G4Media.ro

Liderul extremei drepte austriece, Herbert Kickl, dat în judecată de către Uniunea…

Liderul extremei drepte austriece, Herbert Kickl, dat în judecată de către Uniunea Studenţilor Evrei din Austria pentru declarații antisemite

Uniunea Studenţilor Evrei din Austria (AJSU) l-a dat în judecată pe liderul Partidului Libertăţii (FPÖ), Herbert Kickl, pentru presupuse declaraţii antisemite făcute în timpul unui interviu acordat postului naţional de radio şi televiziune ORF, relatează marţi euractiv.com, preluat de Agerpres.

Potrivit AJSU, Kickl a banalizat Holocaustul prin faptul că nu s-a distanţat de incidentele antisemite din timpul protestelor contra restricţiilor legate de COVID-19. În timpul acestor demonstraţii, numeroşi protestatari au comparat măsurile actuale cu exterminarea evreilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Purtarea Stelei lui David şi sloganuri precum „Noi suntem noii evrei” au devenit obişnuite în timpul protestelor care au loc periodic în câteva oraşe din Austria.

Totuşi, Kickl a respins acuzaţiile, argumentând că aceste exemple ar fi o „critică a naţional-socialismului”.

Mai mult, el a susţinut că „naţional-socialismul nu a început cu un război mondial şi cu lagăre de exterminare, ci cu excluderea sistematică a oamenilor” şi că respectiva comparaţie cu Holocaustul în timpul protestelor legate de COVID-19 ar sugera aceeaşi „politică a ţapului ispăşitor”.

Declaraţiile sale au atras critici şi din partea comunităţii evreieşti din Austria, al cărei preşedinte Oskar Deutsch a calificat comentariile liderului FPÖ drept „respingătoare şi antisemite”.

Sursa foto: Facebook / Herbert Kickl

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Adevărul se impune prin lege, asta a ajuns „democrația”.

  2. Studentii din liga asta sa serveasca de trei ori pe zi placuta suedeza . Daca nu va convine in Austria mars acasa la voi .