G4Media.ro

DOCUMENT Liviu Dragnea a făcut plângere penală pentru că nu a fost…

DOCUMENT Liviu Dragnea a făcut plângere penală pentru că nu a fost lăsat să voteze în penitenciar / Avocata lui spune că are suspendat doar dreptul de a fi ales, nu și de a alege

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, aflat la penitenciarul Rahova unde își execută pedeapsa de 3 ani și jumătate de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive, a depus, prin intermediul avocatului, o plângere la Parchetul Sectorului 5, în care acuză faptul că nu a fost lăsat să voteze la cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale, a declarat pentru G4Media.ro avocata Flavia Teodosiu.

Ea spune că, ieri după-amiază, a depus plângere și la BEC, și la circumscripția electorală 46 de care aparține penitenciarul Rahova.

Avocata Flavia Teodosiu a explicat pentru G4Media.ro că Liviu Dragnea are suspendat doar dreptul de a fi ales, nu și pe cel de a alege, în urma condamnării. Ea spune că reprezentanții penitenciarului nu l-au lăsat pe Dragnea să voteze pentru că, în sistemul electronic al Autorității Electorale Permenante, în dreptul numelui său, apare interdicția exercitării drepturilor electorale.

Potrivit sentinței de condamnare a lui Liviu Dragnea de la fond din iulie 2018, rămasă definitivă la apel:

”în baza art. 65 alin.1 din Codul penal 1969, aplică inculpatului Dragnea Nicolae Liviu pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b şi c din Codul penal 1969 pe o durată de 3 ani”.

Potrivit Codului penal din 1969, în baza căruia a fost condamnat Dragnea, articolul 64 spune:

Pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi constă în interzicerea unuia sau unora din următoarele drepturi:

 1. a) dreptul de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice;
 2. b) dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat;
 3. dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii”.

Așadar, potrivit sentinței, după cum a explicat avocata lui Dragnea, fostului lider PSD i se aplică doar interdicția de la aticolul 64 litera a teza a II-a, adică doar ”dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice”.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai când a fost condamnat definitiv la închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Era zicala aia: cu chelnerii si cu gardianul personal de la celula sa nu te pui.

  Sa-l dea in judecata si pe dumnezeu si pe ăia de la ANPC si AP… ca nu au grija de drepturile milogului
  De la RAR totul bine?: masinile reparate ies autorizate din penitenciar?

  Don’t fuck with people who handle your food – YouTube
  https://youtu.be/AnfOnueJ8SQ

  • Asta este doar o frajeala asa fac puscariasi care vor sa fie scosi la plimbarea pina la instanta si retur doar sa iasa sa vada si ei orasu lumea este doar un motiv casa iasa la plibare

  • Tare as fi curios cu cine ar fi votat mizerabilul Dragnea.

 2. Ia spune: te-a convins nea Alifie sa votezi cu Iohannis sau de ce tii mortis sa votezi? Oare mos Tiriac o fi sarit cu banul ca sa-i fie adusa Irinucai urna mobila la pat, asa cum aduc indragostitii micul dejun ?

  • O fi visat ca murea de grija Dăncilei
   Contractul cu irinuca cred ca-i expirat… o plateste la prestație

 3. Borfasul asta este personal vinovat pentru ingradirea dreptului de vot a milioane de romani! Personal, acest borfas a falsificat alegeri, personal a dat ordin ca milioane de romani sa nu poate vota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Poate rezolva cumva CCR si anuleaza alegerile pe motiv ca infractorul Daddy n-a fost lasat sa voteze!

 5. da și cu cine ar fi votat? :)))))

 6. Cu o mica remarca, turul 1 a avut loc pe 10 noiembrie, nu pe 14 noiembrie, cum scie in documentul din articol. Chiar nimeni nu verifica informatiile / documentele????

 7. lui dragnea ii place sa fie plimbat cu balena, de aia cere tot felul de drepturi, ca vrea afara.
  eu zic ca tre sa i se aminteasca faptul ca e doar un simlu puscarias de drept comun, un parnaias

 8. De ce scrie in documentul din articol ca turul 1 a fost pe 14 noiembrie?

 9. Bun avocat are individul! Nici măcar cererea n-a putut-o compune corect: turul a fost pe 19 noiembrie, nu pe 14! (La mulți ani, nea Liviu!)

 10. Are dreptate hamsterul,dacă vota și el înclina un pic balanța in favoarea Veoricăi,mai stai o tură Dady

 11. nu plange nene, iohannis are oricum prea multe voturi, imi mai dadeai si tu unul ….

 12. eu vad asa: „dreptul de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice;”..curios cum avocata a vazut strict „de a fi ales” dar a ramas chioara la „a alege”

  • Prevederea pe care ati citat-o (art. 64 alin. 1 lit. a VCP) are doua teze: dreptul de a alege (in autoritatile publice &c) (teza I) si dreptul de a fi ales (in autoritatile publice &c). Sentinta instantei restrange dreptul prevazut de art. 64 alin. 1 lit. a TEZA A-II-A, dupa cum explicit e mentionat in articol. Aceasta presupune ca doar dreptul de a fi ales e restrans. Presupunand ca documentele citate corespund celor originale, situatia e clara.

  • Hai sa fim serioși nu am ajuns sa credem un infractor multiplu. Nu erau aia tampiti sa nu îl lase. Minte el prin omisiune.

 13. Mustatza lipsa, sinucide-te ca vine vremi grele…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.