G4Media.ro

Ligia Deca se distanțează de modelul comunicării directe cu presa al predecesorului…

Corina Popa / Sursa: AVE

Ligia Deca se distanțează de modelul comunicării directe cu presa al predecesorului Sorin Cîmpeanu și numește un purtător de cuvânt la Ministerul Educației. Cine este Corina Popa, “vocea” noului ministru

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, schimbă strategia de comunicare cu presa, după anii în care ministrul Sorin Cîmpeanu și-a asumat contactul direct cu reprezentanții presei. Ministerul a anunțat, marți, că va avea un purtător de cuvânt, în persoana Corinei Popa, prezentată ca lector, fost consilier la Departamentul Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale, expert în etică universitară. 

 • Corina Popa s-a exprimat public, în ultimii ani, pe tema ideilor sale despre educație, inclusiv ce ar face dacă ar ajunge să lucreze în minister. Câteva exemple, mai jos

Corina Popa a fost anunțată ca fiind purtătorul de cuvânt al noului ministru. Anunțul a fost făcut jurnaliștilor acreditați, pe grupul WhatsApp de presă al ministerului, în cursul zilei de marți, când din același grup a ieșit fostul ministru Sorin Cîmpeanu, și au fost eliminați din grupul de comunicare cu presa consilierul lui Cîmpeanu, Radu Szekely, și mâna dreaptă a lui Cîmpeanu, secretarul general al ministerului, Ioana Lazăr.

Până în momentul publicării acestui material, Ligia Deca nu a fost introdusă pe grupul de comunicare cu presa al ministerului, iar potrivit surselor Edupedu.ro, nici nu va fi prezentă pe acest grup de comunicare.

 • Pe acest grup, fostul ministru Sorin Cîmpeanu răspundea personal majorității întrebărilor adresate de ziariști, alți reprezentanți ai ministerului intervenind, de obicei, doar pe chestiuni tehnice și organizatorice

Citește articolul integral pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Din lac în puț.

 2. Niste amatori!
  Daca era magister Vladut desemna direct atributiile de ministru ca sa aiba timp sa posteze pe fb!

 3. Urmeaza la angajari cohorta de consilieri si specialisti in comunicare.

 4. Senzatia mea este ca noul ministru nu este decit un om de paie in spatele caruia va sta tot Cimpeanu. Intreg sitemul de partid unde toti sint cel putin doctori daca nu cadre didactice carora li se prabuseste sandramaua in cap daca cineva va avea curiozitatea sa le puna opera sub lupa pentru ca probabil ca majoritatea au lucrari plagiate. Disperarea este mare asa ca or sa modifice legea cu un ministru care nu va raspunde la intrebari decit prin intermediul purtatorului de cuvint care va ridica din umeri si va raspunde ceva care va fi un non raspuns!

 5. Vad aici comentariile „specialiștilor”. Da știm, dacă era u s r la guvernare, totul era lapte și miere… Este dureros sa vezi ca un partid ce se vrea reformator, abordează astfel lucrurile. Ți se face scârbă.
  P. S. Ștergeți repede comentariul, ca nu va zgarma în orgoliu!!!

 6. Mare curaj are sa intre ca purtator de cuvant in mizeria de la Minsiterul Educatiei… iar pe dna Ligia Deca, de-acum incolo cu purtator de cuvant la Minsietrul Educatyiei, n-o s-o mai auzim, n-o sa mai deschida gura, fix cum facea seful ei de la Cotroceni…o sa ne abureasca purtatoarea de cuvant Corina, fix cum ne abureste Dan Carbunaru purtatorul de cuvant al guvernului…. abureste asta la greu ca sa „albeasca” cumva incompetenta si mizeria politrucilor de la Palatul Victoria….

 7. „Corina Popa, prezentată ca lector, fost consilier la Departamentul Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale, EXPERT în ETICA universitară. ”
  Oho, ho!!!!
  DECI: Doamna Corina, scapam de plagiatori si de clanurile din Universitatile Romaniei majoritatea transformate in adevarate feude?!!
  Punem in Romania MERITOCRATIA la locul ei incepand cu SCOALA!?????
  Inseamna ca dna Visoianu nu are ce cauta la Minsiterul Educatiei, altfel la prima Conferinta de presa nu o vad bine pe Corina!!!
  Am citit un interviu cu ea, imi pare ca are o Educatie solida, are idei originale despre Sistemul de educatie, STIE ea ce stie(ea a infiintat Scoala de Gramatica!), dar una-i ce poti face tu si alta-i ce poti face in sistemul romanesc, de educatie sau de oricare ar fi!!!
  Sunt deja curioasa!!!

 8. Jalnic! Oricum era o lipsa totala de transparenta! Sincer nici nu aveam mari asteptari dar….