G4Media.ro

Liviui Dragnea: Președintele Iohannis dovedește încă o dată că este sponsorul politic…

Liviui Dragnea: Președintele Iohannis dovedește încă o dată că este sponsorul politic al violenței și al manifestărilor extremiste

Președintele PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe președintele Klaus Iohannis într-o postare pe Facebook, că ”este sponsorul politic al violenței și al manifestărilor extremiste” și îl acuză că ”prin cererea adresată Parchetului de a ancheta jandarmii, el timorează forțele de ordine, așezându-se cu premeditare de partea grupurilor agresoare”. Dragnea mai scrie în postara de pe FB că ”declarația președintelui Iohannis este practic un act de subminare a autorității statului și un îndemn la reluarea violențelor la protestul anunțat pentru sâmbătă, cu scopul vădit de răsturnare a Guvernului actual și înlocuirea lui cu „Guvernul său”

Redăm mai jos integral postarea liderului PSD, Liviu Dragnea

”Evenimentele violente din Piața Victoriei din seara zilei de 10 august nu pot fi încadrate în nicio formă de democrație.

Diferențele de opinie nu pot justifica niciodată violența. E grav că astfel de acte de agresiune au fost precedate de îndemnuri, provocări sau chiar de implicarea directă a unor partide politice din Opoziție.

Cel mai grav dintre toate, însă, este mesajul iresponsabil al președintelui Iohannis de vineri seara, în care critică intervenția jandarmilor, deși aceștia și-au făcut datoria potrivit legii și au luat toate măsurile necesare pentru restabilirea ordinii publice.
Declarația președintelui Iohannis este practic un act de subminare a autorității statului și un îndemn la reluarea violențelor la protestul anunțat pentru sâmbătă, cu scopul vădit de răsturnare a Guvernului actual și înlocuirea lui cu „Guvernul său”, așa cum a mai procedat o dată în acest mandat.

Prin această atitudine, președintele Iohannis dovedește încă o dată că este sponsorul politic al violenței și al manifestărilor extremiste. Mai mult, prin cererea adresată Parchetului de a ancheta jandarmii, el timorează forțele de ordine, așezându-se cu premeditare de partea grupurilor agresoare, împotriva instituțiilor pe care Constituția îi cere să le sprijine.
Este regretabil că o acțiune democratică de protest pașnic a fost deturnată și s-a soldat cu numeroși răniți și pagube materiale pentru a servi unor scopuri politice ilegitime.

Instituțiile statului trebuie să acționeze cu fermitate pentru asigurarea ordinii de drept și pentru a-i trage la răspundere pe cei care au provocat violențele. Cu tot respectul pentru manifestanții care vor să-și exprime pașnic ideile, toată lumea trebuie să înțeleagă că România e un stat de drept, în care domnește legea, iar această lege e impusă prin instituțiile consacrate de Constitiție.

E inacceptabil ca în fața clădirii Guvernului, în inima Capitalei României și a statului român, grupuri organizate, sprijinite de Opoziție și de însuși președintele țării, să atace ordinea constituțională.

Jandarmii nu apără doar clădirea Guvernului. Ei apără autoritatea, ordinea, statul de drept, instituțiile statului, suveranitatea și independența țării. Inclusiv dreptul de a protesta liber și pașnic împotriva oricui.

În calitate de președinte al Camerei Deputaților și de președinte al PSD, vreau să asigur toți cetățenii României că Parlamentul nu va îngădui nicio clipă, nimănui, să dizolve democrația, să suspende drepturile și libertățile individuale, să schimbe rezultatul alegerilor și să răstoarne, prin violență, ordinea în statul român.

Instituțiile însărcinate cu siguranța cetățeanului, cu ordinea publică și cu respectarea legii trebuie să acționeze cu fermitate împotriva oricăror tentative de violență publică, alimentată politic sau instrumentată de alte interese de putere.

Fac un apel la toți cetățenii care vor să manifesteze în continuare: manifestați pașnic. Evitați să vă alăturați grupurilor violente, evitați să vă puneți în pericol propria persoană și pe a apropiaților. Puterea se câștigă prin vot, la urne, ideile se dezbat cu argumente, nu cu pietre, sticle și foc.

Am respectat și voi respecta întotdeauna dreptul constituțional al cetățenilor de a participa pașnic la manifestații publice. Dar este ilegal ca astfel de manifestații să fie folosite și deturnate de unii oameni politici, pentru a schimba prin forță puterea politică legitim constituită.
Românii nu trebuie să fie obligați să trăiască într-o țară frâmântată de violență și dezbinare. Ei au dreptul să se bucure de beneficiile creșterii economice, de o viață mai bună, de venituri mai mari, de siguranță și liniște, de un viitor mai bun pentru ei și pentru copiii lor.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Atunci de ce nu se ajunge la votul anticipat…daca poporul te-a votat si tu crezi ca esti inca susținut de popor….de ce iti este frica de un vot anticipat ? Vorbeste si Dragnea sa nu ta ca…ca doar ce sa spuna si el.

 2. Rostogolimi-as pula in ciorba matii de dictator canceros.

 3. hai, sa moara mata mai suleiman de teleorman?! O sa vina si ziua ta! asa cum i-a venit si lui nastase 4 case… Nimeni nu scapa, de lege, nu uita!

 4. Asta este gandirea lui Liviu Dragnea sau a consilierilor sai israelieni?
  E clar ca manifestantii din diaspora, pe care PSD ii impiedica in mod sistematic sa participe la vot in Romania, au dorit sa profite pe perioada de vacanta pentru a transmite un mesaj catre actuala putere. Si anume, ca nu sunt de acord cu modul in care PSD isi subordoneaza institutiile statului si cum actioneaza inclusiv pentru subordonarea justitiei, cu scopul de a face scapati o serie de lideri politici care au comis acte de coruptie. Cei ce muncesc in strainatate trimit anual miliarde de euro familiilor ramase acasa si nu doresc ca o parte din acesti bani sa ajunga in buzunarele coruptilor.

 5. Desigur, Dragnea&Consultantii isi doresc de ceva timp cu ardoare un „motiv” ca sa il acuze pe presedinte de „inalta tradare”. Protestul le-a venit ca o manusa si probabil de aceea ne-au pregatit asa de bine scenariul de aseara. Acest dictator neo-comunistoid impreuna cu secretara lui ne-au servit violentele din Piata Victoriei cu cinism. Iar azi toata clica PSD si presa aservita lanseaza declaratii probabil asezate din timp in acelasi scenariu, in care se doreste in continuare suspendarea presedintelui tarii noastre.
  Este inadmisibil ce a facut Dragnea si PSD din Romania, iar o parte consistenta din populatie nici macar acum nu isi da seama in ce pericol ne aflam.

 6. Zice bine domnu Dragnea!

 7. Mai exista idioti care il si cred?

 8. Asistatule, să asiști cum îi umplem lui mă-ta haznaua prrin care te-a fătat cu mulţi metri cubi de sacâz.

 9. ARC PESTE TIMP

  Faceti o paralela intre

  Hitler = Merkel

  Zelea Codreanu = Orban,

  Ciolos / Orban = Goga (csolos a fost prim ministrul guvernului „MEU” impus de minoritatea PNL

  legionarii = TFL-istii

  dictatura regelui Carol II = dictatura pe care o vrea Iohannis.

  Desi pe la inceput legionarii erau impotriva regelui Carol II.

  “garda demască intenţiile Regelui de instituire a dictaturii sale personale, folosindu-se de guvernul Goga.

  Acesta a fost adus la putere deşi avea cele mai puţine mandate, părintele Cristescu subliniind că aceasta înseamnă regim personal.”

  “Profesorul părinte Cristescu ieri şi-a manifestat această indignare şi după dânsul alţii, ţinând să afirme că ceea ce s-a făcut acum este pur şi simplu bătaie de joc faţă de ţară şi nu pot tolera ca un partid cu cele mai mici voturi şi cu cele mai puţine mandate să fie chemat la putere, căci aceasta înseamnă guvern personal, a adăugat Cristescu, şi legionarii trebuie să fie pregătiţi pentru vremuri grele, care se arată în cale.”

  https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/carol-ii-si-legionarii

  Orban a chemat la un moment dat lumea sa vina cu bate si topoare.

  TFL=istii au lansat ideile cu decreteii,

  kwi a slobozit ideea „intelegeri secrete cu evreii”

 10. Fmm Liviule, deci nu doar furi de la copii, mai nou ai inceput sa-i si ataci cu gaze lacrimogene…!
  ”La girafa” era plin de copilasi ‘inarmati pana-n dinti” cu biberoane si cu pampersi, asa ca ai gasit necesar sa ”te aperi”, aruncand cu grenade lacrimogene pana si acolo…!

 11. bay, da cine puii mei este ochi de peste mort asta? chiar nu se gaseste in tot psd ul (muie oricum oricand!) unul sa l de jos pe dinti stricati? chiar toti sunt la p___ lui? nici un Cluj, Iasi, Timisoara in stare sa l debarce pe fraierul ala care a montat cel mai incompetent guvern din istoria tarii?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.