G4Media.ro

Lider sindical: Angajații din aparatul de lucru al Guvernului vor întrerupe activitatea…

Sursa Foto. G4Media.ro

Lider sindical: Angajații din aparatul de lucru al Guvernului vor întrerupe activitatea între orele 12 și 13 / Nu suntem consumabile

Angajații din aparatul de lucru al Guvernului vor întrerupe, joi, activitatea în intervalul 12 – 13, a declarat pentru G4Media.ro liderul sindical Noni Iordache. Protestul spontan este generat de lipsa de respect și de inechitățile salariale din administrația publică centrală. Nu suntem consumabile!”, a mai spus Iordache.

Protestul are loc la scurt timp după ședința de Guvern condusă de premierul Marcel Ciolacu. Și funcționarii publici din Parlament au protestat cerând majorări salariale.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi la Râmnicu Sărat, referitor la majorarea cu 20% a salariilor cerută de către funcţionarii publici din Parlament, că „efortul pe care l-a putut face Guvernul României l-a făcut” şi „atât şi-a permis Executivul în acest moment”. „Am intervenit acum pentru ultima oară într-o anvelopă pe care am stabilit-o cu ministrul Finanţelor, pe care să ne-o putem permite, pentru a nu aduce un dezechilibru macroeconomic şi s-au mărit în două tranşe 5 cu 5%”, a mai spus şeful Guvernului.

Context

Aangajații din aparatul de lucru al Guvernului au început la jumătatea lunii mai un protest spontan ca urmare a faptului că nu le-au fost soluţionate revendicările salariale. Ei au protestat atunci în fața Palatului Victoria. Potrivit liderului sindical, Noni Iordache, angajații cer salarii mai mari și declară că se simt disciminați.

”Suntem vârful administrației, vorbim de cancelaria preierului, Secretariatul General al Guvernului, ANAP (agenția națională de achiziții publice) corupul de control al premierului, care din 2015 n-au mai beneficiat de o majorare salarială, cu excepția celei din decembrie de 5%”, a declarat Iordache pentru G4Media.ro la acel moment.

El a precizat că media veniturilor la această categorie bugetară este undeva la 5000 de lei net.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Sunt destule locuri de manageri in privat, GOOO, abia va asteapta . Ramane de vazut cam la cat o sa iasa evaluarea competentelor .

  2. Nu cere nimeni sa fiti consumabile. Cerem sa va faceti treaba pentru ca aveti salarii imense fata de angajatii din privat si mai cerem sa se schimbe legea astfel incat sa fiti dati afara atunci cand nu performati. Momentan locul la stat este caldut, odata angajat nu poti fi dat afara.

  3. Nu inteleg, daca sunt nemultumiti cine ii tine sa nu-si dea demisia?
    Sau le e cam teama sa abordeze sectorul privat, unde chiar se munceste?

  4. Sunteți consumați de atâta stat degeaba, cafele, bârfă și Solitaire. Mai ieșiți pe-afară să vă faceți și cumpărăturile în timpul programului, ca să vă aerisiți la creier. Că oricum lâncezește, în caz că îl aveți.