G4Media.ro

VIDEO Moscova își etalează forța militară la parada de 9 mai /…

captura youtube

VIDEO Moscova își etalează forța militară la parada de 9 mai / Vladimir Putin: Rusia trebuie să se asigure că „oroarea unui război global nu se va repeta niciodată”/ Defilarea a început cu steagul Rusiei și steagul URSS

Moscova și-a etalat luni forța militară pentru a sărbători victoria asupra Germaniei naziste din 1945, o demonstrație care pare în contradicție cu evoluția războiului pe care l-a declanșat în Ucraina și unde s-a confruntat cu numeroase probleme, atât militare cât și de ordin logistic. Această paradă vine la o zi după de Kievul a declarat că 60 de civili au murit după bombardarea unei școli.

Ora 11:28 Parada militară rusă s-a încheiat, la fel ca și omagiile aduse soldaților care au murit în 1945. Vladimir Putin a plecat din Piața Roșie.

Ora 10:27 Discursul lui Vladimir Putin s-a încheiat, parada continuă

Ora 10:22 După un minut de reculegere în Piața Roșie, Putin și-a reluat discursul

 • Moartea fiecărui soldat și ofițer este o pierdere pentru fiecare dintre noi
 • Vom acorda un ajutor special pentru familiile și copii celor decedați sau răniți

Ora 10,16 Vladimir Putin și-a început discursul

 • Voi luptați în Donbas pentru siguranța țării noastre, a Rusiei!
 • Ziua victoriei este în inima fiecăruia dintre noi. Nu există familie în Rusia care să nu fi fost pârjolită de marele război patriotic. Suntem mândri de generația de învingători.
 • Datoria noastră este să facem totul pentru ca oroarea unui război global să nu se mai repete
 • Țările NATO nu au vrut să ne asculte. Aveau planuri diferite, iar noi am văzut acest lucru.
 • Plănuiau o invazie în teritoriile noastre istorice, inclusiv în Crimeea …
 • La Kiev, au anunțat posibila achiziție de arme nucleare, blocul NATO a început să preia în mod activ controlul militar al teritoriilor adiacente ale noastre. Astfel, a fost creată în mod sistematic o amenințare absolut inacceptabilă pentru noi, și mai mult, direct la granițele noastre.
 • Totul indica faptul că era inevitabilă o ciocnire cu neonaziștii, cu adepții lui Bandera [simpatizanții naziști ucraineni], susținuți de Statele Unite și de partenerii lor mai mici.
 • Rusia a respins preventiv agresiunea, a fost o decizie forțată, oportună și singura corectă.
 • Suntem mândri de predecesorii noștri care, împreună cu alte popoare din coaliția antihitleristă, au învins nazismul.
 • Nu vom permite nimănui să anexeze această victorie, să și-o însușească
 • Am învins atunci, vom învinge și acum
 • SUA, în special după colapsul URSS, a început să vorbească despre exclusivitatea sa
 • Rusia nu va renunța niciodată la dragostea pentru țara mamă, pentru tradițiile noastre și pentru strămoșii noștri
 • Vestul a început să anuleze aceste tradiții
 • Veteranii americani care au vrut să vină la Parada din Moscova au fost  împiedicați
 • Mă adresez soldaților noștri și luptătorilor din Donbas: Luptați pentru patria mamă, pentru viitorul vostru
 • Umăr la umăr, aici se află soldați și ofițeri din multe regiuni ale imensei noastre patrii, inclusiv cei care au sosit aici direct din Donbas, direct din zona de război.
 • Ne amintim cum inamicul Rusiei a încercat să folosească împotriva noastră bandele de terorism internațional. Au încercat să semene dușmănie internațională și religioasă pentru a ne rupe, pentru a ne slăbi din interior, dar nu au reușit.
 • Astăzi, luptătorii noștri de diferite etnii luptă împreună în luptă. Ei se protejează reciproc de gloanțe și schije, cu adevărat ca niște frați, iar aceasta este puterea Rusiei. Forța imbatabilă a națiunii noastre multietnice.

Ora 10:15 O caracteristică neobișnuită a acestei parade va fi absența coloanei a 13-a a armatei ruse. Alexander Khramchikhin, director adjunct al Institutului de Analiză Politică și Militară, consideră că acest lucru se datorează superstiției, deoarece parada are loc în timpul unei ”operațiuni militare speciale” în Ucraina. „Nu găsesc nicio altă explicație pentru asta”, a subliniat Khramchikhin. (Detalii, aici)

Ora 10,00 Parada a început, cu soldați purtând steagul Rusiei și steagul roșu cu secera și ciocanul

Ora 9:57 Vladimir Putin a ajuns în Piața Roșie, unde salută veteranii de război

Președintele rus Vladimir Putin, care urmează să țină un discurs foarte așteptat, va avea ocazia să lanseze noi avertismente, după ce a lansat în repetate rânduri amenințarea nucleară, potrivit Le Figaro.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, „avionul apocalipsei”, un Il-80 conceput pentru a-i permite președintelui rus să continue să conducă țara în cazul unui război nuclear, va survola Piața Roșie, iar mai multe arme capabile să lanseze rachete nucleare vor defila, de asemenea, la paradă.

Ar trebui să fie prezenți și parașutiști care au participat la ofensiva din Ucraina, potrivit agenției de stat TASS. Vladmir Putin a făcut duminică numeroase comparații între cel de-al Doilea Război Mondial și conflictul din Ucraina, asigurând în special că „la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

34 comentarii

 1. faceti o corectie va rugam: nu Moskova „isi etaleaza forta militara”, ci un dictator, Putin!
  Rusia astazi este proprietatea personala a acestui tiran, care are 2 optiuni: transformarea Rusiei in cea mai mare puscarie unde isi va mentine puterea suprema prin teroare, sau esafogul!

  P.S. apropo de „forta” dictaturii, sa ii spuna cineva dictatorului, ca furtul de wc-uri din lumea civilizata nu da bine maaari dictaturi!

  • ….eșafodul. Să nu se înțeleagă esofagul ! (cu siguranță a fost o eroare de tastare, se poate întâmpla oricui).

 2. Da, rusii par „total” invinsi si demoralizati. E clar, gata si cu ww3.

  • Hai mai taci trompeta. Juma din tancurile astea o sa le revezi curând, cu lacrimi în ochi, arzând în Ucraina. :p

 3. Shoigu parcă murise.

 4. Si care e scopul transmiterii in direct a acestei fanfaronade? E ca si cum ati sarbatori impreuna cu Putler.

  • Fiindcă Rusia e acum Coreea de Nord și ne amuzăm pe seama lor, râdem de cât de ciudați sunt.

  • Ce uita sa mentioneze Putin e ca Rusia a fost la inceput mare prietena la catarama cu nazistii. De la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov pana la invazia Rusiei, rusii au fost aliatii nemtilor timp de aproape doi ani. Si-au impartit zonele de influenta si tarile din estul Europei, si-au pazit spatele. Ba chiar Stalin a refuzat sa creada pana in ultimul monent ca Rusia va fi atacata de nazisti, asa de mare incredere in pact avea.
   Din punctul meu de vedere ce au facut nazistii si rusii in al doilea razboi mondial nu difera prea mult. Aceleasi metode barbare, aceleasi intentii de subjugare a tarilor vecine, aceiasi sistem dictatorial impus cu forta tuturor tarilor din vecinatate, fie ca au fost de partea buna sau rea a combatantilor.

  • Oamenii se mai și TEM.. Când ai forță nucleară ca a lui KingGionBun – și te uiți în dreapta, în stânga să nu te trezești cu vreo surpriză!.. Dar unul căruia, prin sancțiuni, i-au slăbit economia, prin livrare de armament ăstora le-au omorât ălora generalii i-au căsăpit armata, armamentul, crema flotei.. Cum să nu-ți treacă prin minte la ce-i poate trece lui prin minte?!
   Iar lui – și aici, din păcate greșeala Occidentului credul – lui îi trec prin minte multe lucruri și de mulți ani..
   Nu degeaba și-a făcut hipersonicele alea, despre care nimeni pe’aici, nu crede că ele chiar SUNT invincibile !
   Sau credem că le-a făcut să împartă panseluțe cu ele?
   Acum ai înțeles stimabile, cât de drag îi este lumii să urmărească parada de 9 mai.
   Cât despre hipersonice – Sursa: d.e.f.e.n.c.e.i.q dot c.o.m Understanding Hypersonics in an Era of Great Power Competition –
   și nu numai.

  • @@caraiman
   Istoria ne invata – daca stim sa citim – ca nimeni nu e invincibil.
   Cu atat mai putin o tara care nu are altceva de oferit decat distrugere. O tara cu resurse imense care nu poate produce altceva decat ii da pamantul este inca in epoca de piatra…
   Indiferent daca vor recurge la forta extrema rusii nu vor iesi invingatori. Chiar daca, pentru a-si demonstra forta bruta, vor incerca sa distruga lumea ei nu vor supravietui. Chiar daca suna pompos, civilizatia se va regenera prin valorile pe care rusii incearca acum sa le distruga la fel cum barbarii au distrus Roma. Sau cel putin asa au crezut. Roma a ramas, o vedem si ne minunam, barbarii sunt țărână.
   La scara istoriei putin e un biet sef de hoarda care-si duce oamenii la pieire ca sa-si demonstreze virilitatea. Pana si comparatia cu hitler ii este exagerat si nefondat de favorabila.

  • În apă, chiar se vede invers, așa e! Doar că unii nu realizează de ce și cum.. Ideile tale stau în picioare, stimabile, câtă vreme sunt supuse strict raționamentului „tău” strict minții tale; care – de ce nu – poate vedea lucrurile evenimentele corect, obiectiv la un moment dat. Însă mintea ta /a mea/ a fiecăruia dintre noi, are un ‘gap’ o inconsistență majoră (fie ea, și mintea celui mai mare analist geopolitic – că tot predicții bazate pe Istorie pe curente geopolitico-militare va face și nu pe altceva) și anume, inconsistența rezidă în faptul că mințile care se pronunță prin opinii – așa cum ai făcut în replica de mai sus (ți-ai exprimat la urma urmei o opinie) ei bine, toate aceste minți NU CUNOSC VIITORUL.
   Aici e cheia: TU NU CUNOȘTI VIITORUL, stimabile!
   Or unor oameni, pe planetă – iar ei se numără cu milioanele, nu sunt doi trei zece – lor le-a fost revelat acest VIITOR despre care e vorba (aici și acum).
   Care viitor, la o adică le este revelat „și celorlalți” doar că ei NU-L CRED.
   E greu?

   Și în baza realității a ceea ce urmează să întâmple, unii comentează tocmai bazați pe ceea ce fost prezis (de milenii) Omenirii că se va întâmpla cu ea. Și atunci, cei care ȘTIU „ce anume” se va întâmpla, unii dintre aceștia mai citesc din când în când și gepatru media (și mai postează și câte un comment).

  • [Addenda]
   Și dacă mă’ntrebi: „de unde cunosc ei viitorul?” – din Biblie.
   *Care, la o adică – sau ale cărei informații – sunt publice, sunt și gratuite; însă, așa cum am amintit, oamenii preferă eludarea Adevărului (și „mersul” pe cont propriu).
   Toate cele bune!

 5. Dacă nu ar avea arma nucleară, trupeții ăștia ar fi irelevanți. Zece minute de muncă pentru un operator „înarmat” cu un laptop conectat la drone…… Carne de tun in uniforme de paradă!!!

 6. La parade, sunteti buni, tovarasi. Si multi au pus botul, la vrajeala voastra. „Performanta” armatei rosii in Ucraina a dezvaluit valoarea reala a rusiei, in lupta.

 7. La parade, sunteti buni, tovarasi. Si multi au pus b0tul, la vrajeala voastra. „Performanta” armatei rosii in Ucraina a dezvaluit valoarea reala a rusiei, in teren.

 8. parada armatei cotropitoare din totdeauna. au uitat de armele nemaivazute de pe planeta create de minunatii savanti, ne reamintesc de bombe nucleare.

 9. Am o mare nelamurire! Ma tot uit la live-ul asta si nu inteleg unde e poporul? In afara de oficialitati, fanfare, piata e de-a dreptul pustie! Parca imi aduc aminte de parade in anii trecuti cu multimi care flutura stegulete etc.

  • Poporul nu a fost invitat. Era riscul ca armata sa treaca de partea poporului, chiar in timpul defilarii.

  • Pai nu e nicio parada, este trailerul uni film de la Hollywood, despre dictatorul putin. Poporul se adauga digital, la sfârșit. Se vede ca actorul care îl interpretează pe putin este prea tânăr, dar nu au găsit pe nimeni asa urat cum este acum.

 10. Exista motive intemeiate de mandrie, rusii au totusi a doua cea mai puternica armata din Ucraina.

 11. Deci, da, anii trecuti, schizofrenicul venea inconjurat de multime, cu stegulete, cu bannere, acum e inconjurat doar de gorile 😂😂😂

 12. 😂😂😂 Si inca ceva, pe sub balonzaidul ala e burdusit de protectii antiglont! 😂😂😂

 13. disonanta cognitiva ca la rusii astia eu nu am mai intalnit.
  O natiune in picaj liber.

 14. Bai, da pustie era moscova aia azi

 15. SLAVĂ RUSIA

 16. SLAVĂ RUSIA

 17. „Oroarea unui razboi global ” pe care nimeni, in afara de rusiaputin, nu are vreun chef sa-l porneasca…

 18. Omenirea va iesi vreodata din logica asta:o parte de lume,echilibrata,civilizata,educata creeaza aproape tot folositor omului,iar cealalta parte violenta,oligarhica copiaza,imita,contraface lucrurile create de prima si tot ea se bate cu pumnu’in piept si ameninta si chiar cotropeste alte popoare pasnice?
  Dictatura asta amesteca pana si simbolurile,steagul rosu comunist cu steagul ortodox tarist.Kiril unde o fi.Oligarhii astia rosii nu mai stiu cu ce sa iasa in fata,ca sa-si salveze imaginea.

  • Kiril era in tribune, dar nu are nicio treaba crim.inalul ala cu corectitudinea sau cu orice este sfant