G4Media.ro

Lista miniștrilor propuși în Guvernul Cîțu, aceiași oameni din Guvernul Orban plus…

Lista miniștrilor propuși în Guvernul Cîțu, aceiași oameni din Guvernul Orban plus Lucian Heiuș la Finanțe, va fi depusă azi la Parlament

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a anunţat că în cursul zilei de vineri vor fi depuse la Parlament lista Cabinetului şi programul de guvernare, transmite Agerpres.

„Vom depune astăzi în Parlament lista Cabinetului şi programul de guvernare”, a spus Cîţu, precizând că singura modificare în Cabinet este propunerea lui Lucian Heiuş la Ministerul Finanţelor.

De asemenea, el a precizat că s-a decis constituirea unei echipe de negociere cu formaţiunile parlamentare pentru alcătuirea unei majorităţi. Din această echipă de negociere fac parte premierul desemnat, preşedintele PNL, liderii grupurilor parlamentare şi prim-vicepreşedinţii liberalilor.

Cîţu a arătat că aceste negocieri vor începe săptămâna viitoare.

„Începând de luni vom avea un calendar pentru aceste negocieri pentru a forma o majoritate. Sper că PSD nu va tergiversa şi de această dată calendarul. Sper să avem cât mai rapid audierile miniştrilor şi votul în Parlament. (…) Să convingi PSD este mai greu, dar vom încerca”, a spus premierul desemnat.

Cîţu a afirmat că nu se consideră a fi antipatic PSD.

Totodată, el a menţionat că în programul de guvernare există câteva modificări la capitolele Transporturi şi Sănătate.

„La Transporturi a apărut situaţia de la CFR Marfă şi la Sănătate situaţia coronavirus. (…) Ceea ce includem în programul de guvernare este ceea ce am făcut în aceste zile pentru a reduce şi a stopa această epidemie şi planurile pentru viitor. Va fi hotărâre de Guvern săptămâna viitoare prin care suplimentăm fondurile pentru Ministerul Sănătăţii, în special pentru Terapie Intensivă, bani pe care îi luăm din Fondul de rezervă”, a menţionat premierul desemnat.

La rândul său, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut că liberalii vor căuta să formeze o majoritate în discuţiile pe care le vor purta.

„Alegerile parlamentare anticipate vor depinde de Parlament şi de cum se poziţionează parlamentarii în cursul procedurilor de învestitură. Noi vom purta discuţii cu toate grupurile parlamentare, cu formaţiunile politice, parlamentari individual, pentru că pe final de mandat sunt mulţi electroni liberi. (…) Noi ne ducem la negocieri pentru a încerca să formăm o majoritate”, a spus Orban.

Biroul Executiv al PNL a aprobat vineri, în unanimitate, lista şi programul de guvernare ale Cabinetului Cîţu, singura modificare în componenţa noului Guvern fiind la Ministerul Finanţelor.

Lista de miniştri propusă de premierul desemnat Florin Cîţu este:

* Raluca Turcan – viceprim-ministru

* Lucian Heiuş – ministrul Finanţelor Publice

* Marcel Vela – ministrul Afacerilor Interne

* Bogdan Aurescu – ministrul Afacerilor Externe

* Cătălin Predoiu – ministrul Justiţiei

* Nicolae Ciucă – ministrul Apărării Naţionale

* Virgil Popescu – ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

* Lucian Bode – ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor

* Adrian Oros – ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

* Costel Alexe – ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

* Ion Ştefan – ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei

* Marcel Boloş – ministrul Fondurilor Europene

* Victor Costache – ministrul Sănătăţii

* Monica Anisie – ministrul Educaţiei şi Cercetării

* Bogdan Gheorghiu – ministrul Culturii

* Ionuţ Stroe – ministrul Tineretului şi Sportului

* Violeta Alexandru – ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Nici macar pe „Grinda” nu l-au scos, halal!

  2. După „negocieri intense” purtate de echipa de negociatori a premierului desemnat, BPEx al FSN- aripa liber(tină)ală a hotărât în unanimitate: „rămâne cum am stabilit cu șeful suprem, mergem la anticipate dar nu mai strigăm în gura mare”.

  3. Bașcalie mare cu pnl-ul ăsta, râzi cu ei.

  4. Guvernul CITU va fi votat de toata lumea . Dupa decizia CCR referitoare la ORBAN 2 este foarte clar ca nimeni nu se mai poate impotrivi votului si nici pronunta dinainte ce va face asa cum fostul premierul a spus cindva.Decizia CCR este clar data in favoarea PNL,chiar daca pe moment nu s-a inteles acest lucru .Cind o sa citim adnotarile vom intelege asta .

  5. Este grav ca in loc sa se gandeasca la problemele cetatenilor aceste mizerii de politicieni nu au decat dorinta sa roada osul. Presedinte, PNL scursori reziduuri politice.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.