G4Media.ro

Liderul Hamas va avea o întrevedere cu Erdogan în Turcia, la sfârşitul…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Liderul Hamas va avea o întrevedere cu Erdogan în Turcia, la sfârşitul săptămânii

Şeful mişcării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, va avea în acest sfârşit de săptămână o întrevedere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în Turcia, a anunţat acestea din urmă miercuri, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Liderul cauzei palestiniene va fi invitatul meu în acest weekend”, a declarat Erdogan în faţa deputaţilor partidului său AKP.

Potrivit canalului de televiziune privat NTV, întrevederea între cei doi va avea loc sâmbătă la palatul Dolmabahce, la Istanbul.

Erdogan a prezentat pe 10 aprilie condoleanţe şefului Hamas, pentru cei trei fii şi patru nepoţi care au fost ucişi în Fâşia Gaza într-un atac revendicat de Israel, la şase luni de la declanşarea războiului dintre Israel şi Hamas.

Negocierile menite să pună capăt ostilităţilor în Fâşia Gaza şi să ducă la eliberarea ostaticilor israelieni „bat pasul pe loc”, a afirmat miercuri prim-ministrul Qatarului, unul dintre mediatorii între Israel şi Hamas.

Cea mai recentă întrevedere între Erdogan şi Haniyeh în Turcia a fost în vara lui 2023. Şeful Hamas a fost primit atunci la palatul prezidenţial din Ankara pe 26 iulie, în acelaşi timp cu preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ce „Şeful mişcării islamiste palestiniene Hamas” ??
    G4Media : Şeful mişcării TERORISTE islamiste palestiniene Hamas