G4Media.ro

Liderii AUR, atacuri în serie la UDMR după ce guvernul Viktor Orban…

Foto: Colaj

Liderii AUR, atacuri în serie la UDMR după ce guvernul Viktor Orban a refuzat intrarea partidului lui George Simion în grupul european al conservatorilor

Liderii partidului extremist AUR au lansat în ultimele săptămâni atacuri dure la adresa UDMR și au folosit apelative precum ”trădare” și ”creatură hidoasă, șovină”. Ofensiva anti-UDMR vine în plină campanie electorală și după aproape doi ani în care partidul lui George Simion renunțase la retorica anti-maghiară.

Ultima ieșire a unui lider AUR la adresa UDMR îi aparține vicepreședintelui Dan Tănasă, deputat AUR de Mureș și candidat la Primăria Brașov. ”Kelemen Hunor, alături de întreaga lui gașcă de la UDMR, a răspuns mereu la comenzi străine României. Europarlamentarii trimiși de UDMR au fost mai preocupați să apere în Europa interesele altor state, nu pe cele ale României. PSD, PNL și USR au acceptat acest joc la dublu al UDMR-ului și al lui Kelemen Hunor. Au tăcut în mod complice la această trădare a intereselor naționale. Acum le e teamă că îi vom demasca, le e teamă că vom scoate la iveală adevărata lor politică”, a scris el pe o rețea de socializare.

Atacurile la adresa UDMR au apărut după ce AUR a fost lăsat în afara ECR – grupul Conservatorilor Europeni, la ultimele evenimente majore ale acestui grup din care fac parte partidele conduse de premierii Giorgia Meloni (Italia) și Viktor Orban (Ungaria). Liderii AUR au lipsit de la la întâlnirea partidelor ultrapopuliste și de extremă dreaptă din Europa, reunite în weekendul trecut la Madrid, dar și de la conferința dreptei conservatoare, religioase și extremei drepte, organizată pe 16 și 17 aprilie de la Bruxelles.

Potrivit informațiilor G4Media, AUR nu face parte din grupul Conservatorilor Europeni (ECR) din cauza opoziției FIDESZ-ului condus de Viktor Orban, deși a purtat negocieri în acest sens.

De altfel, AUR e singurul partid parlamentar din România care nu face parte din nici un grup politic la nivel european, fiind izolat în UE.

Semnalul că Viktor Orban nu vrea să își lipească imaginea de AUR a fost dat încă din luna februarie, când un ministru din Guvernul Ungariei a declarat despre AUR că ”cine este duşmanul maghiarilor, este duşmanul Ungariei”.

”Cine este duşmanul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) este duşmanul Fidesz, iar cine este duşmanul maghiarilor, oriunde în Bazinul Carpatic, este duşmanul Ungariei”, a declarat la Cluj-Napoca János Lázár, ministrul Construcţiilor şi Transporturilor din Ungaria, pentru portalul Maszol.ro, citat de G4Media.

Liderul AUR, George Simion, a declarat pe 12 mai, la evenimentul de lansare a candidaţilor la europarlamentare desfăşurat în Satu Mare, că duşmanul politic în acest judeţ este „o creatură hidoasă, şovină, numită UDMR”.

„Fraţii noştri maghiari sunt conaţionalii noştri, îi iubim şi îi aşteptăm în rândurile AUR dacă se identifică cu valorile conservatoare sau în rândul altor partide de alte orientări, dar nu dorim ghetoizarea politică a cetăţenilor maghiari şi în fond şi la urma urmei UDMR-ul este pentru etnicii maghiari ceea ce pentru etnicii români este PSD-ul şi PNL-ul. Sunt cei care au furat, cei care au distrus, cei care şi-au bătut joc de toţi cetăţenii României, indiferent de etnie, a declarat George Simion.

O săptâmână mai târziu, șeful partidului extremist AUR, George Simion, a declarat în cadrul unui miting electoral organizat la Târgu Mureş că nu îşi va cere scuze de la UDMR după discursul de la Satu Mare.

„Am văzut cu toţii ce au transmis liderii corupţi, liderii murdari, liderii UDMR-ului acum câteva zile, în urma discursului pe care l-am avut în judeţul Satu Mare, că instig la ură interetnică şi că îi atac pe fraţii noştri maghiari (…) Nici nu îmi cer scuze, nici nu dezmint, nici nu retractez, nici nu îmi pare rău. Îmi menţin cu tărie afirmaţiile, pentru că ele reprezintă realitatea asta, nu este un discurs al urii, ci este o constatare a stării de fapt în care se află ţara noastră”, a spus Simion pe 18 mai.

Ultimul partid care a avut campanii electorale construite pe mesaje anti-UDMR a fost Partidul România Mare în anii 90-2000.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

 1. Aur nu exista…. Aur o sa dispara. Nici macar Orban nu discuta cu ei. Bine.. Orban discuta doar cu UDMr si desigur psd si pnl. Pe care o sa ii ajute sa intre in Schengen terestru pana la finalul anului. Mark my words!! Ungaria deja stie ca o sa primeasca gaze, la fel ca si Ungaria din Marea Neagra. Au avut grija baietii destepti sa puna totul la cale.

 2. Amuzant ca partidele astea suveraniste din tari diferite si vecine vor sa intre in aliante. E un pic aberant daca o iei logic. Ungaria mai ales are dispute teritoriale cu toti vecinii, deci nu ar putea coopera cu partide suveraniste din tari vecine. Sa le fie de bine, mai ciupesc si ei pe unde pot.

  • Platforma lor politică este discordia. Ei vor întoarcerea la vremea când europenii își dădeau la cap între ei parte în parte, sau eventual în blocuri mari care declanșau războaie mondiale.
   Problema e că pentru a promova această politică de discordie, ei trebuie să se unească. Dar nu pot să se unească pentru că se dușmănesc între ei. Catch-22.

  • Pai tocmai de aia exista ECR si ID. Deja exista 2 grupari… Fiindca nu se inteleg intre ele. In schimb, Ursula si compania deja ii suna pe cei de la ECR din care fac parte fosta grupare poloneza care au condus tara,, partidul lui Meloni si da.. Si partidul lui Orban. Prefera sa faca o alinta cu ei, decat cu ID. (din care fac parte RN, Afd etc)

  • Interesant. Mersi pentru clarificari, nu eram la curent cu ce aliante mai fac conservatorii in UE. Sa inteleg ca AUR se vor lipi la ID in conditiile astea, hai ca nu e asa rau.

  • Vivian, din ce stiu, ID au fost primii care i au refuzat categoric.

  • Atâta timp cât exista proiectul unei Europe unite toți acești suveraniștii vor avea un inamic comun, deci nu e chiar atât de ilogic. Dar da, daca dispare Europa unita atunci se vor canibali intre ei.

 3. Pe hauristi nici partidele autoritare sau extremiste nu-i vor.

 4. Și uite așa și unii și ceilalți și-au atins scopul…destabilizare UE …mâna cui sa fie?

 5. Cum sa nu fi impotriva UDMR cand „România a pierdut recursul la Curtea de Justiție Europeană într-un proces crucial pentru țara noastră. Este vorba despre atacarea deciziei Comisiei Europene de a înregistra o inițiativă cetățenească a maghiarilor din România care vizează autonomia ținutului secuiesc, sprijinită, din plin, de Ungaria, care s-a constituit și parte în proces. Dacă inițiativa va fi votată în Parlamentul European, pericolul pierderii teritoriilor românești este uriaș.”, informatie care este tinuta la secret nefiind mediatizata.

 6. Acum,deh,si trompetele putiniste sunt pe categorii. Orban care lucreaza concret pro Rusia in cadrul UE nu e in aceiasi barca cu shobolanul de Simion.

 7. Ce alianta sa faca AUR daca nu este in parlamentul european?