G4Media.ro

Lituania va transfera Ucrainei 20 de transportoare blindate pentru trupe M113, precum…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Mike.Bravo88

Lituania va transfera Ucrainei 20 de transportoare blindate pentru trupe M113, precum și camioane militare și vehicule de deminare

Lituania va transfera Ucrainei 20 de transportoare blindate pentru trupe M113, precum și camioane militare și vehicule de deminare, a anunțat Ministerul Apărării din această țară, relatează Reuters, citată de The Guardian.

Vehiculele au o valoare totală de 15,5 milioane de euro (13,2 milioane de lire sterline), a precizat ministerul, potrivit sursei citate.

Ministrul lituanian al Apărării, Arvydas Anusauskas, a declarat într-un comunicat că „ajutorul coordonat din partea noastră și a aliaților este factorul decisiv pentru victoria ucraineană”.

Lituania, care se învecinează cu enclava rusă Kaliningrad, precum și cu o mare parte din Belarus, se numără printre țările europene cele mai vulnerabile la agresiunea rusă.

Anterior, Lituania a oferit sprijin militar Ucrainei în valoare de 100 de milioane de euro, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: Wikimedia Commons / Mike.Bravo88

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ar trebui sa le transfere niste minte pentru ca pare ca le-a fugit din ea.
    Sa renunti la apararea elastica, dinamica si agresiva pentru una de pe pozitii fixe cind ai in fata pe unii care exact de asta au nevoie (sa stie unde sa dea cu ciocanul) e semn de deficit.