G4Media.ro

Liderii G7 vor cere Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii o nouă anchetă privind…

Liderii G7 vor cere Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii o nouă anchetă privind originea coronavirusului

Liderii G7 vor cere Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii o nouă anchetă, transparentă, privind originea coronavirusului, potrivit unui proiect de comunicat divulgat înaintea întâlnirii, informează The Guardian, citată de News.ro.

Apelul a fost iniţiat de administraţia Joe Biden şi urmează deciziei preşedintelui SUA de a extinde ancheta americană privind originile pandemiei, cu unul dintre serviciile de informaţii înclinând spre teoria că SARS-CoV-2 a provenit din laborator.

La nivel global, oamenii de ştiinţă consideră că explicaţia cea mai plauzibilă este că acesta a trecut la oameni de la un animal-gazdă, ca fenomen natural. O anchetă făcută de o echipă a OMS în China, la începutul acestui an, a arătat că este „foarte improbabil” ca pandemia să fi început într-un laborator.

Potrivit Bloomberg News, care a relatat că a consultat proiectul de comunicat, G7 şi-a luat şi angajamentul de a livra 1 miliard de doze de vaccinuri anti-Covid în următorul an, pentru a accelera protecţia la nivel global împotriva bolii Covid-19.

Înainte de a ajunge la summit, Biden a spus că SUA va cumpăra 500 de milioane de doze de vaccin pentru a fi distribuite în ţările dezvoltate.

Comunicatul, care deseori este divulgat înainte de summitul G7, ar urma să fie finalizat duminică, după întâlnirea de trei zile de la Cornwall.

La summitul din Franţa din 2020, liderii au renunţat să publice o listă de angajamente după ce preşedintele american de la acel moment, Donald Trump, a refuzat să semneze scrisoarea.

Bloomberg a mai relatat că documentul de anul acesta va conţine un angajament privind combaterea muncii forţate în lanţurile de aprovizionare la nivel global, inclusiv sectoarele energiei şi confecţiilor, şi unde există munca forţată pentru minorităţi.

Angajamentul va obliga liderii Uniunii Europene, SUA, Canadei, Japoniei şi Marii Britanii să acţioneze împotriva Beijingului, ca urmare a relelor tratamente în cazul uigurilor musulmani din provincia Xinjiang.

El va cuprinde şi un angajament de a încheia restricţiile inutile în cazul exporturilor de vaccin, dar şi angajamente privind trecerea la vehicule cu zero emisii de carbon şi promisiunea de noi finanţări pentru protejarea mediului şi va sublinia nevoia de a asigura sustanabilitate pe termen lung a finanţelor publice odată ce redresarea va fi stabilită. Aparent, va fi făcut şi un apel ca Rusia să combată grupările din ţară care comit atacuri cibernetice.

G7 cuprinde Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite. Grupul înfiinţat în 1975 ca forum informal reunind liderii principalelor naţiuni industrializate din lume completează rolul G20, considerat în general ca fiind cadrul pentru coordonarea economică globală. G7 poate stabili agenda globală, deoarece deciziile luate de aceste mari puteri economice au un impact real. Atunci când liderii G7 convin asupra direcţiei de urmat pe o anumită problemă de politică, decizia se propagă în multe alte organizaţii şi instituţii internaţionale.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Nu mai pierdeți timpul cu cereri, mai bine intrebați ce s-a intâmplat cu d-na virusolog Ți-o Ming, cea măritată cu un comerciant din P-ța de Pește! Că se spune cum că ar fi dispărut amândoi la scurt timp de la debutul Pandemiei…

 2. Plauzabilitatea originii naturale a virusului a fost accentuat ( și interesat ) mediatizată chiar la începutul pandemiei în publicațiile științifice cele mai prestigioase ( Lancet – 19 Feb.2020 / Nature Medicine – 17 Mar. 2020 ) fără ca lumea științifică să fi avut timpul necesar pentru efectuarea tuturor cercetărilor care să aducă probe științifice în acest sens. Date fiind reținerile și amânarea de către autoritățile chineze a autorizării cercetărilor de către experții WHO, aceștia au putut începe inspecția lor abia în luna Noiembrie 2020. Concluzia lor bazată pe opinii și nu pe dovezi, diluată până la absurd de opinia ”favorită” a chinezilor – conform căreia virusul a ajuns în China prin carne congelată importată – a obligat chiar conducerea WHO să declare continuarea cercetărilor. Pe parcurs, o mai mare claritate a fost cerut și de SUA, de alte 13 țări și de Uniunea europeană. La 3 Mai 2021, unul dintre renumiții publiciști pe teme științifice, Nicholas Wade a publicat un material ( Originea Covid- urmărind dovezile ) în care analizează cele două variante de origine, secondată de alți experți.

  https://nicholaswade.medium.com/origin-of-covid-following-the-clues-6f03564c038 0 .

  Este însă și mai importantă scrisoarea a 18 microbiologi renumiți, publicată în Science ( 14 Mai 2021 ) care solicită stabilirae originii virusului pe baza cercetărilor ” transparente, obiective, bazate pe probe, supuse unei expertize largi obiective și independente, conduse în mod responsabil”

  https://science.sciencemag.org/content/372/6543/694.1

  Toate acestea fac actuală luarea unei poziții concertate de către C7, în materie.

  • Nu vi se pare totuși curios că toate aceste comunicate de presă legate de originea Sars-Cov-2 promovează alternativa fie origine naturală, fie origine în laborator, și exclud astfel o a treia posibilitate, cel puțin la fel de plauzibilă, a apariției în natură, și a unei infectări accidentale ulterioare în laborator? La apariția primelor cazuri de îmbolnăviri, care au fost probabil cele mai multe simple guturaiuri, nu s-a grăbit nimeni să cerceteze un virus care dă răceli, abia treptat s-au înmulțit cazurile grave, și a urmat izolarea virusului în laborator, și infectarea accidentală a unor lucrători; asta e o secvență de evenimente în care poți construi narativa propagandistică că primele cazuri au fost la Wuhan Institute of Virology, și asta pentru că în general se trece sub tăcere că marea majoritate a cazurilor sunt niște viroze banale, adică virusul putea să circule de multă vreme fără să fi atras în mod special atenția. De altfel, virusul a fost identificat deja în octombrie 2019 în apele reziduale din Milano, ceea ce, dat fiind miile de turiști chinezi care se revarsă peste Europa de obicei pe la începutul toamnei, e perfect plauzibil.

  • ” a apariției în natură, și a unei infectări accidentale ulterioare în laborator?” – evident, posibil ( dar nu este dovedit – nici această posibilitate.)

   Să detaliem un pic. Originea, sau mai exact sursa virusului, sub forma în care a ajuns să producă pandemia este întrebarea de bază aici. Coronavirușii se găsesc în natură, multele specii de lilieci fiindu-le gazdă și sub forma în care există în ele, nu cauzează, în contact direct, boală la oameni. Două variante de coronaviruși ( SARS1 – 2002 ) și ( MERS -2012 ) au cauzat boala la oameni prin contact / consum de mamifere carnivore ( palm civet ) la SARS1 și cămilă la MERS, animale care au constituit o gazdă intermediară, înainte de a ajunge în oameni. La apariția Covid19 ( SARS2) s-a stabilit că genomul acestuia aparține unei familii de ”beta coronaviruși” din care fac parte și precedentele două. Acest fapt a sprijinit supoziția că – la fel ca și celelalte două – și acesta este un virus natural care a reușit să ajungă în om de la lilieci printr-un animal intermediar ( pe care oamenii îl consumă sau cu care au contact în mod natural ). Așa a apărut ”conexiunea” cu piața de animale diverse pe care chinezii le consumă, numai că cercetătorii lor nu au găsit, la primele cazuri, nici o legătură cu piața respectivă.
   Pe de altă parte, după cum se știe, Wuhan este sediul celui mai cunoscut laborator de cercetare de microbiologie / virusologie care se ocupă oficial cu diverșii coronaviruși. Din capul locului se exclude ”fabricarea artificială”, nu este nevoie de așa ceva, laboratorul are la dispoziție sute, ( după unele surse mii ) de diverse genoame de coronaviruși, colectate din natură, cu care face cercetări.** Virusul se ”leagă” de ținta sa, receptorul uman ( ACE2) prin ”spinii” săi caracteristici ( o proteină ). Numai că acești spini sunt mult mai ”eficienți” decât ale celor din natură. Cineva ( sau ceva ) a ”lucrat” la ele și deocamdată nu se știe sigur – așa cum cere metoda științifică – cine , sau ce a fost : omul, sau natura ?
   **Foarte complicate și potențial foarte periculoase operații

   Pentru cei cu engleză fluentă articolul lui Nicholas Wade din Medium ( vezi comentariul meu precedent ) este cred nivelul maxim de înțelegere la care noi, diletanții, putem să ajungem, deoarece subiectul este foarte specializat. Din acest motiv ar trebui să lăsăm subiectul pe mâna specialiștilor ( și nici ei nu sunt la unison, deocamdată )

 3. Experții din întreaga lume s_au pronunțat odată pt totdeauna ca virusul este natural. Nicio publicație importantă nu a pus la îndoială acest lucru. Dacă acum vreți sa va succiti sa știți ca nu va credem. Noi suntem fermi convinși ca acest virus nu este făcut de om. Nu credem în teoriile conspirației. Cine ar putea inventa un virus și de ce?
  E posibil ca de la vaccin sa va crească solzi?

  • Pacaliciule de ce amesteci lucrurile. Solzii ar putea sa iti creasca tie avans in vedere ca ai cam cazut din arborele evolutiei pe o treapta inferioara.Deciziile sunt luate stiintific pe baza de dovezi, nu gargara. Majoritatea deciziilor OMS par lovite de partinire atat timp cat in fruntea institutiei statele africane impreuna cu China au ales un comunist care si-a sustinut diploma de doctor in tehnici si metode de purificare a apelor uzate, subiect care in tarile moderne a fost rezolvat acum 100 de ani. Personajul din fruntea OMS nu are nici calificare, nici credibilitate sa supervizeze decizii majore care sa implice majoritatea tarilor de pe glob.

 4. Hai să mai tragem puțin de timp.
  Cu marxistul și tedros cu biden și o să aflam adevarul adevarat.
  Ultimele stiri spun că s-a luat de la pekinezul argintiu care a fost infectat de capușa cloti@@@de.
  Băieți au încurcat minciunile dar o țin langa ca Kolonika.

 5. Pentru că agenda este declararea unui nou Război Rece, izolarea Chinei și a Rusiei pentru a menține „supremația valorilor occidentale”, adică a relevanței (petro)dolarului, psy-opsurile și basmele propagandistice se deapănă la cele mai înalte niveluri: am avut istoriile Skripal, Navalnyi, și acum premiera primului coronavirus creat complet artificial… sfidarea oricărei logici, a înseși legilor naturii, „alternative facts” repetate gobbelsian, controlul narativei, deh, pun bazele celui mai năprasnic totalitarism. Imbecili din toate țările, uniți-vă!

 6. Virusul a apărut în Wuhan, China, in apropierea unui laborator de cercetare în domeniu…. Coincidență! Problema e că eu nu cred in coincidențe!!!

 7. Să clarificăm : În prezent nimeni din cei care solicită stabilirea originii fără dubiu a virusului nu se alătură unei teorii sau alteia ( origine naturală sau scăpată accidental din laborator ), pentru că nu există dovezi directe pentru nici una dintre ele. Există indicii și supoziții care trebuiesc validate științific, pentru că știința nu trage concluzii din conjecturi ( presupuneri). Nimeni din lumea științifică cu experiență relevantă nu afirmă că virusul a fost creat și lăsat să cauzeze catastrofala pandemie. Stabilirea fără dubii și exclusiv prin metoda științifică a adevărului este de o importanță vitală și trebuie lăsată exclusiv în competența specialiștilor. Maximum ce putem face noi, diletanții – dacă subiectul ne interesează – să ne informăm din surse relevante ( evident fiecare după posibilități ) și să formăm o opinie. Dar opinia nu este categorie de adevăr științific, indiferent de sursă . Pe de altă parte nu strică totuși să avem opinii informate.

 8. Mircea și Brian, vreau sa va aduc la cunoștință ca oamenii de știință s_au pronunțat odată pt totdeauna:virusul este natural. Nu e vorba de negru ala care conduce OMS ci de cele mai prestigioase institute din occident. Nu o putem da cotita, ar fi cea mai mare discreditarea a oamenilor de știință. Dacă experții schimba narațiunea atunci toți cei vaccinați se vor întreba dacă nu le vor crește solzi. Ce garanție sa mai avem în cei care au făcut vaccinul, sigur și eficient, și ei nu cunoșteau nimic despre virus?

  • Te rog citează-mi ”cele mai prestigioase institute din occident” care afirmă despre Covid 19 (SARS2) că ”virusul este natural”. Pur și simplu nu știi despre ce vorbești. Îmi pare rău s-o spun. Adieu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.