G4Media.ro

Liderul cecen Kadîrov spune că trupele ruseşti au capturat un sat ucrainean…

Sursa foto: Kremlin.ru

Liderul cecen Kadîrov spune că trupele ruseşti au capturat un sat ucrainean de la graniţă

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că forţele ruseşti, conduse de o unitate de forţe speciale cu sediul în Cecenia, au preluat controlul asupra unui sat ucrainean de frontieră, relatează Reuters, transmite News.ro.

Kadîrov, care conduce regiunea sa din Caucazul de Sud ca loialist al Kremlinului din 2007, a declarat că unitatea Akhmat-Chechnya a condus trupele ruseşti în preluarea controlului asupra localităţii ucrainene Rîjivka, în regiunea Sumy, învecinată cu regiunea Kursk din sudul Rusiei.

Pe aplicaţia de mesagerie Telegram, Kadîrov a precizat că „avansul planificat pe scară largă” a provocat „pierderi semnificative părţii ucrainene, care a fost forţată să se retragă”.

Ministerul rus al Apărării nu a emis niciun comunicat cu privire la această acţiune şi nu a existat niciun comentariu din partea autorităţilor militare ucrainene.

Comandantul unităţii Akhmat a fost citat de agenţia de ştiri de stat rusă TASS în această lună spunând că forţele sale au fost desfăşurate în regiunea de frontieră rusă Belgorod – la est de locul unde ar fi avut loc acţiunea de duminică.

În luna mai, Kadîrov a declarat în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin că zeci de mii de soldaţi ai săi erau pregătiţi să lupte pentru Rusia în Ucraina şi că un total de 43.500 de soldaţi au servit deja în războiul Moscovei împotriva vecinului său mai mic.

Armata ucraineană a avertizat în ultimele săptămâni cu privire la o acumulare de forţe ruseşti în jurul regiunii Sumy, în vederea pregătirii unei acţiuni militare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...