G4Media.ro

Licitație de aproape 12 milioane de euro pentru modernizarea Penitenciarului Timișoara /…

Sursa foto: Opinia Timișoarei

Licitație de aproape 12 milioane de euro pentru modernizarea Penitenciarului Timișoara / ”Condiții de detenție în conformitate cu standardele internaționale”

După o investiție de aproape 12 milioane de euro, vor fi create 276 noi locuri de detenție la Penitenciarul Timișoara de la Buziaș,, anunță Opinia Timișoarei. Aici vor putea fi găzduiți până la 368 de deținuți care își ispășesc pedepsele în regim semideschis sau deschis.

La 30 km de Timișoara, pe un teren aparținând Ministerului Justiției, vor fi construite mai multe clădiri și vor fi consolidate și modernizate pavilioanele de deținere, va fi ridicat un post control nou, vor fi amenajate terenuri de sport, zone verzi, curți de plimbare și parcări, și va fi implementat un sistem ultramodern de monitorizare și pază.

Totodată, va fi construit un pavilion bloc alimentar, care va avea și spații destinate personalului, precum și cabinet medical, psihologic și sala de lectură cu biblioteca.

”Asigurarea unor condiții de detenție în conformitate cu standardele internaționale precum și crearea unui mediu sănătos pentru persoanele private de libertate este, în același timp, o premisă a exercițiului tuturor drepturilor fundamentale ale deținuților”, spune comisar de poliție penitenciară Liviu Marica, directorul Penitenciarului Timișoara.

Valoarea estimată a contractului este de 48.410.944 lei fără TVA, adică aproape 12.000.000 euro cu TVA.

Lucrările sunt programate să dureze 30 de luni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Penitenciarele cu copii, numite azile nu mai ajung la standarde internationale?

  2. presimt alesii nostri ca nu le va mai ajunge rahova? fac investitii pentru batranete?

  3. avem gradinite, scoli (cu vc in curte), azilele groazei, spitale infecte, dar graba era la puscarii ca sa aibe standarde… pai sa aibe standardele societatii nu standardele din norvegia sau suedia… daca ar face puscariile ca acolo, ar fi mai bine ca la hoteluri de 4-5 stele din ro… (daca spitalele sunt infecte, puscariile ar trebui sa fie sub acel standard; altfel putem spune ca este adevarat ca ‘mai bine te duci la puscarie decit la spital’)