G4Media.ro

LIVE Criză majoră în coaliția de guvernare după revocarea lui Voiculescu. USR…

LIVE Criză majoră în coaliția de guvernare după revocarea lui Voiculescu. USR PLUS cere demiterea premierului Cîțu / Orban: Prim-ministrul PNL este Florin Cîţu şi partidul îl susţine

Coaliția de guvernare este zguduită de prima criză majoră de la instalarea Guvernului Cîțu la Palatul Victoria, după ce liderii USR PLUS au cerut retragerea încrederii premierului Cîțu pentru ”demiterea unilaterală” a ministrului sănătății Vlad Voiculescu.

Cele mai importante momente ale zilei:

16:30 – Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, a declarat că Alianța USR PLUS nu va propune un alt nume pentru funcția de ministru al Sănătății până când nu va primi răspuns la solicitarea de schimbare a premierului Florin Cîțu, în care nu mai are încredere, și că speră ca o ședință a coaliției să aibă loc chiar în această seară sau cel târziu joi dimineață (detalii aici).

16.10 – Decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii a fost publicat în Monitorul Oficial.

16:05 – PSD susține, într-un comunicat de presă, că dacă PNL și USR nu sunt capabile să rezolve criza pe care au creat-o, atunci singura soluție este „întoarcerea la popor prin alegeri anticipate” (detalii aici).

16:00 – Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat că premierul Florin Cîțu are sprijinul PNL.

”Am văzut declarațiile USR PLUS. Mai mult ca oricând e nevoie de responsabilitate, de anularea tuturor orgoliilor, și de a înțelege că PNL este partid responsabil. Eu cred că în ultimele săptămâni mulți au uitat ce înseamnă funcția de premier. Un premier, Florin Cîțu, care se bucură de sprijinul nostru. Premierul României nu poate fi contestat și nu i se poate pune la îndoială puterea”, a spus Rareș Bogdan (detalii aici).

15:15 – Copreședintele USR PLUS Dan Barna a declarat miercuri că premierul Florin Cîțu nu mai are susținere formațiunii pe care o conduce și a cerut o reuniune de urgență a coaliției pentru a discuta înlocuirea acestuia din funcție.

”Demiterea de către premier a lui Vlad Voiculescu e o decizie unilaterală și imatură politic. Ridică mari semne de întrebare asupra capacității premierului Cîțu de a conduce coaliția (…) Anunțul din această dimineață legat de preluarea de către mine a interimatului, fără consultarea mea. E o decizie care confirmă iar imaturitate. Am discutat cu președintele României și vom găsi o soluție”, a precizat Dan Barna (detalii aici).

15:00 – Fostul premier Emil Boc, actual primar al Clujului, a declarat miercuri că decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Vlad Voiculescu ”e absolut corectă” și a spus că USR PLUS trebuie să rămână în coaliție (detalii aici).

14:40 – Președinta Senatului, Anca Dragu: ”Vlad Voiculescu și-a asumat un parcurs pe care puțini l-ar fi putut ține în frâu. A început lupta împotriva corupției înrădăcinate în sistem. Nu ne putem clătina în fața presiunilor sistemului și în fața jocurilor politice”.

14:35 – Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe Facebook:

 • ”Azi mafia din sistemul de sănătate de stat a câștigat din nou. Demiterea unui ministru nu pare mare lucru, dacă ne uităm la ultimii 31 de ani. Pleacă unul, vine altul, iar sistemul acesta de cumetrii, și numesc aici, din păcate, statul român, merge „tot înainte, că înainte era mai bine”, lejer, spre pensia specială. Din banul muncit de dumneavoastră trăiesc acești paraziți. Acești hibrizi între hidră și căpușă, pe care îi știm cu toții. Ne-am obișnuit să le zicem generic „mafie”. Iată că mafia din sănătate a câștigat și azi. A câștigat pe linie toate luptele, nu ne mirăm. Presiunea infernală la care a fost supus Vlad Voiculescu a fost făcută de acest sistem, care, vă zic din proprie experiență, se urcă pe cadavre să rămână mufat la banii din taxele și impozitele plătite de fiecare om care lucrează în România. Bani ai nimănui, bani dați sub semnături din acest sistem grotesc”.

14:30 – Medicul Andreea Moldovan a afirmat, după ce a fost demisă din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, că se va întoarce pentru a-şi desfăşura activitatea la spitalul la care lucra.

„(Decizia premierului Florin Cîţu) este o decizie pe care trebuie cu toţii să o respectăm”, a spus Moldovan, la ieşirea din sediul Ministerului Sănătăţii.

„Mă întorc la spital, da”, a afirmat ea, întrebată dacă se va întoarce să lucreze în spital.

14: 25 – Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că USR PLUS trebuie să desemneze un ”ministru responsabil” care să-i ia locul lui Vlad Voiculescu, menționând pentru liberali nu există o altă soluție politică decât continuarea actualei coaliții.

”Decizia de susținere ca premier a lui Florin Cîțu a fost o decizie a PNL și a partidelor din coaliție. Schimbarea premierului nu poate fi decisă decât tot de coaliție. În ce privește PNL, îl sprijin în continuare pe Florin Cîțu, care reprezintă PNL”, a precizat Orban (detalii aici).

13:55 – Premierul Florin Cîțu ar fi dispus să îl numească pe medicul Adrian Wiener în funcția de ministru al sănătății dacă aceasta va fi propunerea USR PLUS, au declarat surse guvernamentale pentru G4Media.ro.

Potrivit acestora, vicepremierul Dan Barna a refuzat miercuri să preia interimatul la acest minister, așa cum i-a propus prim-ministrul după demiterea din funcție a lui Vlad Voiculescu.

13: 30 – Fostul premier PSD Mihai Tudose, pe Facebook:

 • ”Cu Barna, Cioloș și ai lor… De la ,,diamant” la bolovan, de la ,,bărbați de stat” la băiețeală de curtea școlii… E un pas mic, nu e așa? Acasă toți! Cu USR‘ Plusu’ vostru care dă numai minus. Cu Cîțu cu tot….”

13: 25 – Deputatul USR PLUS Alin Apostol a scris pe Facebook că premierul Florin Cîţu „a cedat presiunii Mafiei din sănătate” când a luat decizia demiterii lui Voiculescu, adăugând că este timpul ca acesta să îşi înainteze demisia.

„Premierul României a cedat presiunii Mafiei din sănătate şi l-a demis pe ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu. Dacă domnul Cîţu nu poate sa facă faţă presiunii venite din partea Mafiei şi a portavocilor ei, cred că este timpul ca domnul Cîţu să-şi înainteze demisia”, a scris Apostol pe Facebook.

13: 20 – Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a apreciat că decizia revocării lui Vlad Voiculesccu este una „prematură”, care „nu va aduce linişte sau stabilitate guvernării” şi nici nu va rezolva criza creată de pandemie.

„Lui Vlad Voiculescu nu i s-a dat timp să arate ce poate să facă pentru Sănătate. Nimeni nu poate să repare în trei luni 30 de ani de nepăsare şi de căpuşare a sistemului de sănătate de către grupuri de interese politico-economice. Furia mediatică îndreptată împotriva lui, care a pregătit această decizie, a fost disproporţionată şi de multe ori ipocrită. Ea arată că ameninţarea cea mai mare pentru interesele din vechea politică este reputaţia unui om integru şi de încredere. Vlad Voiculescu şi echipa lui au luptat, în spatele uşilor închise, pentru implicarea medicilor de familie în procesul de vaccinare. Nici în această privinţă nu i-a fost uşor, deşi multe state au recurs deja la medicii primari vaccinatori”, a scris Fritz pe Facebook.

13:15 – Deputatul PSD Alexandru Rafila: „Ne găsim în faţa unei decizii a prim-ministrului Florin Cîţu de revocare din funcţie a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi a secretarului de stat Andreea Moldovan. Considerăm că este perfect justificată. De fapt, noi am fost consecvenţi din punct de vedere politic, dar şi tehnic, profesional, PSD, pentru că am solicitat acest lucru, nu pentru că domnul Vlad Voiculescu era de la USR PLUS, ci pentru că rolul lui, ca ministru al Sănătăţii, era să răspundă nevoilor populaţiei din România în gestionarea acestei pandemii. S-a dovedit total incapabil să o facă”, a afirmat Rafila, la Parlament.

13:00 – Premierul Florin Cîțu: Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății. Eu cred în continuare în această coaliție (detalii aici).

12:36 – Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății, a anunțat Administrația Prezidențială.

12:30 – Ședința de guvern stabilită pentru ora 13:00 a fost amânată. Surse politice au declarat pentru G4Media.ro că miniștrii USR PLUS au refuzat să meargă la ședința de guvern după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu (detalii aici).

12:13 – Decizia premierului Florin Cîţu privind eliberarea Andreei Moldovan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii a fost publicată în Monitorul Oficial.

12:10 – Unul dintre principalele scenarii de lucru discutate acum în Alianța USR PLUS este rămânerea la guvernare, în coaliție cu PNL și UDMR, dar fără Florin Cîțu premier, au declarat surse politice pentru G4Media.ro (detalii aici).

12:08 – Reacția lui Dacian Cioloș, pe Facebook:
 • ”Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil. Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală și nu pot interveni public. Vom avea imediat o ședință a conducerii Alianței USR PLUS și vom decide împreună ce vom face. Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare”.

12:00 – Reacția consilierului onorific al lui Voiculescu, Ștefan Voinea, pe FacebooK:

 • ”C îțu, mizerabil până la capăt”.

Voinea este protagonistul unui scandal în urma căruia corpul de control al premierul a sesizat Parchetul General. Controlul Corpului de control a fost demarat în urma mai multor sesizări primite și a vizat modul în care a fost accesat Registrul Electronic Național de Vaccinări, baza de date la care a avut acces Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Vlad Voiculescu și pe care a făcut-o publică pe site-ul guvernamental data.gov.ro, la începutul lunii martie (detalii aici).

11:55 – Deputatul USr PLUS Iulian Bulai:

 • ”Mafia din sănătate să nu se bucure prea devreme. Continuăm lupta. Îi mulțumesc lui Vlad Voiculescu pentru ce a făcut până acum. Toți cei care sabotează reformele din sistemul de sănătate vor plăti, mai devreme sau mai târziu. Toți cei care susțin mafia vor deconta această decizie. Lupta continuă!”

11:49 – Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor retragerea moţiunii simple depuse împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţinând că această moţiune şi-a produs efectele şi ministrul a fost demis (detalii aici).

11:45 – Europarlamentarul USR PLUS Ramona Strugariu, reacție pe Facebook:

 • ”Vlad Voiculescu şi Andreea Moldovan au fost demişi. Premierul Cîțu a anunțat că a înaintat revocarea din funcție la Cotroceni. Nu se poate guverna aşa. L-ați demis pentru concursurile la CAS sau pentru contractele şi documentele pe care voia sa le transparentizeze, domnule premier? L-ați demis pentru că a publicat date de interes public, sau pentru că şi-a adus oameni precum Andreea Moldovan aproape? V-ați asumat acest program de guvernare şi ați mințit invocând transparența, depolitizarea, profesionalizarea şi buna guvernare. Iar acum demiteți un ministru exact pentru că le practică. Ruşine să vă fie.”

11:43 – Sedință de urgență a Birourilor Nationale USR PLUS la 12:00 în format online

11:40 – Vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR: ”Coaliţia trebuie să meargă mai departe, pentru că şi-a asumat responsabilitatea pentru toată ţara” (detalii aici).

11:37 – Relațiile între premierul Florin Cîțu și ministrul Vlad Voiculescu s-au tensionat treptat în ultimele săptămâni după mai multe gafe comise de fostul ministru al sănătății, însă picatura care a umplut paharul a fost publicarea în Monitorul Oficial a ordinului care schimbă regulile privind carantinarea localităților fără ca șeful Guvenrului să fie informat în prealabil, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale (detalii aici).

11:35 – Surse din USR PLUS a precizat pentru G4Media.ro că partidul l-ar putea propune pe medicul Adrian Wiener în locul lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății. Wiener este deputat USR PLUS (detalii aici).

11:33 – prima reacție a PSD la demiterea lui Voiculescu:

Marcel Ciolacu, pe Facebook: ”Revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața sau și-au distrus sănătatea! Sunt 4 luni în care au ars spitale, în care morții de COVID au fost batjocoriți, în care bolnavii în stare gravă au fost evacuați din spital în miez de noapte, în care pacienții au murit cu zile din cauza avariilor de la instalațiile cu oxigen. 4 luni în care Iohannis a tăcut, iar Cîțu și întreaga Coaliție a Austerității au protejat acest ministru catastrofă! PNL, USR+ și UDMR să nu îndrăznească să mai pună astfel de calamități în fruntea Sănătății, precum Voiculescu sau Tătaru. E timpul să pună un profesionist care știe ce trebuie făcut în această criză sanitară!”

11:26 – Cererea de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii a ajuns la Cotroceni, a precizat Administraţia Prezidenţială.

11:25 – Liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat că revocarea lui Voiculescu nu se justifică, este un act de agresiune din partea premierului și că partidul ia în calcul inclusiv ieșirea de la guvernare (detalii aici).

”Trăim momente de criză, decizia dacă și cum continuăm în această coaliție va fi luată în birourile reunite ale celor două partide”, a declarat Moșteanu la Parlament.

11:05 – Guvernul a anunțat, într-un comunicat de presă, că premierul Florin Cîțu l-a revocat din funcție pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și a demis-o pe Andreea Moldovan din funcția de secretar de stat. Potrivit sursei citate, vicepremierul Dan Barna a fost desemnat să preia interimatul la Ministerul Sănătății (detalii aici).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

70 comentarii

 1. Asta a vrut plusereul de la bun început, să intre în opoziție cu PSDul, frații lor socialiști

  • Marsh, postacule!

  • Rectificare: Asta a vrut peneleul de la bun început, să intre la guvernare cu PSDul, frații lor socialiști

  • 45 de miliarde de lei, bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
   PNL a mai fost în coaliţii cu PSD.

  • Cu mentiunea ca nu ar mai fi fost in opozitie, ci tot la putere, probabil cu Ciolac premier. Ha ha.

  • @amok adevărul doare!

  • @Camelian Propinatiu ce treabă are asta cu incompetența lui Vlădutz??? Ăsta-i punctajul pe care îl primiți?

  • @vitro trolisor fara minte, te crede cineva?
   dar ma obosesc sa iti raspund:
   cine e cel mai interesat de a sifona banii , cine are baroni, cine are numiri politice de directori gen corupti/directori pompe funebre, pe cine deranjeaza reformele in sanatate? e un singur raspuns si sper ca ai creier : USL

  • Păcat că USR-ul nu este socialist, ci partid de extremă dreaptă libertariană, precum PNL-ul, ei iubesc privatizările și sărăcirea românilor, trimiși din răutate la sparanghel sau trotuar de clasa politică PSD-PDL-PNL-UDMR-UNPR-ALDE.

  • Nu, gresit, asta a vrut PNL-ul ot USL de la bun inceput! Ca votant/simpatizant USRPlus, imi doresc iesirea de la guvernare a acestei formatiuni politice, iesirea din mocirla in care de la bun inceput au fost atrasi. Sper ca orgoliul personal a lui Barna sa piarda in fata intelepciunii (cred eu, dar…) a lui Ciolos! Sa guverneze USL-ul, ca asta a fost intentia lui Johanis de la bun inceput (sustinut copios de Orban si camarila din dotare). Chiar cred ca Vlad Voiculescu a fost cel mai incomod pentru mafia politica si mai ales pentru mafia specifica sistemului medical/sanitar romanesc! Asa cum am afirmat cu ceva timp in urma (in calitate de fost lucrator de aproape 45 de ani in sistemul mafiotizat) il vor „termina” in cateva luni mafiotii. Si l-au terminat, chiar mai repede! Cred ca va urma Drula, apoi…Dumnezeu, cu mila…..Scapa cine poate si are neuronul la el (poate peste 4 ani se vor dezvolta mai multi neuroni, desi…)!

  • Nu mai exista stanga si dreapta e depasita ideologia. Partidele moderne au vederi multiple sunt digitalizate nu mai e ca pe vremuri. Chiar si in PNL sunt mai multe grupari si nationalisti de moda veche dar si liberali adevarati care vor schimbare. Cum ar fi sa fie important e sa vrea binele societatii si a oamenilor simpli si asta se poate face doar prin reforma.

  • Useristilor si plusistilor plecati si nu va mai intoarceti!
   Ne-am saturat de voi!
   Nu ati incercat sa faceti nimic din ce ati promis.
   Singurul lucru pe care l-ati facut a fost sa bagati Romania in carantina.
   Sa va fie RUSINE!

  • @ABC (FOST VOTANT USR)
   ȘI noi ne-am săturat de voi , de PSD adică, cu toată mafia din spatele vostru , cu miniștrii criminali de la sănătate ca Banicioiu care nu a transferat arșii Colectiv mai repede în străinătate , ca șpăgara Pintea care lua banii cu stânga și semna contractele cu dreapta , ca Bodog care falsifică doctorate ca să poată fi numit în funcții înalte și care numește corupți în MS.
   SĂ VĂ FIE RUȘINE !!

  • Trolllalala!

  • Ba neghiobule mata si taicatu a vrut, tare incuiat si prostan esti, se cutremura si pamantul de prostia ta,unde te-ai molipsit in halul asta nataraule?

 2. Sa guverneze unii jurnalisti, ca „se stiu ei mai bine”!

  • Puteti pleca linistiti de la guvernare, ca ceilalti sunt acolo pentru propriile interese, nu au ei treaba cu noi, ceilalti, decat in vorbe. Mai pierdeti vremea si voi.

  • Presedintele ar fi putut sa nu semneze?

  • BADACE, unde esti? Ca ziceai ca te pricepi mai bine. Deci are treaba, ori ba? Uite ca a avut: de citit, de semnat.

  • Ce zice? Incredre in ce? In institutiile statului? Incredre 0, domnule! De cate ori sa ti se spuna sa pricepi? ZERO.

 3. Securistii si casta specialilor au fost tot timpul peste platitorii de taxe si asa va fi si peste 20-30 de ani. Puterea e acolo unde a fost lasata in 1989.

 4. Vlăduț la bulău, pt Matei Balș și Foișor

 5. PNL-ul vrea să refacă USL-ul. Mizerabilii…

 6. Coalitia va gasi o solutie ca sa continue reforma la ministerul sanatatii pentru a depolitiza spitalele si institutiile ca sa fie numiti oameni competenti si cinstiti. Nu doar ca sunt doctori renumiti si asta le permite sa faca contracte cu firme dubioase si sa se poarte ca pe mosie.

 7. Ieșirea de la guvernare ar fi corect politic. Lumea este lămurită în ce ape se scaldă PNL-ul cu animalele sale politice. Despre mafia PSD-ul se știe. Rămâne o singură varianta acceptabilă pentru oamenii cinstiți: dispariția lui Barna- papagalul vopsit al celor de la USR, ieșirea masivă la vot la eventualele noi alegeri și pus ștampila mult și cu cap numai pe cei care merită, care nu fură, care nu au animale politice, care nu hămăie la luna AURită. E greu dar încă este posibil. Alte alegeri…Trimis PNL la culcare…

  • Mai, ce bine le zici…Si evident, ștampila trebuie pusă cu cap doar in pătratul Pluserist, nu ?

   Repetati ca papagalii ca pe Magister l-a destituit mafia cu care s-a luptat el de la ’48, neicusorule, si dai, si lupta, puicusorule…

   O dovada concretă, ceva ? Sau numai speculații?
   Din memorie:
   Ceata lui Pițigoi / Trece mândră prin zăvoi / Vai vai vai, ce tăraboi,/ Dai intr-unul strigă doi !

 8. Asta e chiar un record dupa nici 4 luni deja se vorbeste de rupere, se pare ca romanii sunt incapabili de coalitii cu exceptia cazului cand se imparte spaga.

 9. De cand a transparentizat datele privind vaccinarea specialilor si a esentialilor, Voiculescu a devenit tinta serviciilor, iar acum plateste.
  Oricum, Voiculescu merita ce i se intampla, a fost prea moale in relatia cu mafia transpartinica PNL-PSD care a jefuit banii sanatatii.
  Iar Barna ar putea sa se inscrie in PNL daca a acceptat porcaria asta.

 10. USR PLUS nu va iesi de la guvernare, nu pleaca ei de la osul de ros, abia si-au instalat ONGistii in toate posturile banoase.. si ce batalie a fost pe posturi in coalitie, inca nu au terminat de impartit toate posturile!!
  Cum sa iasa, nu mai pupa ei la guvernare daca vor iesi!
  Urmatoparele alegeri le va castiga PSD en fanfare, dupa bulibaseala de peste 1 AN de cand PNL a venit la osul de ros, promitand marea cu sarea si numind-o pe fata partenerei lui Vela in fruntea unei Institutii pentru nu are nici o pregatire!
  Si asa au fost TOATE Numirile in cele mai inalte functii din Statul roman, incepand cu Octombrie 2019 pana azi!!!
  USR PLUS nu va iesi, vor ramane la ouul de ros, abia s-au obisnuit cu privilegiile functiilor: cu birourile luxoase, cu masinile incalzite cu sofer la scara, cu Secretare blonde si mai ales cu Salariile uriase de Minsitri si alte functii toate bine platite si pline de privilegii, fara sa faca mai nimic!!!

  • Ciolacu e viata mea

  • Ba sa plece, doamna, sa-i lase sa guverneze cu AUR, sa vedem pe unde-si mai scot camasa.

  • s-a evitat doar decizia din parlament si premierul si-a luat rolul in serios .

  • Doamna @lili, dar spuneți dvs., ca observatoare obiectivă a mediului politic din România: ce ALTERNATIVĂ mai bună decât aceasta coaliție exista printre opțiunile din care puteam alege? Ce putea alege românul care a văzut cât a fost furată țara asta în ultimii 31 de ani și care vroia schimbare și reforme? Mulți oameni buni zic că nu au de unde alege, dar nici nu-și fac partid. Ce facem atunci?

   Banii mafiei care a furat consecvent sute de miliarde de euro din fonduri publice în ultimii +31 de ani, cumpără tot.
   Nu putem compara forța de a corupe și de a șantaja a acestor grupări mafiote care învârt sute de miliarde de euro, cu abilitatea limitată a unui ministru sau prim-ministru (plătit cu maxim 6.000 euro/luna) care are un mandat primit de la electorat de a lupta împotriva sistemului corupt bine finanțat și cu oameni infiltrați prin structurile cheie ale statului.

   Grupările astea mafiote mai manipulează și opinia publică (prin televiziuni și presa aservita). Banul dracului sau al corupților cumpără tot!

   Soluția este ca inteligenții cu moralitate și conștiință înalta să facă bani mai mulți decât corupții, să aibă evidențe clare ale furtului comis în ultimii 31 de ani de acești mafioți și să dezvolte și opereze tehnologii secrete de subjugare a corupților. Că de alternativa mai simplă si corectă: impunerea a unor limite referitoare la maximul pe care să îl câștige o persoană din bani publici pe parcursul vieții, hoții nu vor audă…

  • usr tradeaza coalitia pentru ai face loc lui orban .

  • @Diana, te rog sa imi spui CE A FACUT si ce a anuntat ca VA FACE VV de cand e Misnitru al sanatatii, te rog sa indici sursa, adica inclusiv DATA cand a spus!
   Eu nu l-am auzit pe VV vreodata sa spuna CE FACE, CE A FACUT si CE VA FACE din Programul de guvernare!
   Eu nu ii cer sa faca in 2 LUNI, dar omul asta NU a pronuntat cuvintele Program de guvenrare!
   Niciodata!
   Chiar va rog, aratati-mi sa stiu si eu pentru ce e sustinut!
   Am spus intr-un comentariu asta, chiar am spus Doamne ajuta sa FACA el marile REFORME necesare in Sanatate, sa demareze cele 10 Spiatele, inclusiv maternitati, PROMISE a fi CONSTRUITE in Programul de guvernare 2020-2024 la Pagina 166/269!(NU au demarat in 2021, Buegtul 2021 NU le pomeneste, credeti ca vor fi GATA in 2024?!)
   NU a vorbit niciodata depsre Reforma in Sanatate, daca stiti dvs ceva, va rog sa-mi aratati!
   Domeniul Sanatate e fara stapan de 30 de ANI, acolo e raiul hotilor, se pompeaza an de an sume tot mai mari, dar NIMENI nu a facut o Socoteala: Cati BANI au intrat, pe ce s-au dus in acel AN!
   Asa e in fiecare domeniu, Romania e mai rau decat Tarile din Africa: NU vad nici o sansa de schimbare cu actuala coalitie, NU s-a schimbat nimic, Digitalizarea care ar fi scos la suprafata multe hotii e deja subiect tras pe dreapta…
   Ati auzit ceva depsre Digitalizare?!
   Minsitrii tac, s-au instalat comod si gata…majoritatea NU au parut niciodata in spatiul public, aveti vreun arguemnt ca vor IMPLEMENTA Programul ala de guvernare?!

  • @ lili daca erai si doar simplu membru PLUS aflai.
   Asa de pe margine oricine poate sa para interesant

  • @Diana Rd, eu va dau dreptate referitor la poza la zi a României. Soluția văzută de dvs. nu mi se pare fezabila tocmai din cauza statului mafiot.
   Prin urmare, dacă suntem de acord că statul este cu totul capturat, eu zic că nu avem altă alternativă decât să cerem ajutor partenerului nostru cel mai strategic! Nu se poate ca el să nu găsească o soluție pentru noi!

 11. PNL o pune de un guvern de USL-UNIUNE NATIONALA

 12. PNL,
  Vezi ca si Drula, dar si Stelian au incercat cate ceva impotriva caracatitei, asa ca fa ceva, altfel n-ai sa primesti pupici pe frunte!
  Perdoiu, iesi la incalzire!

  PS. D-soara Irinuca Tanase,
  Aveti grija cu cine va afisati zilele acestea, ca Daddy al dvs e ca si scapat din bratele vanjoase !

 13. l-au dat afara si acum sustin ca acea coalitie e „necesara”
  la fel s-a procedat si cu Kovesi

 14. A-propos, stiti ce inalta pregatire in domeniu are Secretarul de Stat de la Ministerul Sanatatii, numit de VV, dna Monica Althamer, cea care l-a pazit pe VV ieri la Conferinta de Presa?!
  Scrie in CV: „Licentiat Teologie si Limba si literatura Engleza.
  Universitatea de Vest Timisoara.
  Facultatea de Litere, Filosofie si IstorieSectia Teologie Ortodoxa -Engleza”!!
  Numai buna de Secretar de Stat la MS in vreme de pandemie!!!

  • Ăia prin ministere se ocupa cu legi si hârțoage. Tre’ sa ai ca hobby avocatura si esti ok.
   Ce, Câțu la ANAF a fost bun de ceva?

 15. Wiener a fost primul la care m-am gândit. Problema PNL e că oricine vine de la USR+ o să le stea ca un ghimpe în coastă și singura lor „salvare” e să-i parașuteze direct de la guvernare. Eu vreau să rămână acolo, nu ne împiedicăm așa ușor.

 16. Banii din fondul Casei Naționale de Asigurări Sociale de Sănătate și pierderea controlului asupra lor este marea problemă! Nu a fost mai slab Voiculescu decât tătaru, să ne amintim doar câte mizerii a făcut tătaru la Ministerul Sănătății: ospătar și deținător de pompe funebre puși în funcția de manager al spitalelor, tot felul de duduițe angajate pe la sănătate etc. Banii din asigurările de sănătate, transparența și lipsa de atribuire cu dedicație a contractelor sunt problemele, ele au dus la demiterea lui Voiculescu, presiunea baronilor din țară a fost maximă. Uitați-vă numai în ce fibrilații au fost în aceste zile cei din ciuma roșie care, sub presiunea hoților din teritoriu, zici că erau posedați de diavol, numai cu Voiculescu aveau treabă. Nimic nu se va schimba în această țară, mafia este atât de generalizată, încât nici Dumnezeu nu ne mai poate salva. În mod normal USR PLUS trebuie să iasă de la guvernare, nu poate rămâne la guvernare și să facă ce au făcut toți până acuma, nimic. Sunt tare curios, sunt în stare să pariez, concursurile pentru managerii caselor județene de sănătate vor fi suspendate, nimic nu trebuie să se schimbe, totul trebuie să continue exact ca înainte. Frumoasă țară, imens potențial, păcat că e locuită de un asemenea popor!

 17. Dupa ” noaptea ca hotii” , guwern-er-nul Meu condus de Orban, a emanat, fara avize si tot noaptea vreo „n”-șpe o.u.g. …
  Guwernul Coalitiei, dupa negocierile interminabile pe bucatile din ciolanul puterii(posturi de ministri, s.stat…) si buget, au continuat disputa calarindu-se in rasboiul politicianist al castigarii prim-planului imaginii si profitului electoral…
  Conform aceluiasi obicei (noaptea) sau al „transparentei” , au continuat atat de bine „comunicarea” in coalitie, incat si-au „tras-o”, pe romaneste !
  Felul in care coalitia guverneaza are episoade perverse, iar necomunicarea dintre parti poarta ingredientele unui viol cu premeditare…

 18. Optiuni USR:
  1)inghite galusca si accepta ca nu era util nimanui mai ales Romaniei.
  2) ies de la guvernare sa se alieze cu AUR si PSD :))
  3) alegeri anticipate si nu mai pupa in parlament.
  Eh tiganeala mioritica.

 19. Cred ca deja Pnl are o intelegere ca Psd ,altfel Catu e complet rupt de realitate daca spera la mai multe voturi ca in decembrie cand oricum au avut un scor de era Psd sa bata singur supercoalitia de dreapta.

 20. Nu iese nimeni de la guvernare. Nu-s tampiti sa iasa acum, cand s-au impartit toate posturile caldute.
  Voi nu vedeti ca Barna este interimar? Asta e semn ca omul a zis ” Ok, da-l afara pe VV”.
  Va fi scandal mare in USR PLUS ( aripa Barna cu aripa Ciolos ) si cine va iesi invingator, va castiga sefia partidului.

 21. Coaliția aceasta era vulnerabilă și fără lupte interne. Personal m-a deranjat enorm păstrarea în sânul familiei liberale a numeroșilor corupți care au dat un semnal negativ din orice punct de vedere ai privi ( fie că liberalilor le pasă de eliminarea corupției exclusiv la nivel de discurs politic, fie că fără sprijinul unor derbedei locali, susținerea lor ar fi foarte șubrezită în teritoriu ). Câțu mi se pare mai energic și cinstit. A fost un semnal de brambureală faptul că Orban dimineața spune una ( cazul Voiculescu este exclusiv în competența partidului care l-a delegat ) iar spre seară alta ( cazul e grav, s-ar putea să fie necesară schimbarea ). Legat de Voiculescu aș spune următoarele : nu s-a dovedit cu nimic mai slab decât precedenții pe acest post, în schimb este ministrul de sănătate cel mai criticat, în comparație cu madam Pintea sau Tătaru, pe de o parte datorită faptului că ocupă un post strategic de importanță efectiv vitală, pe de altă parte și faptului că psd și aur au sesizat că acest post este actualmente cel mai vulnerabil. Aș avea mare grijă să nu cad în această capcană construită atent de opoziție. Cu atât mai mult, cu cât psd și aur nu pot realiza împreună majoritatea necesară și nu văd un alt participant posibil ( din fericire ). Apariția încă odată a unei coaliții psd-liberale ar fi cuiul în sicriu. Actuala coaliție, pe departe nu este perfectă, dar e cea mai bună posibilă în aritmetica prezentă. Și dacă mă gândesc, câți ani am pierdut cu cioclopedirea sistemului juridic de către psd și câte prioiecte importante stagnează de ani buni, numai o criză guvernamentală ne mai lipsea.

  • coalitia nu sta intr-un singur om . vor pune altul si larevedere

  • Nu mi visati, nu exista nicio opozitie. In real PSd conduce inca lucrurile impreuna cu PNL, mai ales prin baronii locali, si [rin oamenii infipti in toate cotloanele cheie ale statului. Chiar daca ai vrea sa faci reforme, tot te-ai impiedica la tot pasul de rude si clienti de partid infipti acolo.

 22. Daca pnl-ul cedeaza cu citu, usr-ul va fi sefu’ la hoti si la bani!
  Nici o credibilitate nu vor mai avea, nici pnl, nici iohannis. Nu ca acum ar avea cine stie ce, dar ma rog…
  Usr plus s-a nascut cu tare incompatibile cu ratiunea si cu bunul simt!

 23. USR are doua optiuni:
  1. Propune un alt ministru (mai dur decat Voiculescu). Oricum cred ca de acum incolo minstrii USR vor vorbi mai mult (cel putin asa sper).
  2. Iese de la guvernare. Eu as prefera asta, pentru ca sunt votant al lor, si nu accept ca ei sa faca vreun compromis in raport cu programul lor de guvernare propus. Sa le spuna in fata, ori facem reforma, ori plecam. PNL s-a agatat de USR pentru a da impresia ca vor face reforme. Realitatea ne arata ca ei nu fac nicio reforma.

 24. ce se-ntampla ca intotdeauna? cand doi destepti se bat vine prostul si le fura jucaria. pot sa o tina gaia matu’ unii cu Catu unii cu Voculescu nu se va ajunge la nimic bun. sunt forte pesediste in penele se stie, sunt baroni galbeni si portocalii se stie. ei vor sa se asigure ca fluviul de bani de la UE e bine filtrat, scuturat si subtiat la mica meserie. prea multa transparenta nu prea aranjeaza pe nimeni. in linistea pesedista un guvern idiotic dancilez e considerat de multi, chiar si din privat si high-tech, ca unul din cel mai „performante” guverne. aveai un blocaj de plata? o relatie bine unsa si gata, se rezolva rapid fara zgomote si hartogarie si birocratie. cand sunt insa ochelaristii la putere pune mana si aplica legile facute de pesedea cu desant pedelist si uselist . lucrat la meserie, juristi de aur tara noastra are.

 25. dar pe Crin Antonescu de ce nu il resusciteaza? ca acu e momentu! hai ca se poate!

 26. ce se mai tampla? e cearta pe fata, poate urmata de un divort cu scandal ca la usa cortului. Romania nu poate sa dea un guvern stabil de centru dreapta se pare. dar si asa, aveam o licarire d speranta prin 2018 vara ca in legislatie ceva se va misca tectonic. o persoana importanta, nu stiu exact cine, domn stefan mic stie poate, a inceput sa o influenteze pe proasta din capul guvenului de atunci. anumite legi se simplificau si se modificau la cererea dancilizei cu o celeritate ce ma lasa masca cu anticipatie 🙂 erau si € in joc economic dar si ..sa zic asa o intentie de bine pe legile de drept penal. legea de innasprire a pedepselor pentru pedofili, violaturi, cremenali a suferit ceva modificari. o picatura intr-un ocean de rau unde magistratii calculeaza contabil si scot cremenalu’ descreierat si dupa 14 ani daca a scris o carte si a muncit zile si cateva nopti. pacat ca dancila in prostia ei cronica, era chiar foarte proasta, a devenit si orgolioasa si nu a dus la capat toate intentiile bune ale personajului din umbra. prezentul? o piesa de teatru jucata si rejucata pe Dambovita de nspe ori. plictis!

 27. Pana si maica Tereza, cea adevarata, a avut critici, s-a spus despre ea ca ‘ar fi fost mai degraba prietena saraciei, decat prietena saracilor'(Wikipedia-Maica Tereza). PLUS nu e departe de metehnele unora din PSD si fostul PDL.

 28. Fraieri care au votat mafia PNL tocmai si-au luat cea mai mare m-ie posibila prin cadere, si-au aratat adevarata lor fata de USListi blatisti, sangele apa nu se face iar corb la corb nu-si scoate ochii niciodata, cine a furat o sa mai fure, prin rotatie,pacalind, fraierind, prostind, mintind grosolan poporul de oi blegovane, votati-i in continuare tampitilor

 29. Votati holera peneleaua mafiota neamule ca sa se mai pricopseasca pensatul mincinos blatist Rares Bogdan care a eliminat pensiile speciale in 30 de zile dandu-va mumu la toti cu o vila in Pipera langa Becali iar firmele la care este actionar sa mai dea niste tunuri financiare in sanatate si sa va rada in nas fraierilor ce sunteti-mai are nevoie de niste meleoane sa termine vila saracu de el si nu-i ajunge si apoi se va pune la casa lui linistit si va trai pana la adanci batraneti iar voi veti face foamea

 30. Documente: Iata de ce a fost mazilit ministru Vlad Voiculescu-In urma cu 2 saptamani demarase procesul de transparentizare a tuturor achizitiilor din sanatate-toate contractele si beneficiarii aveau sa fie scoase la lumina-miza 10 mld de euro-sursa site aktual24

 31. Un prim-ministru nu este remaniabil. Nu poate sa plece seful unui guvern si sa ramana echipa guvernamentala pentru simplul motiv ca el a fost cel desemnat de presedinte pentru a constitui o echipa guvernamentala. Echipa guvernamentala nu exista decat prin prisma faptului ca un sef de guvern a fost desemnat pentru a o forma. A cere sa plece Cîtu si sa ramana ministrii cabinetului în acelasi timp este o aberatie cu totul anticonstitutionala.

 32. Demisia mutantului mutalau schior de Cotroceni-Acest blatist USL trebuia demis inca de cand a demis-o pe Kovesi, chiar nu ati vazut actiunile lui? A demis-o pe Kovesi, l-a numit la justitie pe Predoiu Maturoiu omul mafiei, a numit o excroaca la sefia Diicot, ba prostilor sunteti orbi? Toate astea nu va dau de gandit?

 33. TINETI MINTE ZIUA DE AZI-NU O UITATI-DE AZI INCEPE SFARSITUL HOLEREI GALBENE, CHIAR SI UN PENELIST CONVINS AUTOR AL SITEULUI COMISARUL SI SUBCOMISARUL A REALIZAT ASTA

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.