G4Media.ro

Liderul Verzilor germani îi atacă pe protestatarii climatici radicali din grupul „Ultima…

Photo by JOE KLAMAR / AFP

Liderul Verzilor germani îi atacă pe protestatarii climatici radicali din grupul „Ultima Generație”: Cei care se lipesc de asfalt pe străzi și piste de aeroporturi „nu ajută” și „se înșală de-a dreptul”

Activiștii mișcării Ultima Generație au făcut vâlvă în ultimele luni în Germania, lipindu-se de asfalt pe străzi, autostrăzi și chiar piste de aeroporturi pentru a populariza necesitatea întețirii luptei contra schimbării climei, scrie Politico, citată de Rador.

Vorbind marți seara la un miting electoral din Bremen, Robert Habeck, vicepremier și ministrul economiei, i-a criticat dur pe acești protestatari.

„Cu toată înțelegerea pentru frustrarea provocată de faptul că rămânem fără timp [pentru a opri încălzirea globală – n.a.] […] eu cred că este greșit din punct de vedere politic modul în care se desfășoară aceste acțiuni, întrucât într-o democrație a fost dintotdeauna vorba de crearea de majorități. Și [aici – n.a.] nu e în mod evident cazul”, a declarat Habeck.

Aproximativ două treimi din germani au o opinie negativă despre acești activiști, cunoscuți și drept „Klima-Kleber” („lipicioșii climei”), arată un sondaj publicat marți. Activiștii climatici moderați se tem și că astfel de proteste radicale riscă să erodeze sprijinul public pentru măsurile adesea costisitoare pe care societățile au nevoie să le ia pentru a-și reduce amprenta carbonică.

Habeck a lăudat mișcarea „Vineri pentru viitor” a lui Greta Thunberg, care a mobilizat milioane de oameni pe întreaga planetă la proteste pașnice, a intrat în dialog politic cu conducătorii și a câștigat un proces prin care a obligat statul german să-și revizuiască parțial obiectivele de reducere a emisiilor.

Însă mișcarea Ultima Generație e foarte diferită, a afirmat Habeck, spunând despre acțiunile ei că „nu numai că nu ajută, dar sunt de-a dreptul greșite”.

sursa: Politico (traducere Rador/ Andrei Suba)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Aici cam are dreptate. Zgaltaitii astia care se leaga cu lanturi nu prea au rezultate… in afara de circ, rezultatele sunt zero. Altele sunt canalele pe care ar trebui sa se mearga, acelea cu putere de decizie.

  2. Amenzile sunt prea mici si deasemenea si numarul de zile de racoare.