G4Media.ro

Liderul senatorilor USR-PLUS solicită explicaţii de la Autoritatea Electorală Permanentă privind voturile…

Liderul senatorilor USR-PLUS solicită explicaţii de la Autoritatea Electorală Permanentă privind voturile în Diaspora care nu au putut fi contabilizate la alegerile parlamentare

Liderul senatorilor USR-PLUS Radu Mihail a anunţat că a adresat joi o serie de întrebări către preşedintele AEP şi directorul general al Poştei Române în care a cerut explicaţii despre modul în care mii de voturi ale românilor de peste hotare nu au putut fi contabilizate la alegerile parlamentare din decembrie 2020, transmite News.ro.

Postarea integrală a senatorului Radu Mihail:

„Trebuie să ştim ce s-a întâmplat cu adevărat cu voturile prin corespondenţă ale românilor din străinătate!
Am adresat astăzi, via e-mail, o serie de întrebări preşedintelui AEP şi directorului general al Poştei Române, solicitând o explicaţie clară cu privire la felul în care mii de voturi ale românilor din Diaspora nu au putut fi contabilizate în cadrul procesului electoral din decembrie 2020. Concret, am solicitat răspunsuri la următoarele întrebări:
– Câte plicuri nu au mai ajuns deloc la alegători şi care sunt cauzele?
– Căte plicuri au ajuns la birourile electorale pentru votul prin corespondenţă şi la cele din cadrul misiunilor diplomatice după expirarea termenului limită prevăzut de legislaţia electorală, şi anume după data de 3 decembrie ora 23:59?
– Care sunt cauzele acestor situaţii întâlnite şi ce măsuri vor fi luate în consecinţă pentru creşterea încrederii alegătorilor români în opţiunea votului prin corespondenţă la viitorul scrutin?
Cetăţenii români, indiferent de locul în care se află, trebuie să îşi exprime neîngrădit dreptul la vot, iar statul roman are îndatorirea să se asigure că acest drept le este respectat.
Sper să avem un răspuns detaliat cât mai curând. În lipsa unui răspuns, vom reveni cu o interpelare scrisă, odată cu reluarea activităţii parlamentare în februarie”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Parlamentarii americani tergiverseaza diverse pomeni „discutand” despre cum s-au furat alegerile. Dar surplusistii ce mai vor? Nu e ca si cum ne alegeam cu ceva de pe urma lor daca renuntau la fumigena asta.

    Nu ar putea sa vada ceva interesant, vreun model de urmat, in tarile unde lui Gheorghita nu ii da eroare de soft la vaccinare?

  2. Vot electronic, asta avem nevoie. De pe telefon. Simplu