G4Media.ro

Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas, despre justificarea plagiatului invocată de Cîmpeanu: Este…

Lidia Bodea / Foto: Facebook.com/Lidia Bodea

Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas, despre justificarea plagiatului invocată de Cîmpeanu: Este furt, este plagiat. Ar însemna că lucrările de licență care se vând la drumul mare nu mai pot fi respinse ca plagiate de către profesori, pentru că nu au ISBN / Mâine ne vedem la 8:00 la protest la Minister

Reacție dură a directorului general al Editurii Humanitas, Lidia Bodea, la plagiatul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, dezvăluit de jurnalista Emilia Șercan. “Este furt, este plagiat. Nu ISBN, care e o codificare standard obligatorie pentru edituri (International Standard Book Number), tranșează lucrurile între plagiat, adică furat, și ne-plagiat, adică original”, a declarat pentru Edupedu.ro Lidia Bodea, doctor în litere și editor, după ce Sorin Cîmpeanu și-a justificat plagiatul invocând lipsa unui ISBN pe materialul de curs incriminat.

“Nici o teză de licență, nici o lucrare de seminar, nici un referat, câtă vreme nu este publicat de o editură, nu are ISBN. Ar însemna că, neavând ISBN, toate aceste lucrări de licență care se vând la drumul mare al netului nu mai pot fi în niciun fel respinse ca plagiate de către profesori”, a avertizat directorul general al Editurii Humanitas.

Lidia Bodea a explicat pentru Edupedu.ro motivele care au împins-o să protesteze astăzi în fața Ministerului Educației cerând demisia ministrului Sorin Cîmpeanu și a anunțat că va merge și mâine, la ora 8:00, pentru o acțiune de protest la Minister.

Rep: Ce v-a determinat să protestați astăzi în fața Ministerului Educației și să-i cereți demisia lui Sorin Cîmpeanu?

Lidia Bodea: Ieri am simțit că fie înnebunesc ori mă sufoc nefăcând nimic, fie reiau un gând mai vechi – acela de a-mi vedea de viață cine știe unde în 4 zări ale lumii. Am scris două vorbe pe facebook, întrebam dacă nu mai e chiar nimic de făcut, și, cum s-a dovedit că senzația de sufocare îi cuprinde și pe alții, la propunerea lui Marian Rădună, ne-am adunat la #cafeauadeprotest, dimineața la 8, în fața Ministerului Educației.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Vin și eu mâine!
  Felicitări pentru inițiativă!

 2. Hoți, dar mulți!

  Cum de nu le crapă obrazul cand ajung acasă și dau ochii cu copiii, nepoții, frații lor? Cum? Am uitat, sunt tonți la fel.
  NU MAI MURIȚI ODATĂ SA SCĂPAȚI DE NOI!

 3. hoții, impostorii din conducerea țării trebuie să primească replică, chiar dacă vor păstra posturile unde s-au cocoțat fără merit!

 4. Noi suntem 22 de milioane singuri , iar ei, 300 împreună. Haideți dragi români să luăm atitudine și sa nu mai rămânem nepăsători și cu senzația de lehamite fata de acești nesimțiți, pentru ca doar asa ii putem descuraja și sa readucem tara pe un făgaș normal.
  Doar noi putem face ceva, sacrificam comoditatea și scarba de acești oameni de dragul speranței unui viitor mai bun.