G4Media.ro

Lipsesc religia, limbile moderne și educația fizică din trunchiul comun probabil, anunțat…

Foto: Gov.ro

Lipsesc religia, limbile moderne și educația fizică din trunchiul comun probabil, anunțat de ministrul Educației în viitoarele planuri-cadru pentru liceu

Ministrul Educației a enumerat 11 discipline în trunchiul comun din viitoarele planuri-cadru pentru liceu, discipline despre care a spus că „vor fi, sunt convins”. Oficialul a vorbit despre aceste discipline într-un interviu la TVR Info.

După ce a enumerat disciplinele a nuanțat declarația inițială și a precizat că „acestea vor fi, probabil, disciplinele din trunchiul comun”. Este vorba despre următoarele discipline:

 1. Matematică
 2. Limba română
 3. Fizică
 4. Chimie
 5. Biologie
 6. Istorie
 7. Geografie
 8. Economie
 9. Sociologie
 10. Logică
 11. Filosofie

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

31 comentarii

 1. Religia ar trebui interzisă complet în școlile publice precum și în toate celelalte instituții ale statului!
  Suntem stat laic, ori ce mama drecu!

  • @Dumnezeu
   DRACU SATAN LUCIFER DIAVOLUL SARPELE CEL VECHI BALAURUL SCARAOTCHI

  • @Dumnezeu
   D*RACU D*IAVOLUL S*ARPELE CEL VECHI B*ALAURUL S*ATAN L*UCIFER S*CARAOTCHI

  • Nu prea suntem. Make e cel mai tare din tara, pe verificatelea la inamovibilate din orice pozitie.

  • Păi și nu rămâne statul laic dacă se studiază religia?
   Învață unii o placă și rămân blocați cu ea fără sa fi citit Constituția măcar așa pe la cuprins.

  • Religia îi ține mai eficient în frâu pe unii din Voluntari ca să nu îți ia gâtul pe stradă pentru 100 lei, fra iere. Pe lângă asta, religia reprezintă valorile părinților și bunicilor tăi. Așa că puțin respect pentru valorile și alegerile înaintașilor.
   Deci hai să nu o dăm nici interzisă nici obligatorie, ci opțională.

 2. Religia poate să lipsească în continuare :DDD

  • Apropo de Mache. Magazia aia numita biserica e tot acolo?

  • Trunchi comun….pentru ce trebuie matematică,filosofie, logica, sociologie, chimie, fizica? De fapt nu mai avem nevoie de nimic!
   Să nu se mai facă religie, nu i așa?
   Măcar la ora de religie profesorul mai stă de vorbă cu ei și le explica câte ceva despre a fi om, să vezi ceea ce este bun in fiecare om. Dar la ce ne folosește așa ceva?
   Când citesc atâtea aberații, ma gândesc de unde vin ele?
   Oare oamenii aceștia mari, cu puterea la purtător, gândesc cumva? Sau ideile vin din străfundurile prostiei?

 3. PLAGIATORII PARTIDULUI SI SECURITATII SUNT NEMULTUMITI DE EL. A TREBUIT SA REZOLVE cecereu

 4. Limbile străine vor fi scoase ca să reducă emigrația.

  • @Vladimir Putin e vaccinat cu Pfizer
   ai fost mult pe afara…..Eu…un taran…nu prea…stii care e primul „limbaj” care il inveti….banii…de aia nu au plecat Oamenii in ’90 2000 2010…ca nu stiau „limbi”….cat despre sport…ATAT…cam eram tanar…mergeam cu prietenii si bateam mingea prin curtile scolii….acum scolile sunt inchise si pazite….terenurile se sport amenajate se inchiriaza pe multi bani….Pele…va spune ceva….cu ce putea sa joace fotbal…..il intrebati pe ala micu a lu nea puiu….pe nea puiu il gasiti intre dr sarii si cimitirul ghencea…are o casuta pe acolo…

 5. Lipsesc Educația pentru lectură în biblioteci, Educația pentru muzică la Ateneu și la Operă, educația în belle arte pentru Salonul Oficial, Galerii și Muzee, educația de să mergi la Teatru sau Cinematecă etc. Deci idealul educațional rămâne unul politic: să scoți un electorat incult funcțional, care gândește cu televizorul.

 6. Apropo de Mache. Magazia aia numita biserica e tot acolo?

 7. Pentru oamenii care își recunosc sufletul, religia e cea mai importantă, pentru cei care au aderat la doctrina atee e nu numai inutilă, chiar face rău. Asa e in general în viață: pentru oamenii fără educație școală nu e importantă, excepție fac aceia care vor o viață mai bună pentru urmași. Păcat că, dacă tu ai renunțat sa crezi și sa îți crești sufletul, nu vrei mai mult pentru copiii tăi. E ca și cum orbii decid că nici copiii lor nu au nevoie să vadă!

 8. Iisus este numit Învățător. Cel mai bun! Și așa este! Locul lui este în scoli. Cine nu vrea sa învețe sa plece din școală. Simplu.

 9. Bravo, nu tu edicatie fizica nu tu limbi straine. Religie se face suficienta in cadrul orelor de filosofie.

 10. Sunt foarte mulți copii obezi, dacă se scoate educația fizica din trunchiul comun și va fi disciplina opțională, va fi dezastru pentru sănătatea copiilor.
  Limbile străine sunt extrem de importante pentru elevi, trebuie sa rămână în trunchiul comun!

 11. Fără limbi străine în trunchiul comun???? Serios???!!! Despre ce vorbim????!!! „Țara te vrea prost!!” No comment….

 12. Materia LGBT in loc de materiile lipsa.

 13. Dacă ați studia, din întâmplare, programa pentru disciplina religie ați observa ca sunt foarte multe teme care îi privesc pe adolescenți. Este singura materie unde mai poți discuta cu adolescenții despre ei. Nu este îndoctrinare , este singura materie studiata pe bază de cerere și se poate renunta la aceasta ora tot pe baza de cerere.

 14. Decât religie mai bine educație sexuala. Bai fraților suntem pe primul loc în UE la avorturi și la abandon școlar. Biserica zice ca dc ai rămas însărcinată trebuie sa naști dar mai bine prevenim asa ceva. La biserica și meargă cine dorește ca oricum aceasta educație le oferim noi copiilor nu tre sa lingă icoanele unde sunt puse bancnote de 100 lei lângă ele. Acum sa vedem ce zice prea escrocul Daniel de treaba asta.

 15. O tara de cocosati cu telefonul in mana pe strada si ei scot educatia fizica…. Vitorul arata foarte cocosat. Daca s-ar da concurs si sa se poate inscrie oricine, las modestia la o parte, as castiga cateva portofolii.

 16. Fara limbi straine?!? Ba, voi sunteti normali? Cat de rupti, de deconectati de realitate sunteti, de unde dracu ati picat in lumea asta? De ce pe capul nostru???

  • Om fi facut noi ceva gresit rau de tot de ne-am pricopsit…de exemplu, nu am condamnat, fiecare in sinea lui, comunismul. Daca mai sus nu se poate, macar fiecare la el in catacomba.
   Fiecare regret al vechiului regim e un pas spre groapa.

 17. Nea Caisa asta sefu de la Invatamant mai bine ar baga cursuri cum sa-si cladeasca copii cand vor fi mari o casa sa repare cate-o chestie lucruri practice nu vorbarie goala. E buna si vorbaria da la cenaclu literar la tv sau pe vre-un website si numai rostita de unu care char are ce spune.

  • *vreun, n-a vazut arbitru…

  • Sa-i invete sa-si faca o „casa” trainica in cap, de casoaie e plina lumea si nu stiu cu ce o sa le incalzeasca lumea la iarna, avem nevoie de mai multe „mansarde” dotate, nu de reparatii pe langa o casoaie. Norocul nostru (de moment si local in zona asta de lume), la iarna, ar fi sa trecem tot prin La Nina, scapam cu mai putini bani pe caldura, desi, global, seceta, incendiile si inundatiile ajung sa ia si de la noi din buzunar.

 18. Buna ziua
  Domnilor în capitalism totul este posibil , daca tu ca individ preferi sa iesi in societate tatuat din cap pana in picioare, să conduci pe autostrada drogat iar cand te opreste politia sa începi să te iei la cearta , si alte lucruri asemănătoare le tolereze, când te uiți în istoria României, nu au asemenea exemple…..si inca ceva omul fara religie si valori morale sau exemple pozitive este pierdut ,, Nimic fara Dumnezeu ” .Într-o lume în care globalismul isi face de cap având în spate marile imperii occidentale , unde poluarea , defrisariile de paduri , exploatariile de resurse naturale facute la bunul plac , unde mai mult se vorbeste (ex.media si presa) , solutia este sa vedem cu fata către Dumnezeu , nu către cel cu 7 capete ( pe viclean nu îl poți fenta) , cu bine….!

 19. Nici comunistii nu au scos limbile straine, dar astia, in democratia noastra originala, o fac !
  Scopul lor este de a stopa emigratia. Am ajuns mai rau ca in comunism.
  In loc ca acest minstru al educatiei, impreuna cu consilierii lui geniali, sa depuna eforturi pt simplificarea materiilor de la clasa I pana la a XIIa, ei lasa elevii fara limbile straine !
  Dusmani ai propriului popor !

 20. De ce a fost cenzurat mesajul meu ?!