G4Media.ro

Puțin peste 8,6 milioane de români au votat în țară. Prezență finală…

Puțin peste 8,6 milioane de români au votat în țară. Prezență finală de 47,66%. Ritmul de vot a încetinit serios în ultimele ore

Ora 21.00 – Doar 46,66% dintre românii cu drept de vot din țară s-au prezentat la urne în primul tur al prezidențialelor, ceea ce face ca alegerile din 10 noiembrie să intre în istorie drept scrutinul cu cea mai slabă prezență din ultimii 30 de ani. În total au votat 8,68 de milioane de români la secțiile din țară.

Ora 20.30 – Numărul buletinelor de vot pentru două secţii, una din Călimăneşti şi cealaltă din Băile Olăneşti, a fost suplimentat, în condiţiile în care prezenţa în aceste secţii este foarte mare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Vâlcea, Alexandru Concioiu.

Ora 20.00 – Prezența la vot a ajuns la 46,84%, aproape la egalitate cu prezența de la europarlamentarele din luna mai (46,4%). Tendința din ultimele ore arată o încetinire semnificativă a ritmului de vot în comparație cu primele ore ale zilei.

Ora 19.10 – Deputata USR de Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi, a fost sancţionată contravenţional de Poliţie cu amendă în valoare de 2.000 lei pentru continuarea propagandei electorale, după ce duminică după-masă şi-a fotografiat buletinul de vot, ştampilat şi a postat fotografia pe pagina sa de socializare.

Ora 19.00 – Prezența la vot a urcat la 45,08%, potrivit Biroului Electoral Central. Prezența e mai mică cu aproape patru puncte procentuale decât la prezidențialele din 2014, dar mai mare cu peste trei puncte decât cea de la europarlamentarele din luna mai 2019. Au votat până la această oră 8.212.964 români la secțiile din țară.

Ora 18.30 – A fost depășit pragul de 8 milioane de români care au votat în țară. Prezență de peste 44%

Ora 18.00 – Prezența la vot a urcat la 42,19%, potrivit Biroului Electoral Central. Prezența e mai mare cu peste trei procente decât cea de la europarlamentarele din luna mai 2019. Au votat până la această oră 7.686.258. români la secțiile din țară.

Ora 17.30 – Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile prezidenţiale susţinut de alianţa electorală „Un om”, formată din ALDE şi Pro România, a declarat că a votat pentru „un preşedinte al tuturor românilor”.

Acesta a votat duminică la Colegiul Naţional „Ion Neculce” din Capitală.

„Am votat pentru un preşedinte al tuturor românilor şi în niciun caz un preşedinte al propriului său partid politic, contra celuilalt partid politic, împărţind România în bucăţi. Din păcate, de 30 de ani se întâmplă cam la fel. Sper din tot sufletul, şi cât mai repede, să începem să facem pace în ţara asta”, a spus Diaconu.

El a venit însoţit de familia sa la secţia de votare, fiind întâmpinat de câteva zeci de persoane.

„Nu i-am chemat. Au fost aici. Când am intrat mi-au spus că au venit pentru mine şi dacă au venit pentru mine vreau să fie lângă mine. Şi sunt foarte mulţi oameni care sunt lângă mine fără să scrie pe ei nimic”, a precizat Diaconu.

Ora 17.28 – A fost atins pragul de prezență de 40% la prezidențiale. Au votat până acum peste 7,3 milioane de români la secțiile din țară

Ora 17:06 – A fost depășit pragul de șapte milioane de români care au votat la secțiile din țară. Prezența la vot – peste 38%

Ora 16.35 – Trei incidente au fost înregistrate până acum la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi şi Poliţia a deschis dosare penale în două cazuri, pentru fraudă la vot.

Reprezentanţii BEJ Galaţi au declarat că este vorba despre o femeie care s-ar fi filmat în cabină votând şi care ulterior a postat imaginile pe o reţea de socializare şi de doi bărbaţi – unul de 38 de ani, din municipiul Galaţi, care a votat la secţia nr. 74 şi un deţinut din Penitenciarul Galaţi, în vârstă de 32 de ani, care a votat prin intermediul urnei mobile – care au votat deşi aveau acest drept suspendat prin decizii ale instanţelor de judecată.

Potrivit IJP Galaţi, celor doi bărbaţi li s-au întocmit dosare penale pentru fraudă la vot. Totodată poliţiştii anchetează şi circumstanţele în care cele două persoane au putut vota, având în vedere că, potrivit legii, înainte de a vota, alegătorii sunt verificaţi electronic în baza de date şi dacă există probleme legate de interdicţia de a vota, această informaţie apare imediat operatorului.

Cât priveşte femeia care şi-ar fi filmat votul şi ar fi postat imaginile pe o reţea de socializare, se pare că acestea au fost retrase din spaţiul online, urmând a se stabili dacă se confirmă sau nu infracţiunea de încălcare a secretului votului.

Ora 16.25 – Aproape 6,5 milioane de români au votat la secțiile din țară. Prezența a depășit pragul de 35%

Ora 16.18 – Deputata USR Cristina Iurişniţi a fost reclamată duminică, în jurul orei 15,30, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud, după ce şi-a fotografiat buletinul de vot pe care aplicase ştampila şi a postat acea fotografie pe pagina sa de socializare, potrivit informaţiilor făcute publice de către judecătorul Cristina Frenţiu, membru al BEJ.

Ora 15.57 – peste 6 milioane de români au votat la secțiile din țară. Prezența la vot: 33,3%

Ora 15.15 – a fost depășit pragul de prezență de 30% în țară. Au votat peste cinci milioane și jumătate de români

Ora 15.00 – prag de prezență de 29,21% la votul în țară. Au trecut pe la urne peste 5,3 miliioane de român

Ora 14.46 – O femeie în vârstă de 62 de ani, din municipiul Constanţa, este cercetată într-un dosar penal pentru tentativă de vot multiplu la alegerile prezidenţiale, după ce duminică a încercat să voteze pentru a doua oară la o altă secţie decât cea la care era arondată, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Ora 14:38 – A fost depășit pragul de prezență de la europarlamentarele din luna mai. Au votat până la această oră 27,69% dintre românii din țară, față de 27,68 la scrutinul din primăvară

Ora 14:35 – A fost depășit pragul de 5 milioane de români care s-au prezentat la vot la secțiile din țară. Diferența dintre urban și rural este de aproape un milion de voturi în favoarea orașelor

Ora 14.10 – Numărul buletinelor de vot pentru Secţia nr. 130 Moţoeşti, din comuna Bărăşti, a fost suplimentat, în condiţiile unei prezenţe la urne de peste 110%, potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Olt, Marius Filip.

Acesta a precizat că exista riscul epuizării buletinelor de vot la Secţia 130 Moţoeşti şi pentru a le suplimenta vor fi luate buletine de la o secţie de vot din oraşul Scorniceşti.

La ora 13,30, în comuna Bărăşti prezenţa la urne a fost de peste 57%, iar în Secţia 130 Moţoeşti prezenţa a depăşit 112%. La Moţoeşti votaseră până la ora menţionată 62 de persoane, dintre care 22 pe listele permanente şi 40 pe liste suplimentare.

Prezenţă mare la urne se înregistrează şi în comuna Coloneşti, peste 62%, iar la una din secţiile din această localitate, respectiv la secţia 156 Bătăreni prezenţa depăşeşte 98%.

În judeţul Olt au votat până la ora menţionată peste 92.000 de alegători, prezenţa fiind de peste 25%.

Ora 14.00 – Prezența la vot în România la ora 14.00 a atins pragul de 25%, potrivit Biroului Electoral Central, și este mai mare decât la europarlamentarele din luna mai, când la aceeași oră se înregistra o prezență de 23,9%. Au votat până acum peste patru milioane și jumătate de români în țară.

Diferența dintre voturile din orașe și cele de la sate este de peste 858.000 în favoarea voturilor în mediul urban. La europarlamentarele din luna mai, diferența urban – rural fusese mai mică, de 824.093 de voturi.

Ora 13.55 – Premierul Ludovic Orban a declarat că procesul electoral se desfăşoară duminică în condiţii foarte bune, fiind semnalate doar „incidente minore”.

„Procesul electoral se derulează în condiţii foarte bune. Avem semnalate doar incidente minore, nesemnificative, atât la votul exprimat în ţară, cât mai ales în diaspora, unde procesul este fluid, unde, practic, toate Birourile electorale ale secţiilor de votare sunt funcţionale, unde nu avem semnalări legate de niciun semn de obstrucţie şi, dimpotrivă, o fluidizare foarte bună a procesului electoral, ceea ce înseamnă că modificările legislative făcute sunt modificări care, în sfârşit, au permis românilor din diaspora să îşi exercite dreptul de vot în cele mai bune condiţii”, a afirmat Orban, la sediul central al PNL.

El a susţinut că prezenţa la vot este bună şi, cel mai probabil, va fi cea mai mare din istoria primului tur al alegerilor prezidenţiale.

„Ne aşteptăm ca românii să vină la vot în număr mare, să-şi exprime voinţa şi să consfinţească, de fapt, un adevăr cunoscut, pe care nu aş vrea să-l exprim acum, dar pot să-l traduc aşa: că România se îndreaptă într-o direcţie normală”, a spus Orban.

Lideri liberali s-au reunit la sediul central al partidului.

Ora 13.45 – A fost depășit pragul de prezență de la europarlamentarele din 26 mai de la ora 14:00. Au votat până acum peste 4,35 milioane de români în țară, prezența fiind de 23,95%. La scrutinul din luna mai, prezența era de 23,9% la ora 14:00

Ora 13.20 – Vicepreşedintele secţiei de votare din localitatea Fundu Văii, comuna Poieneşti şi un membru al aceleiaşi secţii au avut nevoie, duminică de îngrijiri medicale, după ce li s-a făcut rău, au informat reprezentaţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

„La Secţia de votare nr. 404, din localitatea Fundu Văii, două persoane din comisia electorală au solicitat primirea de îngrijiri medicale. Vicepreşedinta secţiei de votare a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi a rămas să îşi desfăşoare activitatea în continuare în mod normal. La aceeaşi secţie, un bărbat, membru în comisia electorală, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui cu o ambulanţă”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Locţiitoarea preşedintelui secţiei de votare era cunoscută cu probleme cardiace, iar bărbatul transportat la spital, care era membru în comisia electorală, ar fi suferit o criză de epilepsie.

Autorităţile au anunţat că procesul electoral în secţia respectivă nu a fost afectat.

Ora 13.18 – A fost depășit pragul de patru milioane de voturi exprimate în țară. Prezența la urne: 22%

Ora 13.11 – Marian Ceauşescu, unul dintre cei care participă constant la mitingurile de protest din Piaţa Victoriei, a fost amendat, duminică, cu 1.500 de lei, după ce a strigat injurii în faţa casei fostului preşedinte Ion Iliescu, potrivit unor surse judiciare.

„Astăzi, în jurul orei 12,15, un echipaj al Secţiei 1 Poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu s-a sesizat din oficiu cu privire la comportamentul nepotrivit al unui bărbat. Acesta striga şi adresa injurii, iar la momentul legitimării a continuat acest comportament. A fost imobilizat de poliţişti şi condus la sediul secţiei, unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei conform prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi adresare de injurii”, a informat Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) printr-un comunicat de presă, transmis duminică AGERPRES.

Ora 13.00 – Prezență de 20,68%, mai mare decât la europarlamentarele din 26 mai, dar ușor mai scăzută decât în turul 1 al prezidențialelor din 2014, când s-a înregistrat op rezență de 20,78%. Au votat până acum 3,76 de milioane de români la secțiile din țară

Ora 12.58 – Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a informat că alegerile prezidenţiale se desfăşoară „cu uşurinţă”, în condiţii optime, şi a anunţat lansarea paginii de web prezidentiale2019.roaep.ro, pe care vor putea fi vizualizate, în format grafic, informaţii de interes public după încheierea procesului electoral.

Ora 12.51 – A fost depășit pragul de prezență de 20%. Au votat până acum 3,64 milioane de români la secțiile din țară

Ora 12.41 – A fost depășit pragul de 3,5 milioane de români care au votat la secțiile din țară. Prezența este de 19,2%

Ora 12.25 – Potrivit numărătorii paralele a USR PLUS, Dan Barna a câștigat în Noua Zeelandă, prima țară în care s-au închis deja urnele. Astfel, Barna a obținut 47,6% din cele 191 de voturi exprimate la secția din Auckland. El este urmat de președintele Klaus Iohannis, cu 27,2%. Pe locul trei, Viorica Dăncilă – 5,2%, iar pe patru, Mircea Diaconu – 4,2%.

Ora 12:00 – Prezența la vot a atins procentul record de 15,82%. Au votat 2,88 de milioane de români în țară

Ora 11:51 – A fost depășită prezența de la europarlamentarele din 26 mai. Au votat până la această oră 15,08% dintre românii din țară, adică 2,74 de milioane. La europarlamentare votaseră până la ora 12:00 un procent de 15,08%

Ora 11.50: Fostul președinte, Ion Iliescu, a cerut, duminică, în premieră, urna mobilă pentru a putea vota, transmit televiziunile de știri. Potrivit Digi24, este prima dată când fostul președinte nu se prezintă la liceul Jean Monet din Capitală, unde este secția de votare la care este arondat. Iliescu a fost internat de mai multe ori în cursul acestui an la Spitalul Elias reclamând probleme de sănătate. Fost președinte, în vârstă de 89 de ani, este cunoscut cu afecțiuni cardiace.

Ora 11.00: Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut apel la tineri să iasă la vot, adăugând că aceştia au pe cine alege.

Ora 11.00: Prezența la vot la ora 11.00 a fost de 11,08 %, potrivit datelor Biroului Electoral Central. Prezența e mai mare decât la alegerile europarlamentare din 2019 (10,58%) și cele locale din 2016. În total au votat până la ora 11.00 un total de 2.019.704 de alegători în țară (detalii aici).

Ora 10.39: O cafenea din Botoşani oferă gratuit cafea tuturor clienţilor care fac dovada că au votat duminică, la alegerile pentru funcţia de preşedinte al României, relatează Agerpres (detalii aici).

Ora 10.00: Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat că a votat pentru o „Românie a respectului” şi a afirmat că românii trebuie „să ceară respect din partea celor care îi conduc”.

Ora 10.00: Prezența la turul 1 la alegerile prezidențiale la ora 10, adică după trei ore de vot, este de 6,89%, mai mare decât la prezidențialele din 2014 (turul 1) și europarlamentarele din 2019, potrivit BEC (detalii aici).

Doar 653 de români au votat la urna mobilă în România până la ora 10 în primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit datelor Biroului Electoral Central (detalii aici).

Ora 10.00: Candidatul Alianței USR PLUS la prezidențiale, Dan Barna, a votat, duminică, la Sibiu. El a mers la secția de votare împreună cu soția sa și părinții lui. În momentul în care a introdus votul în urnă, Barna a arătat spre camerele video ștampila și a spus: „Aici e puterea cetățenilor”.

Ora 10.00: Kelemen Hunor, candidatul UDMR la Președinție, a votat la Cârța, în județul Harghita, unde are domiciliul și s-a declarat convins că se va înregistra o prezență mare la alegerile prezidențiale.

Ora 9.46: Peste 1.084.000 de români au votat în țară la primul tur al prezidențialelor, potrivit BEC.

Ora 9.00: Președintele Klaus Iohannis a votat la o secție de votare de la Liceul Jean Monnet din București și a spus că își dorește un viitor foarte bun pentru România și speră să primească astăzi confirmarea că foarte mulți români își doresc același lucru.

Ora 9.00: Prezența la vot la prezidențiale (turul 1) la ora 9, deci după două ore de vot, a fost de 3,51%. Este mai mare decât la europarlamentarele din luna mai 2019, când fusese de 3,36%. La aceeași oră, prezența la alegerile parlamentare din 2016 fusese de doar 2,5% (detalii aici).

Ora 8.00: „Am votat pentru o Românie a bunăstării, a drepturilor garantate, demnă, în care românii să trăiască fără teama zilei de mâine”, a declarat duminică Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale.

Ora 8.00: Premierul Ludovic Orban, care a votat la secția amenajată în Școala 1 din satul Dobroiești, a spus că a votat ”pentru o Românie normală, dezvoltată, puternică, respectată în lume”.

Ora 8.00: Vicepremierul Raluca Turcan a declarat duminică dimineaţa, la ieşirea de la urne, că a votat pentru o Românie în care „legea-i lege pentru toţi”, transmite Agerpres.

Ora 7.00: Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că a votat cu gândul la un preşedinte care va pune capăt unor măsuri de austeritate care vor face foarte mult rău, potrivit Agerpres.

—————–

La ora 7 a început votul în țară pentru turul 1 al alegerilor prezidențiale. Sunt așteptați în secții peste 18 milioane de români înscriși pe liste. Cea mai mare prezență la vot s-a înregistrat în primul tur din 1992 (76,29%, adică 12,5 milioane de alegători), iar cea mai mică prezență s-a înregistrat în primul tur din 2014 (53,18%, 9,7 milioane de alegători).

Principalii candidați în alegerile din acest an sunt Klaus Iohannis (PNL), Viorica Dăncilă (PSD), Dan Barna (USR PLUS), Mircea Diaconu (Pro România – ALDE), Teodor Paleologu (PMP) și Kelemen Hunor (UDMR).

Sondajele de opinie din campania electorală îl dau pe Iohannis favorit detașat la câștigarea primului tur, în timp ce pentru locul se bat Viorica Dăncilă și Dan Barna. Dacă Dăncilă ar rata intrarea în turul 2, ar fi pentru prima oară în istorie când un candidat PSD nu ar prinde finala.

Urmăriți LIVE pe G4Media.ro cele mai importante evenimente ale zilei decisive pentru conducerea României.

Foto: Info Sud-Est

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

75 comentarii

  • Iesiti ba romanasilor dracu odata la vot, ca mafiotii intra iarasi in turul 2.Ce dracu, aveti nevoie de un sut un cur.
   Of doamne,ati uitat cum ne-au calarit mafiotii cu dragnea in frunte ?? Tot mai sper in natia asta.

  • Dacă nu ajungem la 50% participare, viorica intră în turul 2. Hai la vot! Mobilizare generală pt Transilvania, Banat și Bucovina! Să aruncăm pesedelele la lada de gunoi a istoriei!

 1. Să înceapă istoria fără PSD alde UDMR pro Romania.

 2. Un barbat adevarat ia un vot dis-de-dimineata.
  Dăncila e la coada vacii la ora asta

 3. psd nici nu trebuia sa mai existe de buna vreme.. e tancul sovietic.. distruge tot in favoarea rusie

 4. A venit vremea sa ingropam p$d, odata pentru totdeauna! Sper sa iesim cat mai multi sa iesim la vot!

  Pentru puie monta, pentru colectiv, pentru draknea, pentru ciordache, pentru oug 13, pentru orlando, pentru nicolicea, pentru toate celelalte nenoriciri…cosul de gunoi! GoLaVotSiAdioCiumaRosie!

 5. Placuta suedeza pesedd@/alde/pro-kkt/udmr

 6. ora 9:30 dubai, ora 7:30 RO, am fost sa votez. prin prisma jobului nu am prins votul in RO dar e bine si la consulat. am votat astfel incat coada de topor pesedista sa nu intre in turul 2. IESITI LA VOT !

 7. Voi, astia de la pzd, o sa luati in gura una placuta suedeza, in mod neauster!

 8. Sunt multi taranoi infecti antipsd pe aici. Faza vine cam asa: nu are nicio sansa psd-ul. Cea mai retardata chestie din campania asta a fost (votati cu barna sa nu iasa dancila). Dancila nu o sa aiba nici 14%… Dar in schimbul unui om care chiar stie pe ce lume e l-ati vota pe unul care in loc sa cheme o ambulanta la un batran care fusese operat pe cord deschis (si i se spune asta candidatului) prefera mai degraba sa ii puna un pliant cu programul sau in brate.

  • Asa e, trebuia sa cheme ambulanta neagra ca sa-l rapeasca si apoi sa i fure organele. Ni no ni no ni no

  • @Dascal, nu baga zazanie intre iohannis si barna. Daca faci asta esti pesedist

  • @ABC Iohannis – e chipul USL;
   Barna – un oportunist slab;

   Singura schimbare reala e Paleologu, daca vreti cineva:

  • Taranoi infect e tac-tu ca a facut asa cretin. Mars la obregia.

  • Esti un taranoi infect, Andred, da. Pentru ca preferi pe cineva care e un oportunisr lipsit de idei sau coloana vertebrala sau un profesoras de fizica care e un simbol al blatului si al mandriei fara o baza reala.

  • Imi pare rau ca a trebuie sa treci printr_o operatie pe cord deschis @Dascal, mai bine mergi la cor. Schelalaie sa te mantuiesti!

  • Poti sa turbezi cat vrei. Cine zice ala e. Deci taranoi esti tu. Mori de oftica!

  • Sunt sigur ca Barna e un carmuitor de neam nemaipomenit. Poate mai bun decat ultimul. Lasa fluturasi langa oameni cu probleme de sanatate, se imbogateste pe spinarea celor cu handicap. Strasnic 😀

  • pai se vede ce s-a imbogatit pe seama ta. e super strasnic 😀

  • bai dascale… barna ca si dragnea, a luat fonduri europene… problema e ca de pe urma lu dragnea statul a trebuit sa dea banii innapoi, inclusiv din buzunarul tau de amarastean…

  • @dascale
   Pe infatuatul de paleolog sa-l voteze petrov si madam udrea.

 9. Adio Veorica, mult noroc sa gasesti o slujba la vre-un aprozar din Videle. 🙂

 10. Am votat la ora 7,45. Copiii astia intre 18 si 24 de ani nu s-au sculat inca!!!!!!!!!!! Nu prea le pasa in ce tara vor trai ei si copiii lor!

  • Calmează-te, muritorule, că ştim prea bine ce vrem. Ăştia care acum avem între 18-24 de ani nu am putut vota în 2004 şi 2009, iar unii nici în 2016, deci ne revine datoria şi obligația să strângem mizeria pe care voi, generația frustrată, ați lăsat-o în urma voastră, iar acum aruncați vina pe unde apucați.
   Şi chiar dacă cei de 18-24 nu ar vota, cine e de blamat? Nu cumva lipsa de interes pe care o arată o generație expirată pentru tineri?
   Viitorul suntem noi, pentru voi nu mai este loc.

  • Chent, eu stiam ca generatia voastra e cu capul in nori, dar nici chiar asa!

  • Astazi sunt in tara in Bucale sa votez Klaus Iohannis!

  • O persoană cu capul în nori îşi mai revine, o persoană „fără cap” nu are nici cea mai mică şansă.
   Şi exact ce spuneam, desconsiderarea şi lipsa de interes + respect pe care o arată o generație trecută față de tineret va avea urmări.
   Noi vom fi aici peste 40 de ani, voi nu.

  • Marcele, daca nu dovedesti, vorbe de papagal, tu cel priceput la tot si roate.

  • Chent, poti sa-mi zici care e meritul unui tanar ca va trai inca 40 de ani?!

  • Dacă vrei sa crezi că meritul aparține altcuiva, te înşeli. Dar nici nu are rost să intru în astfel de discuții, voi (mă refer la generația bătrână) considerați că noi (generația tânără) nu putem să trăim nici măcar o zi fără ajutorul vostru. Asta e minciuna pe care o spuneți cu atâta patimă că ați ajuns să credeți în ea.
   Adevărul este posibil să fie acela că voi nu puteţi trăi o zi făra ajutorul nostru, dar, spre deosebire de voi, noi nu ne auto-proclamăm atotştiutori. Timpul le va decide pe toate şi, momentan, este de partea noastră.

  • Să nu mai zic că apelative precum „tânăr cretin” sunt folosite în momentul în care limitele (foarte joase) intervin . Tinerii ăştia cretini au viitorul în față si exemple din trecut. Ca tine nu va dori nimeni să fie, vom avea grijă de asta. Să nu mai zic că boala pe care ai adus-o în discuție este o tulburare funcțională a glandei tiroide şi cu greu (dacă nu chiar imposibil) poate fi dat un verdict din urma unor comentarii pe internet. Voi credeți că dețineți infinitul, însa infinitul vostru este prezent doar în cazul limitei 1/x, tot unde se află şi limita ta.

  • Sa va bag pula in inima tuturor astora care scrieti cu diacritice
   Hai Klaus Iohannis!

 11. Am mers la vot cu sotia si piticul, am ramas insa dejamagit sa vad ca la ora 12°° sectia era plina de persoane de peste 50 de ani. Sper ca tinerii sa inteleaga ca daca nu voteaza nu au nici dreptul moral sa se lamenteze sau sa se planga de clasa politica. Astazi avem, in opinia mea, 3 variante de vot : KWJ, Barna, Paleologul, iesiti la vot !

  • Uite un exemplu de tanar cretin mai sus, la Chent!
   Si te rog sa nu-l mai articulezi cu „l” pe Paleologu!

  • Si ce au persoanele mai in varsta? Ar trebui gazate? Sunt multi care nu voteaza cu Dancila. V-a lasat Mickey Mouse cu sechele.

  • Marcel, corect, my bad. Dascalu, ai probleme sa pricepi un text simplu ? Nu am nimic cu cei varstnici ci cu acei tineri care sufera de afectouni la prostata (se pisa pe vot)

 12. BRAVO, Romania, sa iesim cu TOTII la VOT si sa trimitem PSDul la gunoi si PSDeii in somaj!!!
  Fierbere mare la PSD!!

  • Am inteles ca se intruneste CeX-ul, de urgenta!

  • Lili, vezi că ai confundat alegerile, astăzi se votează persoana, nu partidul, așa că mai ușor cu heităreala. Păcat că ai trecut prin viață că gâscă prin apă.

  • n-ai inteles., se voteaza persoana, dar daca o anume persoana nu ajunge in turul 2 e excelent. iar cu heitareala sa imi fie cu iertare, dar ei ne-au adus aici. iar heitareala e nimic, i-as lua la omor daca s-ar putea. vezi-ti tu de viata ta, ca nu te-a intrebat nimeni daca e ok sau nu sa ai boala pe cineva. oricum heitareala implica cu totul altceva.

 13. Radulescu Marcel te ascunzi ca un vierme pe sub alte comentarii. Esti capabil de altceva?

  • Ceva cum ar fi sa voteze un candidat care in loc sa cheme o ambulanta pentru un batran suferind de inima ii lasa un fluturas cu campania lui?

  • Da, Oana, inca mi se mai scoala!

  • @Rădulescu Marcel Nu merită luați în seamă cei cu atacuri injurioase, atâta pot.Important este să voteze cât mai mulți spre un maximum istoric, doar așa ne vom răzbuna pt. toate umilințele

  • @Marcel, mergi si lauda_te la ma_ta, poate este ea interesata.

  • Alex1, nu merita, dar trebuie pusi la punct, adica la locul lor, pentru ca altfel nu-si vad lungul nasului si au impresia ca sunt buricul pamantului!

  • Nu pot la mama pentru ca e moarta, dar la tine da, pentru ca la asa intrebare – asa raspuns!

 14. @Chent Tu și gândești când tastezi? Este îmbucurător că ai votat, deși votul este nu numai un drept ci și o obligație, dar te- au dat la școală de 6 ani și n- ai mai apucat definitivarea educației celor 7 ani?

 15. Marcele, Alex 1 vorbea de injurii, remember? nu e aliatul tau, dar din cauza limbilor pe care le scoti la inaintare nu mai vezi, alea de te salveaza sa te mai vezi potent, bine pentru cine si ce nu am de unde sa stiu.

  • Sa o luam mai usurel. Pentru ce va agitati atat? Credeti ca daca iese unul sau altul presedinte se schimba ceva in tara asta? V-ati gandit macar o secunda cata „putere” are presedintele Romaniei la noi in tara? Stati linistiti, oricare ar iesi, tot la fel va fi. Apoi multa zarva va mai fi si la alegerile urmatoare – parlamentare, tot degeaba. Nu v-ati pus intrebarea de ce migreaza parlamentarii dintr un partid in altul? Simplu: unde e ciolanul mai mare, acolo e mai bine. Lasati politica (vezi aici culoarea politita) si haideti calare pe ei! Nici unii nu merita votul de astazi, dar ca orice roman voi merge la vot! Va incurajez cu mare caldura sa mergeti si voi.

  • De fapt, nu stii nimic!

 16. Deci, nu trecem de 9 milioane in tara.

 17. Pentru cei care încă se mai simt români și mai au un sentiment de datorie fata de aceasta tara atât de frumoasă dar in acelasi timp atât de furata si făcută de ras pe afara din cauza celor ce ii pocesc renumele prin corupția si mafia lor fac si eu următorul apel :
  Mergeți la vot! Mergeți la vot dar atentie mare! Nu va spun cu cine sa votați pentru ca ar fi ilegal, dar va spun cu cine sa nu votați nici în ruptul capului :
  – Nu votați cu Iohannis (pe care dacă îl votați nu ca mai avea timp sa isi numere casele si banii luati din trafic de minori și din trădare nationala)
  – Nu votați cu coana Mița biciclista, cu samuroaica fake a timpurilor lor altfel pe harta Romaniei vor fi prezente două etichete Made in China si Made in Italy (si grav este ca ar fi made in mafia by China si mafia by Italy)
  – Nu votați cu Mircea Diaconu pentru ca altfel ii perturbați tratatele de uzurpare a Uniunii Europene si nu este cazul.

  In rest este alegerea voastră, eu nu ma exprim însă va indic o sugestie de trezire la realitate printr-o poezie pe care mi-a trimis-o un apropiat si mie si atentie ca persoana care a compus -o nu este un om oarecare ci un consilier al statului nipon:

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1666750796791635&id=822826927850697

  Să vedem ce spun reprezentanții acelui stat si statul însuși despre traficanții de copii, despre samuroaica imaginară si despre prietenii Cosa Nostra , Ndrangheta, La Famiglia, etc.
  Succes la citit iar apoi fuga la vot!

  • Respect! Miscătoare poezie si foarte curajoasă! Ieșiți români la vot si nu mai votati lepre!

  • vai cat rahat mananci, votati cu cine vreti voi, dar nu cu X, Y, Z, care erau printre primii. trafic de minori – iohannis! vezi ca ai uitat sa iti iei xanax si prozak, nu e timpul pierdut. ai nevoie din plin.
   suge-o!

  • andrei, dar tu esti chiar prost facut gramada!

  • Foarte corect si adevarat. Dar mai tin sa precizez ca ati omis ceva in privinta domnului Mircea Diaconu . Într-adevăr nu trebuie sub nici o forma votat dar nu numai pentru tratatul Spinelli ci si pentru faptul că el a fost una dintre persoanele cele mai implicate în 89 care a manipulat populația si a adus eșalonul 2 de comuniști în locul primului , ajutandu-l din plin pe Ion Iliescu da pătrundă în CC si sa fie integrat pe funcție de conducere. Așadar el marele anticomunist ar trebui sa nu uite de aceste lucruri si nici de soția lui Diana Lupescu care a frauda la greu statul român atunci cand el i-a atribuit contracte cu statul. Vad ca sta cam putința după soba asa zisa pretendent la tronul de viitoare doamna dar sa nu uitam români despre cine este vorba.
   Așadar aveti de ales intre ciuma rosie sau nu si holera cand vine vorba de aceștia trei. Deci cel mai bine ar fi sa votați in cunostinta de cauza si sa aveti grija pe cine dar nu pe ăștia. Iar dacă tot il apara domnul ” andrei e mai sus pe domnul Iohannis cu astfel de cuvinte găsite poate la usa cortului de cheamă ca astfel de adepți are domnul. Oare asa isi învăța elevii sa vorbească? Poate…cine stie. Poate le spunea: ” dacă nu îmi dați mita…sau bani pe meditații pentru case…sugeți…” nu stiu ce ca nu vorbesc urat.

   Trezirea dragi români și nu votați analfabeti, impostori, traficanți de copii (iar dacă domnul andrei vrea detalii ii pot da însă s-ar putea sa nu ii placa) , trădători de țară sau oameni care pretind că vor pacea asa cum spunea domnul Diaconu însă lucrează cu mafia italiană si au creat lovitura de stat din 89. Poate si el vrea pacea cum o vrea si domnul Recepta Erdogăn- ca si acela vorbea de o ” primavara a păcii” sau ceva de genul acesta cand lichida kurzii.

   Nu votați pe cei ce distrug țara!

   Felicitări pentru poezie! O distribui si eu!!

   https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1666750796791635&id=822826927850697

  • marcelica, tu ma intreci de la mare distanta. dupa ce ai mancat kkt pe aici zile intregi cu candidatul tau de kkt si ai tot tras sa voteze lumea catre el, te mai si dai fecioara maria! hai sictir!

  • Perfect de acord. Ăștia trei distrug țara încet cu încet. Sau mai bine am spune cum spunea in poezia citata mai sus tânăra poetă si consilieră niponă ” pas cu pas ne duc de nas” ! Sa nu-i lăsăm sa faca asta. Si dacă tot era vorba de Diana Lupescu apropos ca se striga cândva ” DNA sa vina sa va ia ” în cazul psd-iștilor (ca Iohannis cu casele era scutit de doctor presupun) :)) ati uitat acest articol de ziar?

   http://m.ziare.com/mircea-diaconu/ancheta-in-cazul-mircea-diaconu-a-fost-extinsa-inca-3-incompatibilitati-1170467

   Eu cred ca nu. Asa ca, ghinion! Mergeți la vot până la ora 21:00 si spuneti : NU mafiei!

   Succes!
   Faina poezia și foarte clară ! Dar mai găsim asa putere de exprimare a opiniei si asa putere de a misca inimile! Eminescu reînvii prin urmașii tai români! Bravo!

 18. Pustanii trebuie batuti! Pana acum au votat 540.000!

 19. „Patriarhul ExitPoll” când apare?

 20. Bai fratilor, voi dupa ce ati votat v-ati apucat deja sa beti, sau care e explicatia pt limbajul asta?
  Chiar e in regula sa va manifestati asa grobian?
  Va puneti pe tapet patriotismul prin vulgaritati d-astea? Cel mai patriot e ala care injura cel mai colorat??
  Imi dau seama ca risc niste injuraturi pt ce va spun acum, dar sa stiti ca ar fi metode mai onorabile sa dovediti ca sunteti niste romani adevarati, indiferent cu cine ati fi votat, decat sa stati tot timpul cu… Pe buze. Sau pe varfurile degetelor, ma rog, fiindca tastati, nu vorbiti.
  Sau concluzia ar fi ca asta e specificul romanului, asta ne carcaterizeaza, improscatul cu spurcaciuni?

 21. Foarte corect si adevarat. Dar mai tin sa precizez ca ati omis ceva in privinta domnului Mircea Diaconu . Într-adevăr nu trebuie sub nici o forma votat dar nu numai pentru tratatul Spinelli ci si pentru faptul că el a fost una dintre persoanele cele mai implicate în 89 care a manipulat populația si a adus eșalonul 2 de comuniști în locul primului , ajutandu-l din plin pe Ion Iliescu da pătrundă în CC si sa fie integrat pe funcție de conducere. Așadar el marele anticomunist ar trebui sa nu uite de aceste lucruri si nici de soția lui Diana Lupescu care a frauda la greu statul român atunci cand el i-a atribuit contracte cu statul. Vad ca sta cam putința după soba asa zisa pretendent la tronul de viitoare doamna dar sa nu uitam români despre cine este vorba.
  Așadar aveti de ales intre ciuma rosie sau nu si holera cand vine vorba de aceștia trei. Deci cel mai bine ar fi sa votați in cunostinta de cauza si sa aveti grija pe cine dar nu pe ăștia. Iar dacă tot il apara domnul ” andrei e mai sus pe domnul Iohannis cu astfel de cuvinte găsite poate la usa cortului de cheamă ca astfel de adepți are domnul. Oare asa isi învăța elevii sa vorbească? Poate…cine stie. Poate le spunea: ” dacă nu îmi dați mita…sau bani pe meditații pentru case…sugeți…” nu stiu ce ca nu vorbesc urat.

  Trezirea dragi români și nu votați analfabeti, impostori, traficanți de copii (iar dacă domnul andrei vrea detalii ii pot da însă s-ar putea sa nu ii placa) , trădători de țară sau oameni care pretind că vor pacea asa cum spunea domnul Diaconu însă lucrează cu mafia italiană si au creat lovitura de stat din 89. Poate si el vrea pacea cum o vrea si domnul Recepta Erdogăn- ca si acela vorbea de o ” primavara a păcii” sau ceva de genul acesta cand lichida kurzii.

  Nu votați pe cei ce distrug țara!

  Felicitări pentru poezie! O distribui si eu!

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1666750796791635&id=822826927850697

 22. Dan barna este in turul II ! Diaspora l-a dus acolo ! Bravo Dane ! Felicitari diasporenilor !

 23. Pustanii au votat cam 50%!

 24. Deci finalul va fi 9 mil. in tara plus 0,65 mil. afara! Sincer, m-asteptam la mai mult, credeam ca vom trece pe total de 10 mil.!

 25. Nu este pe lume placer mai mare decat urmarirea postului A3 cand ia mu13 de la alegatori. Pe bune. Sper sa nu fiu prea pripit, nu cred ca sunt.

 26. Nu sunt special cu vre un partid . Barna este bun dar sa fim serioși ca nu Are șanse ca președinte și sa îl votam numai sa iese in turul 2 și pe urma mergem tot cu Neamțul sunt satul numai de rânjetele alea dracu sa îl ia și pe PSD dar cred ca este mai bun decât PNL sau mai bine zis vechiul tehnocrat . Ne meritam soarta

 27. Inca o data, rusine Romania pentru aceasta prezenta la vot, in special rusine tineretului!

  • Cu asa rezultat „esceptional”, sa-ti iei catindatul si sa va duceti in sihastrie,ca meritati,postac prost!

 28. Nu am fost la vot!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.