G4Media.ro

Limita de viteză pentru drumurile expres, majorată la 120 km/oră. Proiect de…

sursa foto: Facebook/Judetul Bacau, Bun si Rau

Limita de viteză pentru drumurile expres, majorată la 120 km/oră. Proiect de lege votat în Parlament

Camera Deputaților a aprobat miercuri, în calitate de cameră decizională, majorarea limitei de viteză pentru drumurile expres la 120 km/oră cu 283 voturi pentru și o abținere. Acum, limita de viteză este de 100 km/oră. Proiectul inițiat de USR merge acum la promulgare și va intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Săptămâna viitoare vor fi dați în folosire primii kilometri de drum expres în România – un lot de 18 km care reprezintă centura orașului Balș pe drumul Craiova – Pitești.

„Veste extraordinară pentru infrastructura din România: Viteza de circulație pe drumurile expres va fi de 120 km/h. Votul de astăzi a venit fix la timp pentru că, săptămâna viitoare, vor fi dați în circulație primii kilometri de drum expres din România. E vorba de un lot de 18 km din DEx12 Craiova – Pitești, ce reprezintă centura de ocolire a orașului Balș. Deși e o mică întârziere pe acest Tronson 2 – calendarul discutat de mine anul trecut prevedea deschiderea întregului tronson de 40km Balș – Slatina până în Paște – deschiderea chiar și parțială este o gură de oxigen pentru traficul din zonă. Mă bucur că, prin ridicarea limitei de viteză pe drumurile expres, DEx12 nu va deveni o capcană de amenzi. Legea merge la promulgare de către președinte, iar acest ultim pas trebuie făcut fără întârziere, așa încât să se întâmple înaintea inaugurării DEx12 de săptămâna viitoare”, a declarat Cătălin Drulă, președintele interimar al USR și inițiator al proiectului.

Proiectul votat interzice circulația pietonilor și căruțelor pe drumurile expres, la fel ca și circulația autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite, fară autorizație specială de transport, trotinetelor electrice si mopedelor, a tractoarelor agricole sau forestiere și a mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum si a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h. (Foto: Drumul Expres Bacău – Piatra Neamţ)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. io zic sa scoateti limitele de viteza peste tot. Sa fie ca pe autobahn si in localitati.

    • Vezi ca in Germania se discuta introducerea unei limite de viteza.
      Noi suntem mereu pe dos in gandire…

  2. Oare au DEx au foat proiectate pentru 120? Sau sunt proiectate pentru 100 din motive de economie?

  3. Noroc ca PNL-PSD s-a gandit sa mai rezolve din probleme.

  4. Unde e minunăția asta de autostradă, că pe Google Maps n-o văd ?

  5. Fratilor, care e treaba daca mareste cu 20 km limita de viteza? E totusi singurul Drum expres pe teritoriul Romaniei, este la fel ca o autostrada, doar ca banda de urgenta si distanta intre sensurile sunt mai mici, in rest, e super ok pt ca nu mai zabovesti prin toate localitatile si orasele.. Morti vor mai fi, dar de fiecare data, pe asemenea drumuri de mare viteza, noi suntem de vina..