G4Media.ro

Liderul Hezbollah anunţă că mişcarea sa va continua să atace la graniţa…

Sursa foto: PATRICK BAZ / AFP

Liderul Hezbollah anunţă că mişcarea sa va continua să atace la graniţa cu Israelul/ Ministrul israelian al Apărării: „Este aproape de a face o greșeală gravă/ Ceea ce facem în Gaza știm să facem și în Beirut”

Şeful puternicei mişcări Hezbollah din Liban, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat sâmbătă că gruparea sa armată foloseşte noi tipuri de arme şi a lovit noi ţinte în Israel în ultimele zile promiţând că frontul din sudul ţării împotriva inamicului său va rămâne activ, relatează Reuters, citată de News.ro.

A fost pentru a doua oară de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas când Sayyed Hassan Nasrallah, secretarul general al Hezbollah, apare în public şi vorbeşte despre lupta cu Israelul. În primul său discurs, rostit la începutul acestei luni, el a declarat că există posibilitatea ca luptele de pe frontul libanez să se transforme într-un război în toată regula.

Nasrallah a declarat sâmbătă că a avut loc „o îmbunătăţire” a operaţiunilor Hezbollah de-a lungul frontului cu Israelul. „A existat o îmbunătăţire cantitativă a numărului de operaţiuni, a dimensiunii şi a numărului de ţinte, precum şi o creştere a tipului de arme”, a declarat Nasrallah într-un discurs televizat.

El a anunţat că Hezbollah a folosit o rachetă cunoscută sub numele de Burkan, descriind încărcătura explozivă a acesteia ca fiind între 300 şi 500 de kilograme, şi a confirmat că grupul a folosit pentru prima dată drone cu explozibil.

Nasrallah a declarat că grupul a lovit, de asemenea, pentru prima dată oraşul Kiryat Shmona din nordul Israelului, ca represalii pentru uciderea a trei fete şi a bunicii lor, în Liban, la începutul acestei luni.

„Acest front va rămâne activ”, a promis el.

La rândul său, ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, avertizează că gruparea teroristă este „aproape de a face o greșeală gravă” care se va încheia cu locuitorii din Beirut care își vor părăsi casele.

„Le spun aici cetățenilor din Liban, îi văd deja pe cetățenii din Gaza mergând cu steaguri albe de-a lungul coastei și îndreptându-se spre sud”, spune Gallant în timpul unei vizite la o bază militară de la granița de nord.

„Hezbollah antrenează Libanul într-un război care s-ar putea întâmpla și face greșeli”, spune el, citat de The Times of Israel.

„Dacă va face greșeli de acest gen, cei care vor plăti prețul sunt în primul rând cetățenii Libanului. Ceea ce facem în Gaza știm să facem și în Beirut”, avertizează Gallant.

El spune că forțele aeriene israeliene folosesc mai puțin de o zecime din puterea lor în Fâșia Gaza.

„Piloții noștri stau în cabina de pilotaj, iar nasul avioanelor este îndreptat spre nord. Noi avem destule de făcut în sud, dar Forțele Aeriene sunt orientate spre nord și puterea lor este foarte mare”, adaugă el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...