G4Media.ro

Liga Nordului propune crearea unui paradis fiscal pentru pensionari în sudul Italiei

Liga Nordului propune crearea unui paradis fiscal pentru pensionari în sudul Italiei

În timp ce membrii Mişcării 5 Stele sunt implicaţi în cruciada care foarte probabil va duce la o reducere a pensiilor, Liga Nordului studiază un plan menit să-i scutească de impozite pe toţi pensionarii care se vor muta în satele depopulate din Sardinia, Sicilia şi Calabria, scrie Il Giornale, citată de Rador.

Matteo Salvini vorbeşte tot mai clar de un “model Portugalia” aplicabil în Italia, care va trebui să fie din ce în ce mai capabilă să atragă pensionari chiar şi din străinătate: „În acelaşi timp mă gândesc şi la o idee pe care am discutat-o personal cu un grup de studiu: şi anume o scutire fiscală pentru pensionari după modelul celei din Portugalia unde doar anul trecut s-au mutat din Italia peste 4.000 de pensionari care reuşesc să economisească 30% la plata taxelor”.

Apoi, ministrul a adăugat: „Cred că anumite zone ale ţării noastre sunt cu siguranţă mai frumoase şi mai primitoare decât Portugalia. Cu o scutire fiscală similară vom putea atrage capitaluri, investiţii, vom putea redeschide multe magazine”.

Şi de fapt, chiar în această direcţie merge şi propunerea făcută de profesorul Alberto Barmbilla, expert pe probleme de securitate socială şi unul dintre consilierii economici ai primului-ministru: „Municipalităţile care doresc să aplice scutirea de impozite pot prezenta un plan sanitar pe termen scurt”, a declarat Barmbilla pentru cotidianul La Repubblica. Pe scurt, prin acest plan al Ligii Nordului, pensionarii italieni vor putea prefera marea din sudul Italiei celei din Insulele Canare sau din Portugalia.

(Sursa: Rador/ Traducerea: Cătălina Păunel/ Foto: Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Conceptul economic inventat de duetul Dragnea-Vâlcov se internaționalizează:
    „20-20, U.S.A.: Presedintele va tăia panglica la inaugurarea noului sanatoriu de lux rezervat septuagenarilor foști traficanți de droguri și de carne vie. Se află in stadiu de finalizare si sanatoriul foștilor hoți de buzunare și al talharilor la drumul mare, doar aripa destinată „menținerii dexterității” necesitănd a fi finisată…”

  2. NU e paradis fiscal , gresiti ; tot respectul pt guvernul nou de dreapta , sunt oameni luminati si realisti

  3. suna ca un plan a nazistilor lui Hitler, numai ca atunci oamenii fortat erau bagati in lagare de concentrare dar acuma unii cetatenii trebue sa doreasca aceasta singuri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.