G4Media.ro

VIDEO Iohannis: Este necesară modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen…

VIDEO Iohannis: Este necesară modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen și a rețelelor electrice. Pregătim un program de finanțare din fonduri europene

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la finalul unei discuții cu specialiști din sănătate, că au fost identificate deja câteva soluții concrete, care vor fi preluate de autorități și puse în aplicare, precum modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen, și a rețelelor electrice, dar și regândirea instrumentelor legislative și financiare care să permită o susținere a sistemului de service și mentenanță a tehnicii spitalicești.

”Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma din sănătate, aflat în plin proces de elaborare la Ministerul Sănătății. Traversăm o perioadă extrem de dificilă pentru sistemul nostru medical, care a scos în evidență toate deficiențele structurale neglijate ani și ani de zile. Tocmai pentru că ne-am lovit de atât de multe probleme, se lucrează de câteva săptămâni bune la o viziune coerentă în acest domeniu, care să fie transpusă în legi și reglementări clare”, a precizat șeful statului.

Principalele declarații ale președintelui:

 • Am avut o discuție foarte tehnică privind echipamentele medicale și rețele de electricitate din spitalele publice
 • Am discutat despre întreținerea lor într-o perioadă de mare presiune pe sistemul medical
 • La ședință au participat medici și ingineri medicali
 • Specialiștii au prezentat o analiză a secțiilor ATI din spitalele publice, suprasolicitate din cauza numărului mare de cazuri COVID, inclusiv o analiză a disfuncționalităților și problemelor ce pot apărea la aceste aparate
 • Pentru a avea o imagine mai corectă am cerut MS și experților o analiză a contractelor de service și mentenanță a echipamentelor
 • Fondurile pentru service și mentenanța aparaturii sunt masiv subfinanțate
 • Au fost identificate deja câteva soluții concrete
 • Este necesară modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen și a rețelelor electrice. Pregătim un program de finanțare din fonduri europene
 • Doi: regândirea instrumentelor legislative și financiare
 • Un rol important îl are resursa umană, adică inginerii medicali, care trebuie implicați mai mult
 • Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma în sănătate, aflat în lucru la Ministerul Sănătății
 • Tocmai pentru că ne-am lovit de atâtea probleme, se lucrează de câteva săptămâni bune la o nouă viziune
 • Împreună cu guvernul sunt decis să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii
 • Va fi un efort de lungă durată care nu mai poate fi amânat și trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. DAAAAAAAA!!!! CUM SA NU? STIM SI CE FIRMA ARE MONOPOL IN CEEA CE PRIVESTE FURNIZAREA DE GAZE MEDICALE!!!
  CU TOATE CA NU CRED CA VA CITI CINEVA ACEST COMENTARIU DEOARECE G4 MEDIA CENZUREAZA LA GREU COMENTARIILE CARE NU CONVIN CELOR PUTERNICI!!!!!!!

  • Daca stii poti sa scrii aici ca nu te cenzureaza nimeni. Sunt si eu curios la cine te referi. Multumesc 🙂

  • @Mosu: Probabil Linde…am dat si eu o cautare pe net, pare firma nemteasca, sunt lideri mondiali „în domeniul industriei de gaze și inginerie”

  • @cineva
   Nope. E de la Olguta din Craiova.

  • Mendeleev isi da pantalonii jos si rade cu ”curul” cand aude un profesor vorbind de gaze medicale.

  • NU CENZUREAZĂ NIMENI NIMIC AICI, NU VA MAI VAICARITI NEJUSTIFICAT!!

 2. Pai cine nu va lasat pana acum sa reganditi instrumentele financiare si legislative?dacă nu venea pandemia Covid 19 , totul mergea ca si pana acum de 30 de ani in toate domeniile.Niciun domeniul din Romania nu a fost reformat , sa ajungem cat de cat la un nivel din țările vest europene.

 3. Dumnezeule, acest om pur si simplu se sterge cu Constitutia Romaniei la fund. Administratia Prezidentiala iese in fiecare zi la televizor ca sa ascunda sub pres mizeria lasata de Guverul PNL. Ceea ce face acest om din cea mai inalta functie a statului este de-a dreptul gretos. Nici Basescu nu s-a injosit in halul asta!

 4. Doamne ferește!

  Aceste vietăți (vor face/vor analiza/ pe fonduri EU iluzorii) reformă când țara arde (la propriu) și ne mor semenii zilnic!!!

 5. Presedintele Johannis, pe post de ANALIST Consultant al Guvernului Romaniei: „Fondurile pentru service și mentenanța aparaturii sunt masiv subfinanțate”….
  Johannis asta parca e acum venit de pe alta lume..
  Dle Johannis, dvs chiar NU stiti ca JUMATE din Spitalele din Romania Cheltuie PESTE 80% din Bugetul alocat pe Salariile personalului?!!
  De unde BANI pentru Echipamente si Service-ul si Mentenanta de care vorbiti?!
  NU v-a spus AZI nici un Medic asta?!!
  Iar cu ce mai ramane cumpara: medicamente, echipament medical și materiale consumabile… si „asigura” Service si Mentenanta…

  6 Octombrie 2020, Wall-Street.ro: „Spitalele din România cheltuie, în medie, peste 70% din bugetul lor doar pentru a plăti SALARII.
  La finalul lunii, rămân cu 30% din bani pentru a face investiții și pentru a cumpăra medicamente, echipament medical și materiale consumabile.
  În toată țara sunt 378 de spitale publice.
  Până la 31 august 2020, 180 dintre ele au cheltuit PESTE 80% din Bugetul lor total doar pentru a plăti SALARIILE personalului.
  Altfel spus, aceste spitale rămân cu mai puțin de un sfert din buget pentru a cumpăra echipament medical sau consumabile.
  La nivelul țării, media calculată de wall-street.ro arată că, până la finalul lunii august, spitalele din România au cheltuit în medie 70% din bugetul lor total doar pentru a plăti salariile personalului medical.
  În topul listei, cu cheltuieli de PESTE 90% din Buget doar pentru salarii, se află Spitalul Clinic de Recuperare Medicală „Băile Felix”, urmat de Spitalul Orășenesc Târgu Cărbunești.
  În total, sunt 10 spitale care cheltuiesc PESTE de 90% pentru Salarii.

  În București, Spitalul CF 1 dă cei mai mulți bani pe salarii, mai mult de 87%.
  In ceea ce privește fondurile cheltuite de spitale până în august, în topul listei se află Spitalul Universitar de Urgență din București, care a cheltuit 401,9 milioane de lei, din care aproape 260 de milioane de lei doar pentru plata salariilor.
  El e urmat tot de un spital din București, mai exact Institutul Clinic Fundeni, care a cheltuit în total 390,6 milioane de lei, dar doar 150,1 de milioane de lei pentru plata salariilor, adică 38,42% din buget.

  180 dintre spitalele din România dau mai mult de 80% din bugetul lor pentru a plăti salarii. Astfel, pentru investiții și echipament medical rămân doar cu 20%.
  Situația arată că bugetele spitalelor sunt copleșite și că majoritatea bugetului lor se duce pe cheltuieli de personal.
  În 2018, fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat pentru RFI că „Dacă 80% – 90% din bugetul unui spital merge către cheltuielile de personal, atunci NU ai Bani de Echipamente, dar nu ai bani nici să FUNCTIONEZE acele echipamente, NU ai bani de dezinfectant, NU ai bani de medicamente, NU ai bani de toate celelalte.”
  Mai jos ai o LISTA în care poți vedea cât de mult cheltuiește spitalul tău pentru a plăti salariile angajaților și cu cât de puțin rămâne pentru a cumpăra echipamente, materiale consumabile și pentru a face investiții pentru îmbunătățirea spitalului.
  Sursa: Ministerul Sanatatii.
  https://www.wall-street.ro/articol/Sanatate/261648/exclusiv-spitalele-din-romania-dau-70-din-bugetul-lor-pentru-plata-salariilor.html#gref

  • Perfect adevarat!!!
   Dar toata lumea urla ca e lipsa acuta de personal in sistemul sanitar!
   Se fac acum angajari la greu, doar pile si pupile….., fara concurs, fara criterii de selectie serioase, etc.

 6. Sincer, io nu inteleg, ce atata graba cu analize, discutii, identificari de solutii?? Abia a trecut un an de cand cu pandemia asta, lasati-o mai moale ba baeti… Maine-poimaine ne pomenim ca si implementati ceva, doamne feri…

 7. Cine stie, poate vor fi acolo la urmatoare epidemie.

 8. De ce n-a facut asta PNL in 2012-2014 cand era la guvernare cu PSD?

  Ah, erau prea ocupati cu furtul.

  • Ăsta este in campanie electorală președinte jucător.

 9. „Alexandru Rafila: Guvernul a luat măsuri anti-COVID fără consultarea specialiștilor.
  Măsurile luate de Guvern privind închiderea şcolilor şi a pieţelor nu au fost discutate cu specialiştii din comisiile tehnice înfiinţate pentru gestionarea crizei COVID-19, iar grupul de suport tehnic din cadrul CNSU nu a mai fost convocat de două luni, a declarat, la Suceava, medicul Alexandru Rafila, scrie Agerpres.
  ”Noi nu putem să înlocuim Guvernul în decizie. Importanţa unor specialişti, a unor comitete tehnice este, evident, clară pentru toată lumea şi reflectă ceea ce se întâmplă în toate ţările din UE sau din alte zone civilizate ale lumii. Există două comisii tehnice. Una este Grupul de suport tehnico-ştiinţific al CNSU, unde sunt mulţi medici de diverse specialităţi şi din diverse instituţii, şi nu numai medici. Acest grup nu a mai fost convocat de vreo două luni. Există şi Comisia ştiinţifică COVID-19 a Ministerului Sănătăţii care se întruneşte lunar sau de câte ori e solicitată (….) . Noi chiar şi astăzi vom avea o discuţie şi facem tot ce putem încât să îmbunătăţim opţiunile terapeutice, să propunem îmbunătăţirea modului de testare, testarea periodică a personalului medical (…) Închiderea şcolilor primare sau închiderea pieţelor nu au fost discutate în cele două comisii despre care v-am spus şi cu atât mai puţin în cea de la CNSU”, a afirmat Rafila.
  În opinia medicului Alexandru Rafila, Ministerul Sănătăţii ”are nevoie de o strategie mai clară şi o coordonare mai bună”, impunându-se, pe lângă dezvoltarea capacităţii terapeutice, şi o dezvoltare a sistemului de sănătate publică pentru realizarea anchetelor epidemiologice şi creşterea numărului de teste pentru populaţie.”

  Nu stiu ce stie dl Rafila, dar eu am INTREBAT de multe ori inca de la inceputurile pandemiei cand apareau cei 3 politai, Vela, Despescu si Arafat, azi dati disparuti: CINE ia Deciziile si cu CINE se Consulta, CINE sunt SPECIALISTII care Consiliaza Guvernul la luarea masurilor strict epidemiologice, Speializate: Epidemiologi, Imunologi, infectionisti?!
  De ce NU e publica Informatia, de ce NU e anuntata public Sedinta Comitetului Nu stiu care, o data pe saptamana, sau de 2 ori sau de cate ori are loc??!
  Ce atata secret?!

  • Cum cine e specialistu? Johannis, domne, nu vedeti ca de fiecare data cand se ia ceva decizie intai se vad cu el? Si asta cu masca obligatorie pe strada, tot dupa ce s-au intalnit cu el a fost anuntata. El ii miezu la gogoasa…

 10. Ăsta este in campanie electorală președinte jucător.

 11. S-a intrunit comisia de tevi si cabluri. Mr. President ar fi putut sa profite de un service.
  Pare ca functioneza din ce in ce mai dubios.

 12. Fonduri privind modernizarea spagilor ISU pentru falsificarea avizelor de securitate la incendii in restarante, cluburi, blocuri de locuine, spitale, etc. Acum incelegem de ce familia parentala Iohannis a fugit cat mai departe de fiul criminal, la Colectiv, Beirut, Giulesti, Piatra Neamt, etc, puteau arde ei in locul romanilor carbonizati.

 13. Johannis: „Pentru a avea o imagine mai corectă am cerut MS și experților o ANALIZA a contractelor de service și mentenanță a echipamentelor.”
  Tare mi-as dori sa o vad!!

  Dle Johannis, pai, asta e RESPONSABILITATEA Managerilor de spital, aia platiti cu Sume uriase, ei ce naiba FAC in Spitalele ale unde iau Salariile uriase?!
  A ajuns Presedintele Romaniei sa FACA munca lor?!
  Halucinant!!

  Uite o Instruire a Angajatilor la Spitalul municipal Timisoara pe tema Mentenantei Echipamentelor de munca in sectorul medical, din 19 Aprilie 2019:
  https://www.spitalul-municipal-timisoara.ro/public/data_files/media/instruire-angajati-psi/201904191539-mentenanta-echipamentelor-de-munca-in-sectorul-medical-min.pdf

  Spun in Concluzia lor FIX realitatea trista din Spitalele Romaniei, Disparitia Mentenantei Echipamentelor de munca in Sectorul Medical:
  „CONCLUZIE: Datorită factorilor economici (lipsă finanţare şi personal specializat) Sectorul medical a RENUNTAT la activităţile de Mentenanţă făcând doar reparaţii ACCIDENTALE şi incomplete.”

 14. Si pana acum ce ai facut ?
  Incompetentilor! Demisia !!! Nu sunteti buni de nimic!

  • Pas cu pas spre cimitir…Habar nu are despre ce vorbeste, gaze medicinale… Acest om n-a auzit in viata lui de triunghiul exploziei si triunghiul focului.

 15. Modernizare de sisteme de gaze intro cladire construita cu 100 de ani in urma si a carei destinatie initiala a fost orice alceva dar nu spital. Adica 60% din infrastructura spitaliceasca din Romania. Nu sufla un cuvintel de spitale noi. Iohannis PNL au impredia ca vb cu idioti.

 16. S-a stricat, dracu’, locomotiva!
  Președintele a ajuns la cota de încredere de 29%!!! Cu 29% nu mai poți trage PNL și asta înseamnă că PNL putea obține max. 29% dacă alegerile aveau loc azi, dar, cum ele vor fi peste 2 săptămâni, mai e timp și loc de scădere! Eu încă sper!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.