G4Media.ro

Liderul opoziţiei din Belarus, Sviatlana Tsikhanouskaya, a venit la Bucureşti / A…

Sursa foto: Flickr / Sviatlana Tsikhanouskaya

Liderul opoziţiei din Belarus, Sviatlana Tsikhanouskaya, a venit la Bucureşti / A mulţumit României pentru fondurile oferite pentru societatea civilă şi presa independentă din țara sa

Ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, s-a întâlnit, joi, cu liderul opoziţiei belaruse, Sviatlana Tsikhanouskaya, aflată în vizită la Bucureşti. Discuţiile au vizat aspecte legate de situaţia internă din Belarus, evaluări privind situaţia geopolitică din regiune şi sprijinul acordat de regimul Lukaşenko agresiunii ruse împotriva Ucrainei, transmite News.ro.

”Ministrul Luminiţa Odobescu a exprimat îngrijorarea părţii române faţă de intensificarea represiunilor, intimidărilor, arestărilor şi condamnărilor politice care vizează mass-media, activiştii şi întreaga societate civilă din Belarus. De asemenea, a subliniat multiplele încălcări ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale în contextul scrutinului parlamentar şi local din Belarus de la 25 februarie 2024. În context, a îndemnat la unitatea opoziţiei belaruse aflate în exil, subliniind importanţa acţiunii convergente în promovarea aspiraţiilor democratice ale cetăţenilor acestui stat”, a transmis, joi, MAE, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a rpecizat că ministrul român al afacerilor externe a evidenţiat implicarea activă a României în sprijinirea societăţii civile, a media independente şi a opoziţiei politice belaruse.

”La rândul său, Sviatlana Tsikhanouskaya a mulţumit României pentru sprijinul politic, diplomatic, concret furnizat prin fonduri donate pentru societatea civilă şi media independente belaruse. A asigurat de continuarea eforturilor pentru menţinerea în atenţie a gravelor încălcări ale drepturilor omului din Belarus, respectiv pentru izolarea internaţională a regimului Lukaşenko”, a mai transmis MAE.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...