G4Media.ro

Liga Studenților Iași acuză că Ministerul Educației “îl apără” pe Codruț Olaru,…

Liga Studenților Iași acuză că Ministerul Educației “îl apără” pe Codruț Olaru, al cărui titlu de doctor a fost retras pentru “plagiat grosier”. Organizația îi cere ministrului Cîmpeanu să explice de ce CNATDCU tergiversează decizii în cazul mai multor “gulere albe”

Liga Studenților Iași susține, într-un comunicat emis luni, că Ministerul Educației “îl apără pe plagiatorul Codruț Olaru prin amânarea unui aviz al Direcției Juridice” și cere instituției să emită acel aviz. Organizația studențească acuză ministerul de “acoperirea cazurilor de plagiat în tezele de doctorat ale unor persoane cu funcții înalte de conducere analizate de Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Liga afirmă că “miza amânării este crearea unui precedent periculos care să arunce în aer întreaga luptă împotriva plagiatorilor cu funcții și grade înalte și a fabricilor de diplome, persoanele direct interesate fiind atât membrii Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN), fondată de Gabriel Oprea, diverse persoane cu funcții în academiile militare care doresc să își protejeze astfel titlurile de doctor, cât și ministrul Sorin Cîmpeanu, membru ASSN și secretarul de stat Gigel Paraschiv, fost prorector al Universității Politehnica, condusă de Mihnea Costoiu, apropiat de ASSN.”

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sa ne spuna dl Campeanu de ce se tergiverseaza in mod nesimtit analiza tezelor lui Bogdan Despescu, Bogdan Licu si Corina Corbu.

  2. Cum de ce, păi mafia nu este cea cu gulerele albe?!

  3. Bla,bla,bla, apa trece,pietrele rămân, vă bateti gura de pomana,infractorii si borfasii cu tupeu si nesimtire infinita nu va aud sau se fac ca nu va aud, cand veti iesi din nou in strada sa le readuceti aminte poate vor reîncepe sa va auda,pana atunci faceti spume la gura de pomana ca îi doare-n pompita,nici acolo

  4. Iar a aparut Liga Haurolacus Sosocus de la Iasi?
    Acum mai in gluma, mai in serios, cand te produci in societate ca haurolac nu mai poti fi credibil nici chiar daca tu ai dreptate.