G4Media.ro

VIDEO Premierul Ludovic Orban anunță asumarea răspunderii Guvernului pe două pachete de…

VIDEO Premierul Ludovic Orban anunță asumarea răspunderii Guvernului pe două pachete de legi: prorogările din justiție, OUG 51, Legea plafoanelor bugetare și modificări la OUG 114

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței Guvernului de vineri, asumarea răspunderii în Parlament pe două pachete de legi, care cuprind prorogările din justiție, OUG 51 privind decontarea transportului elevilor, Legea plafoanelor bugetare și modificări la OUG 114. Ludovic Orban a anunțat o nouă ședință de Guvern marți pentru a declanșa asumarea răspunderii.

Declarațiile premierului:

Decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe două pachete de legi. Prima angajare e pentru un proiect de lege care va cuprinde modificări în două domenii și care va cuprinde Legea plafoanelor bugetare.

Primul pachet: prorogarea termenelor din legile justiție privind pensionarea anticipată, trecere de la complete de 2 la 3 și de la mărirea vechimi pentru intrarea în magistratură. Ne propunem ca anul viitor să abrogăm aceste legi.

Totodată, vom abroga OUG 51, astfel încât să permitem decontarea navetei școlare. OUG 51 a urmărit două scopuri perverse: la presiunea baronilor PSD să nu mai deconteze transportul elevilor și prelungește licențele de transport intrajudețean cu 4 ani, ignorând obligația de a face licitație.

În primul pachet se află și Legea plafoanelor, necesară pentru adoptarea bugetului de stat.

La această ședință, vom discuta într-o primă ședință textul. Marți convonc ședință de Guvern pentru a adopta și angaja răspunderea.

De asemenea, ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea tuturor prevederilor catastrofale din OUG 114. Ordonanța se află în dezbaterea parlamentară și trag nădejde că vom putea aproba toate acele prevederi. Nu știu dacă vom putea, pentru că din ce aud în comisii, unii vor să înrăutățească. Au mărit plafonul fantomaticului FDI la 15 milioane. E de noaptea minții. Vom adopta în altă ședință, nu marți, astfel încât să ne putem asuma răspunderea.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Vreme de 2 ani, PSD a lansat in dezbatere o grămadă de legi, fara sa adopte nici una.
  Propaganda urla ca cică PSD nu face dezbatere – ????!!!!!
  Acum, guvernul PNL nu face dezbatere deloc, dar totul e perfect.
  Ce popor prost …

  • @Yrw – Prost ca noaptea esti tu. La ce le trebuia sa mai si adopte daca mafiotii din psd si-au rezolvat problemele prin oug? Despre oug era vorba (acolo nu se dezbate nimic), dar, na, atat te duce mintea aia de postac. oug intra in vigoare imediat nu mai trebuie sa astepti aprobare in parlament.

  • Eu aștept guvernul de peste 10-15 ani care va trebui să susțină primul val de pensionați din sistem privat, cu salariul minim.stie cineva că acești oameni după o viață de munca vor încasa o pensie mai mica decit leprele care nu au muncit o zi, și beneficiază de „venitul minim garantat in plata” ???
   Aștept să văd prin ce asumări, și ordonanțe acel guvern îi va putea ajuta pe angajații de la patronii evazioniști să supraviețuiesc la pensie.
   Voi nu va-at gîndit la asta , că acei oameni nu vor mai putea trăii???
   Vai de guvernele care vor trebui sa ii duca in spate!!

 2. @yrw Ba panarama de joasa speță , ce dezbatere e aia când nu iei in seama nici un argument/amendament adus de opoziție în comisii!?

 3. Pai si Sectia, Sectia vietii unde e bre? Ca „murit magistratii pe teren” pentru ea sa dispara.