G4Media.ro

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Trump: ”Este foarte interesat de suplimentarea efectivelor…

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Trump: ”Este foarte interesat de suplimentarea efectivelor militare în România/ Investitorul american dorește un climat sigur și predictibil”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, după  întrevederea cu Donald Trump, într-o conferință de presă susținută la ambasada României la Washington, că România are nevoie de ”o legislație cinstită, predicitibilă și favorabilă pentru investitori”, referindu-se  astfel la proiectul Exxon de exploatare a gazelor din Marea Neagră. Cei doi președinți au vorbit și despre o colaborare în domeniul energiei nucleare, precum și despre posbilitatea majorării efectivelor militare americane în România. În ce privește o eventuală vizită a lui Donald Trump, Iohannis a precizat că este posibilă după alegerile prezidențiale din SUA.

Klaus  Iohannis a spus că a discutat cu președintele american pe teme legate de energie care au vizat gazele de la Marea Neagră, colaborarea cu SUA în domeniul energiei nucleare și poziția celor două țări legate de gazoductul Nord Stream II.

Întrebat dacă partea americană  nu și-a  arătat preocuparea legată de modificarea legislației privind exploatările offshore, Iohannis a spus: ”A fost preocuparea adusă în discuție, dar într-o notă optimistă. Președintele Trump a exprimat așteptarea ca legislația să fie ameliorată pentru a crește atractivitatea investițiilor”. Iohannis a spus  că este nevoie de o legislație ”cinstită și favorabilă” pentru investitori și a invitat Guvernul să acționeze  în consecință.

În ce privește colaborarea militară, Iohannis a spus că Trump este ”foarte interesat” de o sporire a prezenței militare americane  în România, dar detaliile vor fi stabilite în discuții ulterioare între președintele român și secretarul american al Apărării. ”Vrem să avem mai mulți militari în Brigada multinațională și în comandamentul multiregional pe care vrem să-l creăm”, a precizat președintele român.

”Preşedintele Trump mi-a mulţumit pentru prezenţa deosebită românească în Afganistan, unde suntem al cincilea contributor dintre statele care sunt acolo împreună cu forţele americane”, a mai spus Iohannis.

Iată principalele declarații ale președintelui  Iohannis:

-Am discutat pragmatic despre extinderea Parteneriatului Strategic. Am subliniat că voi continua voi fi implicat total în continuarea parteneriatului strategic. Președintele Trump a apreciat sprijinul puternic pe care românii îl dau relației cu SUA
-Parteneriatul nostru va continua să genereze rezultate pozitive pentru România și SUA. Am adoptat o declarație comună, prima dată când am făcut acest pas, și este un document foarte important pentru progresul Parteneriatului Strategic. Este esențială dezvoltarea sa în toate domeniile, aducând cooperarea economică la nivelul de excelență al colaborării politice și de securitate.
-Colaborare intensificată în domeniul energiei, inclusiv la nivelul celei nucleare
-Am arătat importanța  creșterii prezenței militare americane în România și aspecte de interes comun, precum securitatea la Marea Neagră
-Trebuie făcut mai mult în relația economică bilaterală. Este important să găsim noi domenii de colaborare. A fost semnat un memorandum de înțelegere privind tehnologia 5G. Am discutat și despre admiterea în programul Visa Waiver
-Aprecierea președintelui Trump pentru eforturile mele de asigurare a statului de drept în România. L-am asigurat că România va rămâne un partener și un aliat de încredere. Pot spune că a foost o nouă întâlnire foarte bună cu președintele Trump
-Președintele Trump este foarte interesat de tematica vizelor și sunt convins că specialiștii vor găsi soluții
-(îngrijorări privind Legea offshore?) A fost preocuparea adusă în discuție, dar într-o notă optimistă. Președintele Trump a exprimat așteptarea ca legislația să fie ameliorată pentru a crește atractivitatea investițiilor
-Vrem să avem mai mulți militari în Brigada multinațională și în comandamentul multiregional pe care vrem să-l creăm. A rămas să discut mai aplicat cu secretarul Apărării. Președintele este foarte interesat
-Este foarte interesat să fie dezvoltate surse noi de energie cele din Marea Neagră dar și energia nucleară civilă este de interes. România este capabilă să devină furnizor de energie.
-România a avut un ton critic din capul locului  la adresa North Stream II și a rămas consecventă poziției inițiale
-Suntem amândoi de părere că România are un potențial foarte bun și că este nevoie de o legislație cinstită și favorabilă față de investitori. Atunci lucrurile vor fi foarte interesante.
-Tehnologia civilă nucleară are un potențial interesant pentru regiune. Avem o oportunitate de dezvoltare
-A spus că i-ar plăcea să vină și sperăm că în viitorul apropiat s-ar putea să vină, adică după alegerile prezidențiale din SUA
-Simpatică doamna premier, ar trebui să mai studieze arhitectura statului.
-Legislația românească trebuie să fie atractivă, previzibilă. Investitorul american dorește un climat sigur și predicitibil. ȘI PSD știe acest lucru, dar nu s-a ținut de el.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

 1. Ce fatza de constipat are Trump, probabil nici nu intelege ce a vorbit cu Iohannis si se bucura ca acum poate sa mearga sa manance un cheeseburger.

  • Da da da ai dreptate ba chiar cred ca a intrebat de viorica, bai iohanis nu ai aduso si pe viorica ma ca am auzit ca face aia o tocanita de curcan de nota 10

  • Mai degraba Putin arata a constipat. Are o mutra incordat de zici ca se screme tot timpul dar nu iese.

 2. Am încercat de 5 ori sa vad clipul cu presa pe privesc.eu și nu a mers.
  E necesar upgrade la server
  Prin urmare, nu putem emite reactii

 3. Treaba nu e rea pentru Romania, ba chiar buna, treaba buna una peste alta! – chiar daca vest-europenii nu il plac pe Trump si democratii (care au mare influenta asupra vest europenilor) sunt in plina campanie si il urasc pe Trump aproape visceral incat sigur poza cu Trump si Iohannis nu intra in New York Times sau in alte publicatii!

 4. SURPRIZA MARE!
  Celebra haita de manipulatori mercenari salariati ai A3, plus baiatu ala cu nume de testicol numit recent consilier la Vasilica, au vorbit in termeni absolut corecti despre vizita lui Iohannis. Doar Mutunache cel Prost (ala care se scalambaie si se schimonoseste in toate felurile), bagat si el in final pe un colt al ecranului, incepuse in nota lui de baiat de la coltul blocului sa faca haz de Iohannis, numai ca Masculul Alfa al haitei l-a stopat intrerupandu-l si readucand discutia la normal.
  Eu gasesc o explicatie, dar ma abtin deocamdata sa o dau; e legata de turul 2 la prezidentiale.

 5. Adevarul erste ca nimeni in tara idiotilor si imbecililor Romania,nu are formatul si calibrul lui Iohannis.Sa moara securisti de ciuda, pentru mafioti un tembel de genul cumpanasu ar fi ideal de manipulat si fara scrupule,asa cum latrinele incearca pe spinarea Alexandrei sa il promoveze pe jegul als de cumpanasu ca prezidentiabil.