G4Media.ro

VIDEO Iohannis, declarații în criza politică: oamenii s-au săturat de discursuri sterile,…

VIDEO Iohannis, declarații în criza politică: oamenii s-au săturat de discursuri sterile, de veșnicele promisiuni neonorate. Vor să vadă mai puțin scandal și mai multă cooperare / Desființarea SIIJ și un cadru normativ solid sunt obiective foarte importante

Președintele Klaus Iohannis a făcut miercuri apel la partidele din coaliția guvernamentală să se înțeleagă și să dialogheze. Într-o declarație de presă la care ziariștii nu au putut pune întrebări, Iohannis a vorbit despre vaccinare, despre rolul parlamentului și despre reforme, fără să vorbească direct despre criza guvernamentală izbucnită după ce premierul Florin Cîțu a vrut să adopte OUG pentru programul Anghel Saligny în ciuda opoziției USR PLUS.

Vezi mai jos cele mai importante declarații ale președintelui:

Astăzi începe o nouă sesiune parlamentară, într-un context național și internațional complicat, marcat încă de efectele pandemiei de COVID-19, care este, din păcate, departe de a se fi încheiat. Ultimele luni au dat românilor și motive de optimism, pentru că începem să vedem că vaccinarea oferă protecție împotriva îmbolnăvirii și facilitează reîntoarcerea la normalitate. Au fost luni în care oamenii au călătorit mai ușor și au putut să își petreacă vacanțele în condiții aproape normale.

Un procent cât mai ridicat de vaccinare a populației este esențial pentru a putea spera în continuare la o îmbunătățire a situației din punct de vedere epidemiologic. Vedem cum varianta Delta, mult mai contagioasă, duce la o accelerare a ratei de infectare, inclusiv în țara noastră. Un context dificil, care însă poate fi și o bună oportunitate pentru clasa politică de a demonstra că are maturitatea, voința și responsabilitatea de a garanta siguranța și prosperitatea românilor.

Încrederea oamenilor în Legislativ nu este la cele mai înalte cote, o problemă cronică, acutizată de-a lungul anilor pe fondul discrepanței dintre promisiunile asumate de politicieni în campaniile electorale și rezultatele lor la final de mandat. Tocmai de aceea, reîntoarcerea la agenda cetățeanului va trebui să reprezinte linia directoare a activității parlamentare în sesiunea care a debutat astăzi.

Un Parlament cu un nivel scăzut de credibilitate afectează însăși construcția democratică a țării, în timp ce un Parlament mult mai activ, mai responsabil și mai orientat către actul legiferării ar fi cu totul altfel perceput de către cetățeni.

În ciuda provocărilor legate de pandemia de COVID-19, anul acesta și anii următori sunt ani de construcție. De aceea este nevoie ca agenda legislativă să fie permanent adaptată nu doar programelor electorale, dar mai ales la nevoile reale ale cetățenilor.

Sunt, așadar, multe restanțe care își așteaptă rezolvarea, multe reforme legislative care încă nu au fost demarate. Parlamentarii au datoria de a pune în aplicare ce au promis. Atenție – nu le cer să vorbească despre asta, ci le cer rezultate. De vorbit este ușor, însă oamenii s-au săturat de discursuri sterile, de veșnicele promisiuni neonorate. Vor să vadă mai puțin scandal și mai multă cooperare. Nu îi interesează cine strigă mai tare sau cine critică mai eficient.

Fac pe această cale un apel către toate partidele, atât cele din Coaliția de guvernare, cât și cele din opoziție, să privească spre viitor și să le arate românilor că îi respectă prin acțiunile lor. Simpla retorică nu își are rostul. În contextul pandemiei, sunt conștient că ritmul reformelor nu este mereu cel așteptat, dar sunt multe subiecte importante, fundamentale pentru viitorul României, al căror succes va fi foarte greu de atins fără dialog și cooperare.

Fie că vorbim de punerea în practică, printr-un nou cadru normativ, a Proiectului „România Educată”, de revizuirea îndelung așteptată a legilor justiției, de pregătirea viitorului buget, toate necesită implicare, dialog și coordonare.

În domeniul justiției și al statului de drept, agenda publică a fost ocupată de câteva aspecte importante, precum desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și necesitatea unui cadru normativ care să așeze sistemul judiciar pe baze solide. Acestea sunt și rămân obiective foarte importante, a căror îndeplinire nu mai poate trena.

Am cerut constant Parlamentului un act de legiferare exercitat cu responsabilitate atât față de cetățeni, cât și față de Constituție. Prin votul dat în anul 2020, cetățenii s-au exprimat fără echivoc pentru repunerea Parlamentului și a autorității acestuia pe o direcție clară, creând premisele unor reforme mult așteptate în diverse domenii cu impact asupra vieții cetățenilor.

Obiectivele ambițioase anunțate în campania electorală, precum și cele stabilite de Coaliție trebuie să rămână reperele activității Parlamentului și ale guvernării, iar realizarea acestora este supusă unei evaluări permanente din partea românilor.

În economie sunt semne promițătoare și, încă de anul trecut, au fost regândite mecanismele care să facă posibilă o creștere sănătoasă, ancorată în primul rând în investiții.

Suntem în mod cert pe direcția corectă, dar nu este suficient să ne raportăm doar la cifre, la statistici. Este nevoie de mai multă empatie, de mai multă implicare și de rezultate concrete pentru oameni.

Creșterea de prețuri există, este reală și afectează mulți români. Pentru ei, trebuie pregătite soluții și aici cred că este sarcina în primul rând a Guvernului, a miniștrilor și a autorităților locale să transforme în beneficii pentru cetățeni cifrele din statistici – care, repet, sunt bune și arată o direcție corectă. Mai multe investiții, în special în sănătate și infrastructură, mai multe locuri de muncă, încurajarea afacerilor, absorbția de fonduri europene, protejarea veniturilor – acestea sunt coordonatele de la care guvernanții nu trebuie să se îndepărteze.

Perioada luptelor electorale s-a încheiat, guvernarea nu este despre competiția dintre un partid sau altul, nu este despre competițiile din interiorul partidelor sau cele dintre un lider sau altul.

Guvernarea și legiferarea sunt despre a face politici publice pentru români. Niciunul dintre partidele de la guvernare nu trebuie să uite acest lucru. Niciun lider politic nu trebuie să uite că puterea se exercită pentru români, nu pentru vreun interes vremelnic de partid.

Dincolo de viziunile diferite, firești, asupra unui proiect sau altul, este fundamental ca toate partidele din arcul guvernamental să dea dovadă de maturitate și responsabilitate și să ajungă la un numitor comun atunci când miza este de o importanță capitală pentru români.

De aceea, îmi doresc să văd de la partidele aflate la guvernare un bun exemplu de eficiență, de dialog și de democrație. Și când spun democrație, mă refer și la un mod democratic de funcționare în primul rând în propriile formațiuni politice.

Alegerile interne din partide nu sunt despre a înlocui prin orice mijloace un lider cu un alt lider, ci sunt despre competiție de proiecte, despre dezbateri care să conducă la modernizare, eficientizare și înnoire, în așa fel încât rezultatul final să fie atingerea unui nivel și mai bun de reprezentare a românilor.

Știu că în coaliție există multă dorință de a guverna bine și multe intenții lăudabile. O parte dintre rezultate se văd deja. Însă mai sunt destule de învățat din ce nu a mers bine în ultimii ani. Inclusiv opoziția are multe de învățat și noi, cu toții, trebuie să fim mai implicați să livrăm rezultate și să ducem la capăt reformele pe care le-am promis.

Parlamentul creează o punte între societate și legile țării, de aceea premisele actuale pot conduce la acele reforme profunde de care țara noastră are nevoie.

Domeniile justiției, educației, sănătății, administrației publice au nevoie să fie așezate pe baze solide.

Cu puterea de care dispune prin Constituție, responsabilitatea Parlamentului este una pe măsură.

De aceea, în speranța unei sesiuni parlamentare cu reușite notabile, solicit întregii clase politice, tuturor membrilor Parlamentului și ai Executivului cumpătare, echilibru și deschidere la dialog!

Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

61 comentarii

 1. Deci cu pandemia era…..

 2. Noi în Guvern avem încredere, nu în Parlament😂

 3. Anul acesta a fost an de construcție 😂

 4. Repede Klaus, să-şi apere hoţii PNLişti şi să dea în USR. Să nu uităm că nea Klaus e o lichea cinică egoistă.

 5. acest ‘gagiu’ trebuie demis.psd, hai sa o punem de o suspendare, joha nu e roman nu are legatura cu tara si cu obiectivele pe termen lung ale civilizatiei de pe aceste meleaguri.

 6. Stati asa ca Johanis proceseaza mai greu, are bufferu plin. Peste cateva zile ne zice si de guvern…

 7. Nenea ăsta e dintr-o realitate paralelă.

 8. I-a fost jena sa spuna ca un prost a intors o tara pe dos datorita ambitiilor sale. Un prost needucat, tepar, alcoolic, mincinos, laudaros. Tu lai pus Wernere sa ne manance ficatii. USR ar fi bine sa iasa de la guvernare cu asa panarama de prim-ministru care are alta agenda.

 9. Acu’ de ce nu o zici pe aia cu elefantu’??? Corupția, hoția, impostura, jaful banului public…. toate astea UCID, herr Werner!!! USL TRĂIEȘTE!!!

 10. Oho,oho ,domilor si doamnelor,El Insusi Ficusul de la Cotroceni,in marea-i intelepciune,fie-i numele in veci pomenit,a iesit sa spuna si sa faca NIMIC. 🥳🤮🤡

 11. Unde dai si unde crapa!Du-te si te culca, vine sfarsitul de saptamana si trebuie sa fii fresh!

 12. Sefu’ te-am votat de doua ori. Poate nu trebuia. Te-ai inconjurat de incompetenti si de panarame, ca sa ai ocazia sa treci tu drept the best in town. Mi-e sila de ipocrizia ta!

 13. Werner si-a mai golit din buffer niste NIMIC

 14. Iohanis critica Parlamentul “meu”,guvernul”meu”și aia se cearta ca chiorii. Bine votat ,bine trăit.

 15. Traducere: Trebuie să fie bine ca să nu fie rău,ca să fie bine trebuie sa facem bine și să nu facem rău. Este bine când e bine, nu e bine când e rău.În concluzie să nu fie rău ca să fie bine si mai ales binele să fie bun, asta cred eu cu tărie.

 16. Da te n m.m iohanis

 17. Ciolacul presedinte

 18. un discurs perfect din toate punctele de vedere legal , moral ,omenesc si care respecta intru-totul prerogativele de presedinte . usr se trezeste acum ca proiectul pndl primit nu este originalul cind stampila de primire conmfira originalul cu data de 25 august ca data de intrare in ministerul justitiei . se fac de ris .

 19. nimic? nuuu.
  e un mesaj optimist.
  civilizat, educat.
  singurul hic.. mafalda si albinuța aveau, dincolo de insulte de atotcunoscatoare si intelepte, czm acelasi mesagiiu cu viitorul luminos, uitarea trecutului ca oricum nu invatam nimic din greseli, ca guvernul ne scoate la liman din orice problema, si dtie sa lupte cu inflatia, cu energia, cu iarna ce va veni, cu orice criza, di de ce nu cu gurile rele.
  in plus seful guv e, evifent, „cel mai cel”, top gun, lucreaea zi si noapte pentru binele poporului, chiar daca isi rupe din timpul pretios mai replica cu „umor” adversarilor politici pe facebk, mai face deplasari electorale..nuuu, nu va amagiti, dom’ Florin-Vasile stapaneste situatiunea, e un geniu. pustiit de viitor. 2028,hein?

 20. Demisia blatistule ticalos USList,de asta te-au votat romanii de doua ori mai ficusule inert ce esti? Sa o demiti pe Kovesi si sa faci blat cu mafia ciuma rosie pt eliberarea si scaparea de justitie a infractorilor si hotilor tarii?de asta te-au votat romanii? Da-ti demisia acum pt ca numai tu ai adus tara in halul in care este impostorule

 21. Anticipate!
  Coalitia lui Peste Prajit nu livreaza nimic de 1 an de zile!
  Pestele se impute de la cap!

 22. Sa te manance buba neagra de mincinos blatist USList ce esti, ficusul impostor si tradator a dat o noua teapa tuturor romanilor cinstiti, miuie USL

 23. Premierul de la Grivco a ratat o buna ocazie de a tacea.

 24. Il mai vedem peste un an sau cand se duce la schii

  • Bai….o rusine de om! Un blatist ordinar cu pnl si psd. Pnl e pe cale sa devalizeze 10 miliarde de euro iar el tace in papusoi. Analizeaza cu ingrijorare. De ce evita betivul Catzu si pnl transparenta banilor? Doamne ce mizerie de partid pnl. Pnl va guverna cu udmr si psd. Ce mizerie de partid. Ce rusine de presedinte.

  • ai ochelari de soare

 25. estifericit vinzi morcovii mai scump

 26. te uiti in oglinda si crezi ca esti si tu presedinte – de scara

 27. Si la umbra acestor declaratii Catu va continua sa-i dea la cap lui Orban ( in disputa din interiorul partiduluui) si lui Barna si lui Ciolos ( in batalia din interiorul guvernului, unde prim ministrului ii tine spatele UDMR prin Hunor) iar fraierii astia de Danutz si Julien vor pune botul la bla-bla-ul lui Iohannis !
  Filmul e in reluare, l-am mai vazut… Vrem ceva nou cu happy end !

  • discursul este corect si le-a dat peste nas usristilor si lui orban . daca stiti sa auziti ce a spus .

 28. Am mai vazut filmul asta !
  La umbra ficusului Catu va face tot ce stie, adica le va da teapa USR+ !

 29. Dle președinte,
  Daca discursul ar fi avut loc acum 7-8 luni , ar fi fost de apreciat .
  Acum când e groasă , e pierdere de timp . Aveți și dvs parte de vina pt că, deși puteați , nu ați intervenit . Este comod ,dar nu sănătos .

 30. E clar că dacă va merge împotriva lui Iohannis de a doua zi toţi vor şti că Iohannis va trece de partea lui Orban şi s-a terminat cu odiseea Cîţu.
  Măi frate trebuie să fi prost rău să îţi îngropi partidul pentru nimicurile alea de la UDMR pentru prostia aia de SIIJ care nici nu îţi aduce câştig că oricum nu ajung la ei decât gunoaie şi îi mai şi prostesc că mai băga şi prostii de la ei ca să îi plimbe aiurea că dovezile alea pe bune le ţin pentru ei. Şi oricum în scurt timp dacă nu va fi desfiinţată le-o vor lua şi vă asigurăm că va fi folosită legal la turaţie maximă împotriva celor corupţi care ştie toată lumea unde sunt
  Ce tot staţi atâta după nimicurile alea de la UDMR şi de fiecare dată când ăia de la UDMR refuză programul de guvernare treceţi peste capul lor cu o ordonanţă şi aţi terminat povestea că vedem că pentru orice prostie ştiţi să băgaţi ordonanţe dar pentru lucrurile importante niciodată nu reuşiţi.
  Nu vă faceţi griji de cei de la UDMR că dacă oricum sunt inutili la guvernare şi nu îşi respectă nici programul de guvernare SEMNAT CU MÂNA LOR CA SĂ AJUNGĂ UNDE SUNT ACUMA poate să plece şi în opoziţie că tot aia e că numai vă încurcă!

 31. timp pierdut!
  sau exemplu de cum sa prostin populatia!
  trebuie, facem dregem, iarasi trebuie!

  nimic concret!
  mda, situatia financiara este incurajatoare!
  atat de incurajatoare in cei cu venituri mici si medii au ajuns sa fie vulnerabili!

  marea majoriate nu au stiut sa treaca pe piata concurentiala (datorita birocratiei. ) asa se va intampla si cu persoanele vulnerabile.

  dar nu.i bai, profiturile acestor companii ating cote exceptionale!
  pe cand populatie le este rezervat „PIXUL LUI DRAGNEA”

  DISCURS MENIT SA ELIBEREZE SUPAPELE SI SA DETENSIONEZE SITUATIA !
  CENUSA IN CAP!

  NU, ATI PROMIS, ATI GIRAT, NU ATI FACUT NIMIC,
  DECI ACASA CU VOI! AJUNGE CU ANIMALELE POLITICE, SI CU POLITICA DE CARTON!
  „PIXUL LUI DRAGNEA” A FOST PREA DE TOT!

  in timp ce oamenii, in prag de iarna, nu stiu din ce vor platii facturile elementare si mancarea nu se poate sa faceti pomeni de partid de 50 miliarde de lei baronilor locali!

  este prea strident si vulgar!

 32. Johannis, esti jalnic!
  Ti-e frica de jurnalisti, de intrebari, iesi si spui ce vrei cand nu are cine te intreba depsre aburelile spuse!
  Presedinte jalnic!
  Prezidentul Johannis nici NU pomeneste Programul de guvernare al aliantei 2020-2024, neatins si incuiat la sertar!
  NIMIC despre acest PNDL 3, gasiti in presa anilor de guvernare PSDragnea cum la fiecare alocare de BANI catre Primari prin PNDL, prezidentul Johannis iesea si critica PNDLurile PeSeDiste ale lui Dragnea!
  Azi, spune ca „Încrederea oamenilor în Legislativ nu este la cele mai înalte cote”, probabil ca a CITIT Sondajele din zilele astea, dar aceleasi sondaje spun ca INCREDEREA in Zomiblitic e 5%!!!
  La fel in Minsitrii lui din PNL: 5%!!
  Sa-ti fie rusine, Johannis!
  Restul e vorbarie goala, omul are un tupeu la fel ca Zombiliticul si e rupt de Romania reala!

 33. Pare cu ce am gresit noi, cu ce a gresit acest popor de ne-am ales cu lătura asta neghioabă, mai kwj du-te la jermania ca te asteapta mumata si tat-to si lasa-ne in pace mai lătură.

 34. Bla, bla, bla si bla, bla, bla! Are deja 7 ani de cand este presedinte si n-a realizat nimic pentru tara care l-a ales preseinte, in afara de medalia obtinuta la proba de aruncare cu paltonul dar asta era la inceput de mandat. In rest, lungi eccursii de jumatate de saptamana la Sibiu si inapoi, de vineri si pana marti.

 35. Păi nu Citu, premierul lui Werner ne-a spus că proiectele de campanie electorală sunt una și proiectele de guvernare sunt cu totul altceva😂😂😂

 36. Păi nu Citu, premierul lui Werner ne-a spus că proiectele de campanie electorală sunt una și proiectele de guvernare sunt cu totul altceva😂😂😂

 37. Mă nu știu cum sunteți voi dar mie îmi lipsește ceva in actualul mandat al președintelui. Îmi lipsește Prima Doamnă, îmi lipsesc minunatele ei ținute impecabile și îmi lipsesc vizitele conjugale la Sibiu , cu antemergatori și girofaruri.
  De ce nu îi mai cumpără domnul președinte ținute frumoase doamnei, de ce nu o mai scoate in lume…trist, foarte trist.😂Oare de cînd cu creșterea economică a lui Citu au crescut prea mult preturile la țoale!😂

 38. Mare afacere e si politica asta! Sa fii om fara nici un fel de calitati dar si politician si sa te imbogatesti orbitor din vorbe goale, apoi asta zic si eu performanta! As propune un experiment: sa-i lasam pe cei care muncesc doar cu clampanitul din gura sa-si faca propria comunitate, cu moneda proprie, dar fara sa aiba contact cu restul oamenilor, cu cei care muncesc la propriu. Sa vedem cum traiesc daca nu le da nimeni produse, apa, caldura gaze, electricitate, hrana. Sa le extraga toate astea din vorbele lor gaunoase.

 39. Dom’le Johannes, cum naiba vine interesul lui CITU pentru dezvoltarea României ?, prin
  golirea buzunarelor poporului român în „buzunarele multinaționalelor STRAINE” ???. Cat de prost poate sa fie poporul român încât să înghita asemenea „prostie” pe care, oameni destul de inteligenți, ar sanctiona-o corect drept „trădarea intereselor poporului român” de către proprii conducători.

  • Si ce daca tradeaza interesele poporului roman? Ei sunt fidel propriilor interese si ale grupului de satanisti cu foarte multi bani facuti din pix, care i-au cocotat pe ei prin frauda la putere. Rolul lor este de asasini economici, ii doare in qoor de interesele poporului pe care se prefac ca il slujesc injunghiindu-l pe la spate. Solutia este conducerea colectiva, atunci coruptia isi face mai greu loc iar pentru corupatori este mai periculoasa si mai costisitoare. Legile importante trebuie sa fie promulgate nu de presedinte ci prin referendum.

  • Si ce daca tradeaza interesele poporului roman? Ei sunt fideli propriilor interese si ale grupului de satanisti cu foarte multi bani facuti din pix, care i-au cocotat pe ei prin frauda la putere. Rolul lor este de asasini economici, ii doare in editat de interesele poporului pe care se prefac ca il slujesc injunghiindu-l pe la spate. Solutia este conducerea colectiva, atunci coruptia isi face mai greu loc iar pentru corupatori este mai periculoasa si mai costisitoare. Legile importante trebuie sa fie promulgate nu de presedinte ci prin referendum.