G4Media.ro

VIDEO Iohannis: Decizia de azi a CCR nu schimbă cu nimic situația…

VIDEO Iohannis: Decizia de azi a CCR nu schimbă cu nimic situația politică în care se află guvernul de peste trei săptămâni. Premierul e obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului să ceară un vot de încredere

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că decizia Curții Constituționale nu schimbă cu nimic situația politică în care se află guvernul de peste trei săptămâni, subliniind că remierul e obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului să ceară un vot de încredere.

Șeful statului a anunțat că va emite decretele de numire a miniștrilor interimari și de revocare a delor demiși doar după publicarea în Monitorul Oficial a motivării deciziei de azi a CCR.

Principalele declarații ale președintelui:

 • Curtea Constituţională a luat astăzi în discuție actuala situație politică. Și, prima observație pe care aș face-o – decizia de astăzi a Curții Constituționale nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul României de mai bine de trei săptămâni, acum.
 • Un lucru este cert, Guvernul nu mai are aceeași compoziție ca înainte, prin plecarea ALDE de la guvernare și Prim-ministrul este obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului să ceară un vot de încredere.
 • Constat astăzi, cu satisfacție, că și Curtea Constituțională a României a ajuns, în mod corect și inevitabil, exact la aceeași concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul Dăncilă și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă de îndată în fața Parlamentului ca să ceară un vot de validare.
 • Celelalte chestiuni legate de numirile și revocările miniștrilor, care sunt menționate în materialul Curții Constituționale, sunt de fapt blocaje generate de refuzul doamnei Prim-ministru de a se prezenta în fața Parlamentului pentru a primi un vot de încredere, acolo unde trebuia să meargă din capul locului.
 • Acum, deciziile mele referitoare la punerea în aplicare a hotărârii Curții Constituționale a României, de astăzi, le voi lua după publicarea și analiza motivării deciziei care va fi, probabil, publicată, în perioada imediat următoare.
 • Dar, dacă doamna Prim-ministru Dăncilă dorește, așa cum se tot exprimă în public, să se pună capăt acestei crize guvernamentale, soluția este simplă: „doamna Prim-ministru, vă mai spun o dată, poftiți de îndată în fața Parlamentului pentru votul de validare!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Probabil ne va propune schimbarea numelui CCR în CBR.
  Pentru o Românie normala rebrandingul e obligatoriu altfel nu mai scapam de sechele

 2. Ba ce cacanerie. Sa numeasca naibii o data interimarii aia si sa termine cu cacatul asta.

 3. „Constat azi, cu satisfactie, ca si…” bla bla bla…”una Veorica, una eu, una Veorica, una eu…” pan’ la victoria finala!

 4. Trebuie sa repet si pentru toti gogomnii din PSD si nu numai: Nu poti motiva incalcarea Conastitutiei prin tergiversare prin elemente anterioare :interimari etc disolutiei coaltiei l guvernare . Mergi in parament si apoi mai vedem si nu invers : daca mai vedem merg in parlament.:)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.