosind mai agreabil în Beverly Feels enlighted.Vofba vine, ce-i trebuie chelului…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.