G4Media.ro

Liderul UDMR, despre Planul Național de Redresare și Reziliență: Am fost atenți…

Liderul UDMR, despre Planul Național de Redresare și Reziliență: Am fost atenți și la faptul ca orașele mici să beneficieze de fonduri separate din acest plan, deoarece până acum ei au avut puține posibilități de accesare a fondurilor europene

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a informat că a participat miercuri la o consultare cu membrii Guvernului, privind Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la invitația președintelui Klaus Iohannis. Liderul UDMR a transmis că Româna a reușit să finalizeze acest plan. „A fost dezbătut în coaliție, iar guvernul îl lansează de mâine în dezbatere publică”, a spus Kelemen Hunor.

PNRR ar urma să fie aprobat săptămâna viitoare, iar după aceea vor putea începe negocierile cu Comisia Europeană.

„România va avea la dispoziție în următorii șase ani 30 de miliarde de euro, ceea ce este o oportunitate uriașă! Ne-am străduit să elaborăm un plan, care face posibilă realizarea de investiții și care duce la creștere economică”, arată Kelemen Hunor.

Acest plan a fost creat de Uniunea Europeană pentru a atenua consecințele economice ale pandemiei și pentru a plasa statele membre pe o cale de creștere economică.

„Îmbunătățim substanțial educația, dezvoltăm sistemul sanitar, și vor fi investiții în marea infrastructură. Vom putea porni mai multe proiecte de împădurire și de gestionare a deșeurilor, care vor îmbunătăți calitatea vieții oamenilor. Am fost atenți și la faptul ca orașele mici să beneficieze de fonduri separate din acest plan, deoarece până acum ei au avut puține posibilități de accesare a fondurilor europene. Trebuie să ne străduim, ca la implementare să fie reguli simple, și birocrație puțină. UDMR va face totul în acest sens!”, a comentat președintele UDMR.

Foto: Kelemen Hunor / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Hunore, nu-i adevarat ca orasele mici au avut sanse mai mici sa acceseze fonduri europene, ci doar cele conduse de hoti si de incompetenti!

  2. Hunore, câți bani o să aveți în guvernarea asta nici în cele mai frumoase vise nu visai!
    Cu MDRAP în gradina voastră și în plus cu parte din PNRR, v-ați scos pe 15 ani!
    Dacă mai bagi și niște șantaj, mai scoți 30%!!