G4Media.ro

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a primit cadou duminică cinci drone explozive,…

Sursa Foto: Kremlin.ru

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a primit cadou duminică cinci drone explozive, o dronă de recunoaştere şi o vestă antiglonţ înainte de a părăsi Rusia

„Liderul Coreei de Nord a primit cinci drone kamikaze şi o dronă de recunoaştere de tip ‘Geran-25’ cu decolare verticală”, informează agenția rusă de presă TASS, citată de La Libre Belgique. Kim Jong Un a plecat apoi înapoi spre Coreea de Nord cu trenul blindat.

Cadouri cu caracter militar foarte simbolice într-un context de temeri occidentale faţă de un posibil acord de livrări de arme şi muniţii nord-coreene de care Moscova are nevoie pentru ofensiva sa în Ucraina.

Miercuri, la o discuţie pe cosmodromul Vostocinâi, Vladimir Putin şi Kim şi-au afişat apropierea, preşedintele rus vorbind despre „perspective” de cooperare militară în ciuda sancţiunilor internaţionale ce vizează Phenianul din cauza programelor sale nucleare şi a dezvoltării de rachete.

În timpul întâlnirii lor, cei doi lideri şi-au oferit reciproc câte o puşcă, şi acestea cadouri cu valoare simbolică în contextul actual.

De atunci, Kremlinul dă asigurări că nu a fost semnat „niciun acord” cu ocazia acestei intâlniri, lucru care nu-i linişteşte totuşi pe occidentali.

„Guvernatorul (Oleg Kojémiako) i-a oferit lui Kim Jong Un un ansamblu de protecţie antiglonţ pentru acţiunile de asalt” şi „haine speciale nedetectabile de camerele termice”, au mai declarat serviciile regionale ale agenţiei TASS.

Duminică, Kim s-a mai întâlnit cu studenţi nord-coreeni de la Universitatea federală din Extrêmul Orient în campusul universitar la Vladivostok.
Cu ocazia acestei vizite, Kim Jong Un a primit cadou de la Alexandr Kozlov, ministrul rus al ecolpogiei, o pictură intitulată „Insula Ruskii”, cu o imagine în relief a acestei insule situate în faţa Vladivostokului şi unde se află o parte a instalaţiilor universităţii.

Pe insulă, Kim a mers şi la oceanarium, asistând, potrivit TASS, la un spectacol acvatic.

Agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA a calificat, la rândul ei, drept „intensă și caldă” ambianţa acestor ultime zile în marele oraş din Extremul Orient rus, „într-un moment în care o nouă eră de prietenie, de solidaritate şi de cooperare se deschide în istoria dezvoltării relaţiilor dintre RPDC şi Rusia”.

Sursa: La Libre Belgique/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Vesta antiglont e cu mesaj sau cum?