G4Media.ro

Liderii PNL se reunesc sâmbătă în ședință pentru a valida persoanele care…

Liderii PNL se reunesc sâmbătă în ședință pentru a valida persoanele care vor ocupa funcțiile de prefecți și secretari de stat

Biroul Politic Național (BPN) al PNL, format din liderii de la centru și din teritoriu, se va reuni sâmbătă, începând cu ora 11:00, în format online, pentru a valida persoanele propuse de organizațiile județene pentru funcțiile de prefecți și secretari de stat.

Potrivit negocierilor din cadrul coaliției, liberalilor le revin 23 de prefecți din totalul de 42. De asemenea, din cei 80 de secretari de stat, liberalii vor numi 42.

Procedura de selecție a persoanelor pentru funcțiile de prefect și secretar de stat a pornit în organizațiile județene, iar propunerile au fost analizate de o comisie centrală din care au făcut parte inclusiv Ludovic Orban și Florin Cîțu. Deciziile în cadrul comisiei de validare au fost luate prin consens, iar aproximativ 20 – 30% dintre propunerile de numiri au fost respinse, potrivit surselor G4Media.ro.

”Toate organizațiile au primit funcții ca să fie mulțumite, chiar dacă nu au performat”, a explicat unul din liderii PNL pentru G4Media.ro.

În urmă cu două săptămâni, PNL, USR PLUS și UDMR și-au stabilit efectiv județele în care vor numi prefecți, liberalii preferând Sibiul și Bihorul în detrimentul Bucureștiului și Clujului. Negocierea a fost supusă aprobării Biroului Executiv de luni, unde voturile au fost aproape unanime în favoare, cu excepția secretarului general al partidului, Robert Sighiartău, care s-a abținut.

Potrivit negocierii din coaliție, PNL va ocupa 23 de prefecturi, respectiv: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistrița, Alba, Brașov, Mureș, Hunedoara, Caraș Severin, Bihor, Călărași, Olt, Dâmbovița,  Dolj,  Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Constanța, Vrancea, Iași, Neamț și Botoșani.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Demisia răsunătoare a fostei senatoare USR, doamnă Presadă, și vorbele grele aruncate asupra USRului nu a răsunat prin redacția G4… ntz, ntz, ntz…

  • Eu am citit pe g4, asa ca nu mai aburi publicul.
   Am citit doar vorbe ce se voiau principiale. Nimic despre cel desemnat pentru postul respectiv; ramâne doar constatarea ca Florina a devenit „principiala” doar dupa ce a vazut ca nu capata nici un post.

 2. Astia nu au CEX? Ca parca mi-era dor de cuvantul asta, iar jumatate din PNL a vazut CEX-ul direct de la fata locului…

 3. Treburi importante …

 4. Hai împărțiți odata!
  Cascavalul!
  Nesatuilor!

  Un om politic matur si responsabil ar desființa aceste structuri parazitare!
  Inutile!

  Ar începe Aici cu Digitalizarea României!
  Ar începe un proiect pilot cu fonduri europene pentry crearea unor Oficii Virtuale a Prefecturii Judetene!
  Maxim 10 posturi pentru judetul cel mai mare nr de locuitori!
  Cu implementare de la 01 iulie 2021.
  Va imaginați ce economie in buget in urma acestei Deparazitari?
  Apoi comunele la rand!

 5. bugetul este facut , hai sa ne punem oamenii nostri in functii si la furat sa rupem nu se stie dupa 4 ani mai prindem ceva

 6. Nu vor discuta sigur numirile scandalaose in functii publice, tot mai des aparute in Presa, nu le vor discuta, nu le pasa!
  Ciocu’ mic, acum suntem noi la putere, cum striga o mahalagioaica PDLista in anii cand PDLul lui Basescu taia si spanzura!