G4Media.ro

Ligia Deca a evitat să dea un răspuns la întrebarea dacă Bode…

Foto: Gov.ro

Ligia Deca a evitat să dea un răspuns la întrebarea dacă Bode a plagiat: Din punctul meu de vedere, orice plagiat dovedit trebuie să fie sancționat / Domnul Bode trebuie să ia ce gest îi dictează conștiința

Ligia Deca a fost întrebată luni de jurnaliști, dacă ministrul de interne Lucian Bode ar trebui “să facă un pas înapoi” după ce UBB a confirmat că a ministrul a plagiat în teza sa de doctorat: “Din punctul meu de vedere orice plagiat dovedit trebuie să sancționat, a spus Ligia Deca. La ieșirea de la ședința Biroului Permanent Național al PNL, Ligia Deca a evitat să spună însă dacă în opinia sa, ministrul a plagiat: “Domnul Bode trebuie să ia ce gest îi dictează conștiința”. 

La ieșirea de la ședința Biroului Permanent Național al PNL, Ligia Deca a răspuns întrebărilor jurnaliștilor privind plagiatul lui Lucian Bode. A fost întrebată dacă, în calitate de colegă a ministrul de interne, crede că acesta ar trebui să demisioneze după concluzia UBB care confirmă plagiatul că teza doctorat a lui Bode este “profund viciată”. Ligia Deca a evitat să spună dacă ministrul a plagiat dar a precizat că: “din punctul meu de vedere orice plagiat dovedit trebuie să sancționat”.

De precizat, este prima oară când ministrul Deca reacționează public în privința plagiatului dovedit al colegului de Guvern, Lucian Bode.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

 1. „ce gest îi dictează conștiința”…pai intrebare ,intrebatoare are el asa ceva??

 2. Educația, din păcate, în ultimii 30 de ani, a avut numai preșuri 😔😔😔😔 cucoana asta este cel mai preș dintre ele 🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 3. Cum sa „ia ce gest’? Fata asta nici limba romana nu o cunoaste, cum dracu sa fie ministru al Educatiei? Klause, toate tu.tele le-ai promovat! Rusine!

 4. Multumesc pentru nepublicare!!!!!!!!!

 5. Votez USR promit!

 6. Romania, tara unde „orice plagiat dovedit trebuie sa fie sanctionat” e un punct de vedere, ba mai mult, un punct de vedere exprimat de Ministrul educatiei.

 7. Dacă e toleranță zero la plagiat, dvs. ar trebui să strigați prima: „Demisia, domnule Bode!” Cum le zicem elevilor să nu copieze, dacă la cel mai înalt nivel domnul Bode e protejat de „conștiință”?

 8. D-na Deca spune: “Universitatea Babeș Bolyai a utilizat propriile instrumente pentru a judeca sesizările primite și este întrutotul dreptul său să faca acest lucru. În proiectul noii legi vizăm autonomie crescută universitatilor, în a preveni și sancționa astfel de cazuri de abateri de la integritatea academică.”
  ALOO! D-na Deca! Ati citit decizia CCR? CCR spune ca nicio comisie nu e in masura sa reanalizeze o teza intrata in circuitul civil. Nu doar CNATDCU sau Ministerul, ci NICIO COMISIE. Deci nici comisia de etica u universitatii nu e in drept sa emita vreun verdict.
  Atentie la noile legi, sa nu fie neconstitutionale, ca o sa umpleti instantele de judecata de dosare.

 9. Grindeanu nu s-a legat de fotoliu cu lantul?asa si Bode!cum e turcul si pistolul!toti o apa si un pamant!

 10. Măi există cineva întreg la cap care nu s-a lămurit în 33 de ani cu PSD și PNL ?

 11. Când i-ați văzut azi pe Ciucă, Bode și Batistuță cot la cot v-ați simțit mândri că sunteți români ?
  Dar când îl vedeți pe Ciolacu vorbind ?

 12. Când îl văd pe acest nespălat și nebărbierit că nu ratează nicio zi sa nu spună ceva,orice,doar sa fie văzut și când mă gândesc că ține cu dinții sa fie premier ,mă apucă lehamitea și nu realizez cum de s-a degradat acest popor că sa voteze astfel de cimpanzei dornici de a se căpătui,nu de a ajuta tara.